
Žanet
Dievcence a chlapci, dlho som premyslala ci mam vobec uverejnit tento fotopostup aj s receptom na staru dobru klasiku ved predsa kazdy z nas ma svoj styl a recept a po nedavnej debate o Doboske som si myslela, ze uz nikdy ale nakoniec ma presvedcil fakt, ze je tu kazdym dnom stale niekto novy, menej skuseny alebo len obcastny cukrar a som presvedcena ze takymto osobam treba pomoct. Povedala som si, ze tym , co to pomoct ma to pomoze a ty ktory to poznaju sa apson pobavia. Recept je na cca 50ks.
Cesto:
20 vajec, 440g krys.cukor,540g hl.muka,kypriaci. Cukor rozdelit na polovicu bielka slahat zvlast a zltka tiez potom obe hmoty zlahka spojit a pridat muku+kypriaci. Cesto rozdelit tak aby nam vysli 2 tenke platy a jedna kapsla - stredny hruby korpus. Kto nema rafik moze upiect aj v hlbokom plechu. Nechat vychladnut.
Sirup:
Uvarit rozvar.Priblizne 1/1,5 litra vody,600g cukru dame varit do hrnca,ked rozvar vychladne pridame punc.aromu,rum,cerv.farbu.Vsetko podla chuti. Ked vam zostane stava nalejte ju do flase a mozete pouzit na poliatie korpusu ak budete znova piect.
Este potrebujete lekvar alebo dzem najlepsie pikantny a fondan. Kto nezozenie fondan tak si moze urobit polevu
Poleva: :400g pras.cukor, stava z 2 citronov+farba. Vymiesat do hladka.
Postup:
na plech polozime plat,stiahneme papier,polozime rafik,natrieme lekvar,vlozime kapslu,poprepychujeme prstom,polejeme znovu potrieme a prikryjeme zvysnym platom dame chladit najlepsie do druheho dna.Potom rafik dame dolu,polozime tacku na vrch zakusku a pretocime.Dame dolu plech,stiahneme papier polejeme nechame stuhnut,horucim nozom si najskor predrezeme vrch a potom prekrojime,mozeme papat.

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Žanet

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče
Komentáre
ZANETKA, MAS ICH KRASNE, AKO JE MOZNE, ZE SU UPLNE NA ROVNAKE KUSKY AJ NAKRAJANE
. MNE SA TO NIKDY
NEPODARI!!!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super takto ho robim aj ja skoro no..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to robím tiež akosi takto,len na polievanie používam jahodový sirup+rum.Môžeš mi napísať recept na glazúru,vidím že ju máš krásnu,mne keď ju krájam tak praská,aj keď mám nôž teplý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Silvi ja kupujem hotovy fondan z Ekvie.Aj mne to zo zaciatku praskalo ale potom mi technolog vysvetlil ze fondan musim spravne nahriat a musi byt taky ani riedky ani husty.Skusala som aj hotovu puncovu polevu je ju dostat v potravinach ta je tiez dobra.pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za postup
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani nevieš ako si mi pomohla,práve sa chystám v štvrtok piecť prvý krát punčový koláčik.
Isto sa mi teraz bude piecť ľahšie.
Ďakujem veľmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som velmi rada ak to niekomu pomohlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super fotopostup chcela by som sa spytat ako je mozne, ze sa vam nezafarbi aj ten spodny plat? teda lepsie povedane ze vam ta poleva nepreteciu aj na ten spodny plat?
ja som uz skusala parkrat ale vzdy sa mi to stalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Gabrielle21, možno dávaš málo džemu,alebo je riedky...na ten prvý plát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
velmi pekne dakujem za tento postup
teraz si ho uz ulozim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super, dakujem pekne za postup
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žanetka, prosím, som len začínajúca a ešte všetkým výrazom cukrárskej hantýrke nerozumiem. prosím ťa, vysvetlíš mi, čo znamená KAPSLA : "rozdelit tak aby nam vysli 2 platy a jedna kapsla"
ĎAKUJEM MOOOOC
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dva pláty - vrch a spodok..... kapsla - stredný plát - najhrubší
ja dávam z piatich vajec vrch aj spodok a z 10tich stred
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žanet,kde dostať ten fondán z Ekvie a ešte tú pomôcku - rámik?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rámik som kúpila v domácich potrebách TESCOMA ccá 18,- EUR je to úžasná pomôcka, môžem len odporúčať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
otrasný recept a navyše cukru ako na 3 zákusky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vítam Ťa tu medzi nami, si tu kratučko a hneď tak milo, hmmm , nuž daj sem dáke Tvoje výtvory, nech Ťa môžeme tiež povzbudiť a pochváliť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hneď tak milo
čosi som tu pred časom písala o mladých drzých cukráročkách......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Majaja, vitaj medzi nami, nože ukáž čo dokážeš!!!!!!!!!!!!
Kritizovať je ľahko, ale daj niečo lepšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto je ozajstný - osviežujúci - nepresladený punčák :
2 x 4 vajcia, piškótové cesto
1 x 5 vajec piškótové cesto - na plnku
1,5 ks prášok do pečiva
13 PL cukor do ciest
13 PL polohr. múka
do cesta dávam po troške oleja
cesto natrieť džemom ríbezľovým
cesto na plnku - polámať, zaliať podľa potreby sirupom alebo
želé ( červeným ),podľa chuti rumom a asi 1 dl čiernym čajom
100 g hrozienka predtým namočím v rume
Poleva : 6 PL práš.cukor
z 1/2 citróna citrónová šťava
1 KL olej
červený sirup na zafarbenie podľa potreby
A dáte mi zapravdu, že je lepší.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa ,má každý rád niečo iné ...ale napísať otrasný recept to je moc ...nemyslíš ?? Nehnevaj sa ale ten tvoj recept nie je na punčové rezy ....ale rezy s punčovinou hm ? Nikto ti nekáže robiť podľa tohto receptu a kľudne si sem mohla dať svoj recept medzi recepty a nie písať taký komentár ,lebo každá máme iné chute ... určite by sme to viac ocenili
ja by som napríklad podľa tvojho receptu nerobila ...nemám rada ani hrozienka a ani punčovinu ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hrozienka v punčákoch?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mila Majaja, ja som tu dnes prvy krat a vdaka tebe som si vytvorila ucet. Recept ktory sa ti zda otrasny je veeelmi podobny tomu staremu dobremu receptu zo starych cias. Co sa tyka presladenosti, tak ti chcem len povedat, ze pomer cukru z 13 PL k 13 vajciam je podstatne vyssi ako 440 g k 20 vajciam. Ale nevadi, este sa naucis. Zelam ti aby ti to islo od ruky aspon tak ako ti idu komentare od pera. Ozaj, co maju spolocne hrozienka s puncakmi?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektný komentár !!!!!!
škoda, že ho je treba vôbec napísať, že tu niektoré prispievateľky nemajú úctu k osobe, ktorá si dá tú prácu a napíše sem recept ešte aj s fotopostupom. Čo by som aj bola zaň pred rokmi dala pri mojom prvom pokuse o punčák....inak práve zdobím baranov snehom a mojich 15 lyžíc cukru je 400g....takže 13 k počtu vajec....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Majaja, čo je to sirup? Koncentrovaný z obchodu? Alebo nariedený? Koľko je lyžica cukru? Moja veľká má kopcom cca 25 g a 150 g by mi na krásnu polevu na celý plech nestačilo. 4 vajcia na plát a 5 na punčovinu je zrejme na nejaký malý plech, ale aj tak by mi na tú punčovinu bolo o štvrtinu viac, ako na pláty, málo. Ako technológ by som Tvoj recept nebrala, Žanetin je OK. Bolo by dobré, ak by si si prečítala prvé vety z jej príspevku. Vážim si ju, že sa snaží pomôcť tým, ktoré to potrebujú a stoja o jej pomoc. Mala som česť ochutnať na stretkách aj iné jej zákusky a boli výborné. Naviac sa ochotne podelila o svoje skúsenosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No mne sa tento recept pozdáva.idem ho dnes aj vyskúšať...:). určite dám vedieť..:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcence zabudla som na jeden obrazok ten parri hned po polievani tam to treba postlacat sorry