Jarná súťaž

reklama

Šamrole - originálna cukrárska pena

Pridal/a katkaAMC dňa 07. 07. 2009 - 08:13 - Recepty katkaAMC
Šamrole - originálna cukrárska pena, Recepty na krémy, katkaAMC

reklama

šamrole - originálna cukrárcka pena

Ingrediencie
4 kusy bielok
370 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
Postup

Bielok so 70 g cukru dáme do misky a vyšľaháme sneh. Zbytok cukru, teda 300 g, nasypeme do vyššieho kastróla, zalejeme 1 dcl vody a privedieme do varu. Necháme 2 1/2 až 3 minúty variť. Penu, ktorá nám na povrchu vznikne, pozbierame malým sítkom. (tak je písané v recepte, no ja som to odstavila z ohňa, asi tri krát premiešala a pena zmizla). Tekutý cukor pomaličky zmiešame pomocou šlahača so snehom, pridáme vanilkový cukor a šľaháme až pokiaľ nám nevznikne pevná masa. Cukrárske vrecúško naplníme ešte vlažnou penou a naplníme pripravené trubičky.

Doplňujúce poznámky

Mne to vystačilo na 40 šamroliek, ale asi záleží aké veľké sa robia. No chutí skvelo. :-P

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

HelkaT, Ut, 07. 07. 2009 - 10:32

Vďaka určite to skúsim lebo tiež som to už jedla ale nevedala som to urobiť

ja som ich začala mať rada až som ich začala piecť, . . . Veľký úsmev

ja som ich začala mať rada až som ich začala piecť, . . . Veľký úsmev

Adka22, St, 18. 11. 2009 - 22:25

Prosím o radu. Takže sa nemieša tá pena nad parou?
ďakujem

Adka22, nie nešlahala som nad parou. Robila som to presne tak, ako v tom recepte. Ak chceš original recept, je tam v kolonke "zdroj" uvedená adresa - link. Nech sa darí! Úsmev

jari, St, 19. 12. 2012 - 16:53

sú super chutia každému hovoria mi také dobré sme ešte nikdy nejedli dakujem za dobrý recept Zlomené srdce Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno Slnko

Tak to som veľmi rada.
U nás ich majú tiež radi a aj taký čo predtým šamrole nejedli Vyplazený jazyk

Nie nie ten tekutý cukor tam ide zahorúca,lebo keby ste ho tam dali zastudena tak hmota by bola riedka.

 

ja som mala v úmysle urobiť z kupovaného lístkového cesta, a komplet všetky sa mi prilepili na trubičky a zostala z toho jedna veľká kopa mrvy z lístkového cesta. Čo robíte, aby vám z tej trubky šamrola bez problémov zliezla?

aramana, Ut, 25. 07. 2017 - 11:58
Lepia sa väčšinou keď sú trubičky nové. Netreba ich po pečení umývať, stačí vytriet servitkou.Tiez sa zvyknú lepiť na konci. Nenatacaj ich až do konca trubičky. Ak máš tie originál trubičky na samrole, mali by zliezt bez problémov cez ten užší koniec.

Tak asi som porušila všetky zásady. Umyté boli statočne Chichocem sa natáčala som ich až do konca (začiatočníčka Veľký úsmev) a sú tie originál, podedené od mamy. Tak a teraz ich mám (ak to skúsim ešte raz) potrieť slabo olejom? Lebo som ich zase umyla Smútok

aramana, Ut, 25. 07. 2017 - 15:35
Jasné! Smele ich potri niečím a utieraj len servitkou ;-)
reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama