reklama

Prosim!!!!! topiaci a "oduty" marcipan, spravne chladenie a uskladnenie torty


reklama

Dobry den moje záchrankyne.Velmi VAs prosim o rady

Prosim VAs potahovala som tortu marcipanom :
· 125g sušeného mlieka
· 250g pr.cukru
· 1PL medu,Cera-veľkosť liesk.orechu
· voda

Bol dost tuhy ale na obalovanie celkom pruzny ale na po chvili na torte mokry, nedal sa dobre hladit,potom na dalsi den po vytiahnuti z ladnicky na zdobenie priserne mi tiekol, stekali mi kvapky mlieka....a pooduval sa mi...

Natierala som pod marcipan iba vyslahane maslo+pr.cukor nie je to chyba?

A navyse tam kde som mala zadne kolesa vyrezane mi asi tak o 1cm cely zadok auta klesol.Myslite ze je to tym vyrezanim kolies, bolo to tazke? Vazilo to 5kg po vyrezani.

Prosim a este mi poradte ako chladit tortu pred potahovanim MMF ako zistim ci som to neprehnala?

A ako radite zakaznikom chladit torty ked si ich beru den vopred ako je oslava?

Plnka bude puding: OLE + sl.smotana-trasena
Pod MMF chcem natriet len maslo+cukor, mozem? Alebo uvarim kasovy krem, zo ZL.Klasu?

Velmi VAs prosim o rady,prepacte ze mam tak vela otazok, tesim sa na kazdu radu.
Dakujem VAm vopred

Pozrite si aj


reklama


reklama

S tym marcipanom neviem preco sa ti to pokazilo.Davala si 1,5percentne mlieko?S tym sa mi robi najlepsie.Tortu pred potiahnutim necham stuhnut najlepsie tak aspom 5-6 hodin. Potom potahujem.Plnku mozes kludne dat tak ako si napisala a takisto aj maslo s cukrom pod potah.Ja som taku istu robila.Mozes si ju pozriet .Je to ta s tou zelenou maslou.

veva, St, 14. 10. 2009 - 17:38

čokoladka v akej krabici je to mlieko?? Lebo ja som niekedy robila tento marcipán z mlieka v modrej krabici a vtedy aj mne z neho tieklo mlieko a ked som začala robit s tým zeleným mliekom tak to už bolo v poriadku.

Ved ja prave kupujem v modrej krabici alebo sacku.Je tam napisane 1,5%-polotucne.

Táňa, St, 14. 10. 2009 - 23:48

Dievčatá, ja poťahujem torty výlučne marcipánom zo sušeného mlieka a nikdy sa mi nič podobné nestalo - používam IBA sušené mlieko značky Laktino ODTUČNENÉ v zelenej krabičke. Nemám odskúšaný ten recept ako ho píše Adamira, no zdá sa mi trošku divný - myslím, že problém bude v pomere mlieka a cukru. Ja robím úplne jednoduchý recept - vyskúšajte - 150g sušené mlieko, 200g práškový cukor, všetko preosiať do misy a premiešať. Potom pridám pár kvapiek mandľovej arómy a 200g Cery postrúham na hrubšom strúhadle. Všetko poriadne zamiesim ako na linecké cesto - má to aj takú konzistenciu. Trošku nechám oddýchnuť na chladnom mieste, no nie v chladničke. Potom to rozvaľkám na väčšiu placku - podsypávam práškový cukor. ( ozaj - práškový cukor používam tiež len v modrom balení, považský). Tú placku rozkrájam na cca 6 ks a tie ďalej rozvaľkávam na pásy a prikladám na tortu - nadpájam malými prekladmi a hladkým príborovým nožíkom spoje krásne zahladím. Pracuje sa s tým veľmi dobre. Poťahujem tiež schladenú tortu a aj kým potiahnem jednotlivé poschodia, tak už potiahnuté dávam naspäť do chladničky. Potom hotové poskladnám na seba a dozdobím. Nikdy mi nič netečie, nerobia sa žiadne bubliny, nepraská, je to pekne stuhnuté, nie je problém ani pri prevoze. Tak nech sa Vám podarí.Úsmev Torta Kvietok Kvietok

adamira, Št, 15. 10. 2009 - 08:09

cokoladka davala som LAktino polotucne 14%, v modrej krabici.
Ten pomer som skusala novy, davavala som predtym mlieko 500g a 250g cukor-davam iba povazsky-modry, olej voda, ale obalovala som iba kekse a bolo to dobre.... Ale manzel chcel s medom....
Raz som skusala s cerou ako robis Ty Tana ale bola z toho seknuta masa....neviem co robim zle....
Tana vobec si neviem predstavit Tvoj postup posobi na mna a moje slabe skusenosti priam strasidelne ale budem skusat dala si mi "chrobaka do hlavy"
Vzdy po vychladeni sa mi torta hned orosi,este pred potahovanim, asi to bude tym...neviem chladit a navyse u nas je vzdy v dome velmi teplo,asi sa stym odstahujem na terasu.....
DAkujem VAm za VAse nazory a rady

veva, Št, 15. 10. 2009 - 11:29

adamira mne sa to stávalo z toho modrého skús raz urobit zo zelenej krabice a uvidíš

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama