Domáci marcipán
Pozrite si aj
suroviny
200 g mandle lúpané 200 g cukor práškový 1 ks bielok
Postup receptu
Vylúpeme si mandle: zalejeme ich vriacou vodou, necháme postáť asi 5minút, potom mandle zlejeme a uvolnenú šupku olúpeme. Takto pripravené mandle na jemno rozmixujeme alebo zomelieme.
Niekoľko krát preosiatý cukor zmiešame s mandľami. Poriadne premiešame, najlepšie je znovu použiť mixér. Pridáme bielok a na pocukrovanej doske vypracujeme jemnú a hladkú hmotu. Nesmie sa lepiť ale ani mrviť.
Marcipán skladujte zabalený vo fólii na chladnejšom mieste, ale nie v chladničke, aby vám nevyschol
Magdi toto som ešte našla a skúsila aj ten link s postupom čo ti vložila diskusii?,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mala si sa jej spýtať čo myslí pod pojmom "domáci marcipán". Pretože tak sa zvykne označovať aj hmota zo sušeného mlieka a PC a má to od marcipánu asi tak ďaleko ako ja od Matky Terezy. A neviem si dosť dobre predstaviť ako doma tak dojemna rozotrieš mandle, aby si mala z toho hladkú poťahovku. Ak mala na mysli hmotu zo sušeného mlieka, tak tú si rob tesne pred poťahovaním, lebo strašne rýchlo tvrdne. Ak pod ňu nedáš plnku, ktorá obsahuje mlieko, nebude sa ti púšťať. Môžeš to kľudne skladovať v chladničke, nič sa jej nestane.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No predpokladám, že to bolo z toho sušeného mlieka. Tak odpoúčaš vymiešať lem maslo s cukrom pod poťah?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robiem väčšinou šľahanú nad parou, takže tá je v pohode, alebo ak pudingová, tak potom si uvar puding vo vode, alebo nejakom sirupe, určite nie v mlieku, lebo sa to roztopí. Ale maslo s cukrom je rozumná voľba pod všetky poťahy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A nemoze ist pod macipan zo sus.mlieka iba dzem ? Myslim ze kedysi som dala- este davnejsie na traktor a nic sa nestalo...
Ale ako som videla raz v telke video profesional potahovat tortu pravym marcipanom a ten ze zahladit nejde , veru mal tam pri spodu poriadne zahyby ale povedal ze je to kvalita marcipanu a tam o krasu nejde....
A este fakt nechapem ako sa mozu doma zomlete mandle ved nikdy nemam z nich prasok jemnucky, taky aby sa dal preosiat cez sito a tazko to potom spojit s cukrom a pekne potiahnut, fakt to ide timea123 ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môže ísť kľudne aj džem, lenže tým tak nezarovnáš nezrovnalosti a potom je to také celulitídové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No torta bude plnená falošným parížskym krémom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak daj maslo s cukrom, ja som síce robila plnenú falošným parížákom a poťahovala som ju touto hmotou a držala, ale radšej neriskuj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No torta bude plnená falošným parížskym krémom. Vieš mi poradiť aj nejaký dobrý recpet?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na falošný parížák má jednoznačne Henrieta24..................http://www.tortyodmamy.sk/content/falosny-parizsky-krem..........a na ten poťah, ja som to robievala od oka, tak 1:1 s preosiatym práškovým cukrom troškou oleja, madľovou aromou a veľmi opatrne s vodou. Robila som s ním dlho a osvedčilo sa mi, že čím viac sušeného mlieka, tým to bolo tvárnejšie, lebo inak takú elasticitu ako majú iné poťahovky tak na to v tomto prípade zabudni.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, recept naň mám, ale myslela som skôr na ten amrcipán
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pouzivam tento doma robeny a povedala by som, ze je podobny WI- mne sa s nim robi podobne dobre
25 dkg sušené mlieko polotučné
cca 50 dkg práškový cukor , cukor aj mlieko preosejte
3 lyžice Kukuričný sirup - sirup dostanete v zdravej výžive.
(môže byť aj med)
asi 3 lyžice vody
mandľová aróma 1 lyžica
S vodou veľmi opatrne, keď marcipánovú hmotu prelejete, zle sa potom
dáva dokopy. Hmotu vypracujeme na hladkej ploche. Podsypávame Solamylom.
Dosť sa to lepí, ruky aj podložku natierame cerou, alebo podsypávame Solamylom, ale dá sa to zvládnuť. Vypracujeme z toho pevnú tvárnu hmotu podobnú plastelíne.
Môžeme ju farbiť potravinárskymi farbami.
Skladujeme zabalenú vo fólii, pri opätovnom použití nahrejeme 5 -10 sek. vo fólii v mikrovlnke.
Nech sa dari...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lyžica polievková či kávová?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja použivam tiež tento recept a nemala som žiaden problem..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zabudla som napisat, ze pod potahovku davam falosny parizak, ale skor sa mi osvedcila biela plnka, hlavne ak potahujem bielym alebo svetlym falosnym marcipanom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčence ďakujem moc. Má to byť na srdiečko 15x20cm... bude to stačiť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky ja robim
125g suse mliko /najlacnejsie Agromilk-400g-20,9eura/
250g praskove cukru
roztopim ceru 1 cajovu lyzicku
1 polievkovu lyzicu medualebo kukuricne alebo ineho sirupi , j
a pridavam aromu pre vyraznejsiu chut najviac mi chuti citronova alebo podla zelania davam aj mandlovu a vodu pomalicky dolievam na potahovanie je fantasticka ,ako pouzivala som aj WIta je super ale kedze cena tohto ma vyhde do 3,5eura/1kg bohuzial u mna vyhrava
snad som pomohla
med ak je tahavy davam trosku menej alebo necham odstat marcipan trosku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja na tvojom mieste by som zavolala zákazníčke a spýtala sa, čo má na mysli pod pojmom "doma robený marcipán" Lebo ja si pod tým predstavujem pravý mandľový marcipán vyrobený doma.. Marcipán zo sušeného mlieka ani nie je marcipán, resp. je to len falošný marcipán.. Radšej si to over, aby nedošlo k nedorozumeniu. Niektorí zákazníci totiž nevedia pomenovať poťahové hmoty tak, ako my, tým pravým výrazom..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj odo mna poniektorí chcu domáci marcipán-ale myslia tým zo suš.mlieka ale hned im vravím že ak maju možnost koho poznbaju nech si daju tam urobit, lebo mne sa stým zle pracuje a ked sa mi s niečím zle robi-tak s tým nebudem robit lebo by tým utrpela posledná fáza výtvoru
ja by som sa osobne na to kvôli jednej malinkatej tortičke nedala-mám svoju značku fal.marcipánu-prápadne používam aj RDI aj PDT že môžu si vybrat-PDT chcu často kvôli tomu že krásne tortičku vanilkovo prevonia.
čo ak sa ti s tým bude nakoniec zle robit napr.ako mne a tortička nebude vyzerat tak ako by chceli?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pre Meggie
lyzica = polievkova lyžica
nech sa dari....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pre meggie
na srdiecko tychto rozmerov Ti to bude stacit, aj Ti zostane....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
200g- SUšENéHO MLéKA 200g PRAš.CUKRU 2Lžíce oleje 3LžíCE MANDL.AROMA TROšKU VODY!!!!!!!
NEJLEPšííí DOMACííí MARCIPAN
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babuľky. Čítala som aj diskusie na tému marcipán ale mám v tom hokej, skúšala som aj v diskusii ale ani tam som nepochodila. O čo ide. Zákazníčka chce na tortu doma robený marcipán. len to čo som čítala... jedna tak a jedna tak.... Má to byť na poťahovanie - len. Ale bojím sa, že sa bi roztečie. Chladničku mávam bežne len na 2ke, nie je tam moc chladno, tak akurát, aby sa mi torty ani nerosili. Ešte som ho nerobila, teda kedysi dávno ale to aj vyzeralo vtedy... vtedy som nevedela, že táto sqelá stránka existuje
A kedy si tú hmotu mám vlastne urobiť. Dopredu alebo tesne pred poťahovaním? A čo potom so skladovaním. Musí do chladničky? prosím poraďte dobrý recept a prípadne rady ako na to. Neviem či radšej urobiť zo sušeného mlieka alebo salkový. Moc Vám ďakujem