reklama

Venčeky - prečo stvrdnú?


reklama

Ahojte, chcem sa spýtat, ktoré pečiete zákusky. Prečo mi venčeky po naplnení stvrdnú? Je v tom neaký trik, aby ostali makké? Najskor som myslela, že je to receptom, dávala som ceru, teraz mám s olejom, ale aj ked ich upečiem, dám do misky s utierkou, robila to babka, ostanú ok, len ked ich naplním a napr na druhý den jeme tak stvrdnú. Nemože to byt tým, že ich naplené máčam do citr. polevy, teda pr. cukor plus štava z citrona? Plnku dávam pudingovú, dakujem za každú raduBozkávam Bozkávam Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Ut, 02. 03. 2010 - 22:16

Vetvicka, ja mam problem s vencekmi uz roky,mne zasa splasknu a ledva ich prerezem,ale dcera ma rada venceky tak jej ich spravim,ked ich upeciem 20 z toho su dobre tri,no co uz ,dcera stale chce mze jej to nevadi,ale mna to stve a s nechutou ich robim,lebo viem ,ze dopadnu rovnako ako pred tymChichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Vetvicka,ja si myslim ze je problem v tuku ktory pouzivas.Ja pouzivam palmarin,heru alebo heliu.Myslim do cesta.Cera je stuzeny pokrmovy tuk ktory davam do polevy.Vyskusaj zmenit tuk a bude to OK.Mne skor na druhy den ked ich naplnim zmaknu ak ich ovsem nenecham vysusit na volnom vzduchu.Slnko

live.el, Ut, 02. 03. 2010 - 22:25

Venčeky splesnú vtedy ak nie sú dobre prepečené, aj mne sa to stalo. Teraz pečiem na 250C v teplovzdušnej rúre asi kým nenapuchnú a nezačnú chytať farbu potom znížim na 2OOC a potom ešte na 150C, lebo ich ešte súsím aby neboli z vnútra mokré vtedy splesnú, a ak sa rýchlo zníži teplota tak tiež splesnú ešte v rúre. Pred pečením venčeky pofŕkam vodou,ktorá podporuje nafukovanie venčekov.Torta Úsmev

ja ich mám tvrdé ked vychladnú po upečení , plním ich čokoládovou plnkou hocijakou + šlahačka a postriekam čokoládou alebo karamelovou polevou ten den sú ešte tvrdé ale do druhého dna zmeknú , skôr si myslím že to naozaj môže byť tým tukom používam smetol , nie ceru ani olej , zatiaľ sa mi nestalo že by mi splasli stačí ich piecť ako píše live el, dôležité je tých prvých 10 - 12 min kým sa nafukujú v žiadnom prípade neotvárať rúru

mimasn, Ut, 02. 03. 2010 - 23:04

JA ZASE NAOPAK PECIEM VENCEKY S OLEJOVEHO CESTA.A KED UZ CHYTAJU RUZOVKASTU FARBU TAK ICH DOPEKAM PRI POOTVORENEJ RURE.A SU SUPER

ak môžem moju skromnú skúsenosť...ja venčeky po upečení naplním a dávam do kartónovej krabičky. Venčeky ukládam po vsrtvách a prekladam papierom a skladujem ich v chladničke do druheho dňa sú vždy mäkke a taktiež mam cesto s olejom Úsmev

DášaL, St, 03. 03. 2010 - 08:23

Aby venčeky po upečení nesplasli rúra sa nesmie otvárať pri pečení až po 15 minutách (pečiem na 200), tiež pred pečením pofrkam plech s vodou.Slnko

veva, St, 03. 03. 2010 - 10:05

dievčatá tukom to nieje ja používam len ceru a sú výborné.Po naplnení zmäknú až nadruhý den.

ZuzkaV, St, 03. 03. 2010 - 10:08

Ja to tiež nechápem, veď od krému by mali zmäknúť, teda tie moje zmäknú

Dankam., St, 03. 03. 2010 - 13:39

Ahojte dievčata,dovoľujem si zapojiť sa do debaty,lebo venčeky sú u nás veľmi obľúbené a ja nedávam do cesta ani olej,ani palmarín,či heru ,ale obyčajnú bravč.masť,recept mám už veľmi dávno a nikdy neztvrdli a ked ,len troška,pudingový krém to spravil.

pumpel, St, 03. 03. 2010 - 13:59

ahojte dievčatá,ja venčeky robím často,lebo ich mám rada.aby vám nesklesli,tak sa nemá v rúre používať ventilátor-pri odpaľovanom ceste sa to neodporúča a ja dávam do cesta maslo.vetvička,ak chceš,tak ti pošlem recept.plním ich vanilkovo-smotanovou plnkou,ktorá je neskutočne dobrá a ktorú používam aj na naplnenie tort a má úspech.

anna222, St, 03. 03. 2010 - 17:22

prosíííííííííím ten recept na tú vanilkovo smotanovú plnku.................ďakujem Zlomené srdce

Ahoj kočky. tak ja venčeky robím pol na pol s herou aj s olejom. Po naplnení ich vždy prikryjem potravinárskou fóliou a vtedy vám zaručene nestvrdnú. Pretože oni vlastne nestvrdnú len veľmi rýchlo obschnú. Po prikrytí sa to nestane.

kami8, Ne, 21. 03. 2010 - 07:30

Dievcata pridavam moj odskusany recept.Dodrzala som presne postup a su ozaj fantasticke.60 dkg vody/6 dcl/, 30 dkg palmarin, 30 dkg hladkej múky špeciál, 8 vajec, 2 zlaté klasy 1 l mlieka, 4 lyžice mletého cukru, 1 vanilínový cukor, 20 lyžíc kryštálového cukru, 3 šlahačky,1 stužovač na šlahačku,50 dkg mletého cukru

Cesto: 60 dkg vody, 30 dkg palmarínu necháme zovrieť a do toho zavaríme 30 dkg hladkej múky špeciál. Do vychladnutého pomaly vmiešame 8 celých vajec. Na pomastený plech tvarujeme ozdobným vreckom veterníky /3 x 5 na jeden plech-ďalej od seba, aby sa nezlepili/. Rúra musí byť úplne rozohriata. Pečieme 15 minút na 250 st.C. Rúru neotvárame, potom stíšime na 170 st.C a dopečieme asi 20 minút /aby boli dobre vysušené/.
1.krém: 2 zlaté klasy uvaríme v 8 dcl mlieka, 4 lyžicami mletého cukru a 1 vanilkou. Vychladnutý puding zmiešame s vyšťahanou 1 šlahačkou + stužovač a naplníme veterníky.Môžme si krém uvariť aj deň vopred a vychladnutý dať do chladničky.
2.krém: upálime 10 lyžíc kryštálového cukru na karamel a pomaly zalejeme dvomi šlahačkami. Vychladnuté za občasného miešania dáme na 24 hod. do chladničky. Vyšľaháme a nastriekame ozdobným vreckom na prvú plnku.
Poleva: 10 lyžíc kryštálového cukru upálime na karamel a zalejeme asi 1 dcl. mlieka. Do hlbšej misky dáme 50 dkg mletého cukru/tu davam asi tak 25-az 30 dkg-staci to- a nasypem ho rovno do karamelu s 2 stipkami kyseliny citronovej/Nakoniec zamiesam asi 1.5 lyzicky oleja,aby sa poleva leskla. Ak je poleva hustá pridáme podľa potreby trocha mlieka. Nie veľa, aby nestekala. Lyžicou polejeme veterníky.
Toto su uplne originalne a uzasne veterniky.

Baby nestihla som vsetko precitat, ale oni tvrdnu horucim vzduchom ktory sa v nich drzi. Ja ich robim akoby dvojite a potom hned prekrojim bezprostredne ako vyberiem z rury. Dopalene ruky su samozrejmost xD.. Nikdy mi nestvrdli este.

Ano souhlasím s kami též dělám dvojité a okamžitě po vyjmutí z trouby všechny proříznu a nechám vypářit, pak teprve plním!! Ještě je dobré dát do troby malý hrneček s vodou těsně před vložením do troby cáknot vodu ze sklenice jen tak dorozpálené trouby. Peču na 180°C asi 15 minut. pak stahnu na 160 a dopeču zhruba dalších 20 minut!! Do těsta ještě přidávám půl lžičky prášku do pečiva současně s moukou odpaluji opravdu důkladně, až je bílé dno hrnce!!!!

ronula, Pi, 27. 05. 2011 - 14:06

Pečiem zákusky aj torty.Kam si mám dať inzerát,aby som mohla osloviť čo najväčší počet ľudí?Pochádzam z Banskej Bystrice.
ronula

ket ti mozem poradit dobre si dat inzerat na internet a lebo ohlasit to po znamich .......a este mam jeden napad ket bi si sla k lekarovy tak tichucko sa opitat vsak za to nebyju ale asi som ti moc nepomohla Slnko

ket ti mozem poradit dobre si dat inzerat na internet a lebo ohlasit to po znamich .......a este mam jeden napad ket bi si sla k lekarovy tak tichucko sa opitat vsak za to nebyju ale asi som ti moc nepomohla Slnko

ket ti mozem poradit dobre si dat inzerat na internet a lebo ohlasit to po znamich .......a este mam jeden napad ket bi si sla k lekarovy tak tichucko sa opitat vsak za to nebyju ale asi som ti moc nepomohla Slnko

28.6.2011 poslal Zuzana ja hlaham recept na Žebro rezy mala som ho ale neviem ani za 100 volov kde som ho zapotrosila nevie niekto s vas
Prekvapenie

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama