Prosim!!!!! topiaci a "oduty" marcipan, spravne chladenie a uskladnenie torty
Pozrite si aj
S tym marcipanom neviem preco sa ti to pokazilo.Davala si 1,5percentne mlieko?S tym sa mi robi najlepsie.Tortu pred potiahnutim necham stuhnut najlepsie tak aspom 5-6 hodin. Potom potahujem.Plnku mozes kludne dat tak ako si napisala a takisto aj maslo s cukrom pod potah.Ja som taku istu robila.Mozes si ju pozriet .Je to ta s tou zelenou maslou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čokoladka v akej krabici je to mlieko?? Lebo ja som niekedy robila tento marcipán z mlieka v modrej krabici a vtedy aj mne z neho tieklo mlieko a ked som začala robit s tým zeleným mliekom tak to už bolo v poriadku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ved ja prave kupujem v modrej krabici alebo sacku.Je tam napisane 1,5%-polotucne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, ja poťahujem torty výlučne marcipánom zo sušeného mlieka a nikdy sa mi nič podobné nestalo - používam IBA sušené mlieko značky Laktino ODTUČNENÉ v zelenej krabičke. Nemám odskúšaný ten recept ako ho píše Adamira, no zdá sa mi trošku divný - myslím, že problém bude v pomere mlieka a cukru. Ja robím úplne jednoduchý recept - vyskúšajte - 150g sušené mlieko, 200g práškový cukor, všetko preosiať do misy a premiešať. Potom pridám pár kvapiek mandľovej arómy a 200g Cery postrúham na hrubšom strúhadle. Všetko poriadne zamiesim ako na linecké cesto - má to aj takú konzistenciu. Trošku nechám oddýchnuť na chladnom mieste, no nie v chladničke. Potom to rozvaľkám na väčšiu placku - podsypávam práškový cukor. ( ozaj - práškový cukor používam tiež len v modrom balení, považský). Tú placku rozkrájam na cca 6 ks a tie ďalej rozvaľkávam na pásy a prikladám na tortu - nadpájam malými prekladmi a hladkým príborovým nožíkom spoje krásne zahladím. Pracuje sa s tým veľmi dobre. Poťahujem tiež schladenú tortu a aj kým potiahnem jednotlivé poschodia, tak už potiahnuté dávam naspäť do chladničky. Potom hotové poskladnám na seba a dozdobím. Nikdy mi nič netečie, nerobia sa žiadne bubliny, nepraská, je to pekne stuhnuté, nie je problém ani pri prevoze. Tak nech sa Vám podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cokoladka davala som LAktino polotucne 14%, v modrej krabici.
Ten pomer som skusala novy, davavala som predtym mlieko 500g a 250g cukor-davam iba povazsky-modry, olej voda, ale obalovala som iba kekse a bolo to dobre.... Ale manzel chcel s medom....
Raz som skusala s cerou ako robis Ty Tana ale bola z toho seknuta masa....neviem co robim zle....
Tana vobec si neviem predstavit Tvoj postup posobi na mna a moje slabe skusenosti priam strasidelne ale budem skusat dala si mi "chrobaka do hlavy"
Vzdy po vychladeni sa mi torta hned orosi,este pred potahovanim, asi to bude tym...neviem chladit a navyse u nas je vzdy v dome velmi teplo,asi sa stym odstahujem na terasu.....
DAkujem VAm za VAse nazory a rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adamira mne sa to stávalo z toho modrého skús raz urobit zo zelenej krabice a uvidíš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veva dakujem skusim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry den moje záchrankyne.Velmi VAs prosim o rady
Prosim VAs potahovala som tortu marcipanom :
· 125g sušeného mlieka
· 250g pr.cukru
· 1PL medu,Cera-veľkosť liesk.orechu
· voda
Bol dost tuhy ale na obalovanie celkom pruzny ale na po chvili na torte mokry, nedal sa dobre hladit,potom na dalsi den po vytiahnuti z ladnicky na zdobenie priserne mi tiekol, stekali mi kvapky mlieka....a pooduval sa mi...
Natierala som pod marcipan iba vyslahane maslo+pr.cukor nie je to chyba?
A navyse tam kde som mala zadne kolesa vyrezane mi asi tak o 1cm cely zadok auta klesol.Myslite ze je to tym vyrezanim kolies, bolo to tazke? Vazilo to 5kg po vyrezani.
Prosim a este mi poradte ako chladit tortu pred potahovanim MMF ako zistim ci som to neprehnala?
A ako radite zakaznikom chladit torty ked si ich beru den vopred ako je oslava?
Plnka bude puding: OLE + sl.smotana-trasena
Pod MMF chcem natriet len maslo+cukor, mozem? Alebo uvarim kasovy krem, zo ZL.Klasu?
Velmi VAs prosim o rady,prepacte ze mam tak vela otazok, tesim sa na kazdu radu.
Dakujem VAm vopred