Rýchle medovníčky na jedenie

Popis

Medovníčky nestvrdnú

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojp.Biskupská
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

500 g hladkej múky t 650 obyčajnej
125 g masla
190 g práškového cukru
3 veľké lyžice medu
2 celé vajcia
1 kávová lyžička mletej škorice
1 kávová lyžička sódy bicarbony
4 roztlčené hrebíčky

Inštrukcie

Všetko zmiešať, vyvaľkať asi na hrúbku jeden cm. Vykrajovať formičkami a ukladať na plech potretý tukom. Potrieť vajcom, v ktorom sme rozhabarkovali ešte jedno žĺtko. Natierame dva razy. Po natretí ihneď zdobíme hrozienkami, orechami, mandľami, orieškami alebo po upečení aj bielkovou polevou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°c - 200°C.

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Komentáre

Dakujem Elenka, budem skusat.

Skúšaj, je to veľmi jednoduchý recept a perníčky sú naozaj chutné, len by som Ti ich odporučila piecť na plechu potretom voskom, budú ešte lepšie...:-P

Elenka tie perníky potierať vajíčkom pred alebo po pečení?

Keď chcem zdobiť polevou.Ďakujem

Ja ich potieram hneď po upečení, ešte horúce, aby sa pekne leskli. Slnko
A zdobím ich až na druhý deň, keď sa "vydýchajú"

Keď chceš zdobiť polevou, tak by si ich vajíčkom nemala pred pečením potierať, aby sa Ti poleva potom nešmýkala dolu...(blush)

Taka som rada, ze som nasla recept na medovnicky.Dufam ze budu makulinke, lebo kazdy rok sa mi podaria take tvrde, kebyze ich do niekoho hodim tak mu sposobim otras mozgu.Drzte mi palce, aby aj tieto neboli tvrde...

Poradím Ti jeden gríf. Ak máš medovníčky tvrdé a chceš, aby Ti zmäkli, vlož medzi ne rozkrojené jabĺčko, budú mäkkučké...(sun)

ja uz som medovnicky skusala a boli fantasticke..hned po upeceni mäkkučke..teraz cez vikend ich budem robit znova a berem ich na cestu na dovolenku...mnam Vyplazený jazykBozkávam

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.