
šamrole - originálna cukrárcka pena
4 | kusy | bielok |
370 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
Bielok so 70 g cukru dáme do misky a vyšľaháme sneh. Zbytok cukru, teda 300 g, nasypeme do vyššieho kastróla, zalejeme 1 dcl vody a privedieme do varu. Necháme 2 1/2 až 3 minúty variť. Penu, ktorá nám na povrchu vznikne, pozbierame malým sítkom. (tak je písané v recepte, no ja som to odstavila z ohňa, asi tri krát premiešala a pena zmizla). Tekutý cukor pomaličky zmiešame pomocou šlahača so snehom, pridáme vanilkový cukor a šľaháme až pokiaľ nám nevznikne pevná masa. Cukrárske vrecúško naplníme ešte vlažnou penou a naplníme pripravené trubičky.
Mne to vystačilo na 40 šamroliek, ale asi záleží aké veľké sa robia. No chutí skvelo. :-P
Ďalšie recepty
ja som ich začala mať rada až som ich začala piecť, . . .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ich začala mať rada až som ich začala piecť, . . .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím o radu. Takže sa nemieša tá pena nad parou?
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Adka22, nie nešlahala som nad parou. Robila som to presne tak, ako v tom recepte. Ak chceš original recept, je tam v kolonke "zdroj" uvedená adresa - link. Nech sa darí!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sú super chutia každému hovoria mi také dobré sme ešte nikdy nejedli dakujem za dobrý recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to som veľmi rada.
U nás ich majú tiež radi a aj taký čo predtým šamrole nejedli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten tekuty cukor musi byt pravdepodobne vychladnuty vsak? Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie nie ten tekutý cukor tam ide zahorúca,lebo keby ste ho tam dali zastudena tak hmota by bola riedka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som mala v úmysle urobiť z kupovaného lístkového cesta, a komplet všetky sa mi prilepili na trubičky a zostala z toho jedna veľká kopa mrvy z lístkového cesta. Čo robíte, aby vám z tej trubky šamrola bez problémov zliezla?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak asi som porušila všetky zásady. Umyté boli statočne natáčala som ich až do konca (začiatočníčka
) a sú tie originál, podedené od mamy. Tak a teraz ich mám (ak to skúsim ešte raz) potrieť slabo olejom? Lebo som ich zase umyla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vďaka určite to skúsim lebo tiež som to už jedla ale nevedala som to urobiť