reklama

prosim ako a to


reklama

diecence caute mozte mi povedat aku hmotu mam kupit na tortu aby bola pekna biela mam len taku dozlta co som si kupila poradte prosim

Pozrite si aj


reklama


reklama

ktoru hmotu si kupila a je dozlta? nie je po zaruke...? ja by som ti poradila Winton dostat ju aj v kilovych baleniach cena cca 7 eur za kilo...v hocijakom internetovom cukrarskom shope alebo specialozovanych predajniach, ja robim aj z mmf cisto biely potah, len tu dostat u nas v nemecku biele marshmallows a na slovesnku tusim len obcas v kauflande alebo lidli-teraz neviem presne...su v 300g baleniach.
Primilka mi ukazala aj potah ktory robi ona...je takmer snehobiely..pozri si jej svadobnu tortu najnovsiu...ak ti staci takato biela tak ti poslem recept

jajce (bez overenia), Ut, 04. 05. 2010 - 12:32

Ahoj Andrejka, aj ja by som ťa chcela poprosiť o ten receptík, díky Úsmev Úsmev Úsmev

mila adelka ja som momentalne teraz tu v nemecku a vsade v tych obchodoch je hotovy marcipan a je takej farby

hrdzka, Ut, 04. 05. 2010 - 11:38

jeeej ta biela je fakt krásna mohla by som aj ja dostat ten recept???Úsmev Úsmev Úsmev Dakujem velmi pekneBozkávam

AnaP, Ut, 04. 05. 2010 - 11:46

aj K2 je pekná biela,ale treba sledovať dátum spotreby.

Ahojte, aj mne bi si mohla poslať recept na ten krásny mliečny marcipán? bola bi som naozaj rada, lebo zajtra robím tortu a lámem si hlavu ako spraviť pekný biely marcipán, lebo ten môj je dosť do žlta. Ďakujem. Marianna
Mrkám Kvietok Slnko Torta

Janka22, Ut, 04. 05. 2010 - 12:23

White Icing je uplne snehobiely, ja uz pouzivam len to. a vyborne sa s nim pracuje.

adaso, Ut, 04. 05. 2010 - 12:26

Aj ja sa pripajam k predchádzajúcej prosbe Úsmev ďakujem

Marcipán ako poleva: 250 gr stužený tuk Cera, 250 gr práškový cukor /najlepší je považský/, 150 gr sušené mlieko / ja používam odtučnené 1,5 % tuku /, mandľová aróma / pár kvapiek/
Všetky suroviny spolu zmiesime, vyvaľkáme asi na hrúbku 4 mm a položíme na tortu.

Moje skúsenosti: Dobre je vybrať si stužený tuk z chladničky trocha skôr, aby nebol veľmi stuhnutý - skôr sa vymiesi. Ak príliš dlho miesime, hmota je príliš mäkká - treba ju dať na chvíľu do chladničky, nech zatuhne. Dosku pri vaľkaní aj hmotu navrchu posypujem preosiatym práškovým cukrom. Pekne sa na nej dajú odtláčať aj vzory z podložiek - /silikónové, gum. obrúsky a pod/
Túto hmotu používam na potiahnutie všetkých tôrt, ak ich chcem mať biele. Hmota nie je až úplne snehobiela, ja ju robím práve preto - taká sa mi viacej páči.
Ak sa mi niekedy zvýši - dám do mikroténu a do chladničky, použijem ju neskôr podľa potreby.
Recept mám z knihy Julkine netradičné torty - str. 53
nech sa Vám daríÚsmev

Ďalší recept:
6 PL lyžíc sušené mlieko, 6 PL preosiaty práškový cukor /preosiať aj 3x/, 1 PL maizeny /Solamyl/ 1 PL bielok, 1 KL mandľovej arómy, kúsok Cery /ako lieskový orech/, voda
Suché suroviny preosejeme, pridáme stužený tuk, bielok, mandľovú arómu - premiesime - pridáme opatrne vodu - 2 PL a dobre vymiesime. Ak je hmota tuhá, pridáme pár kvapiek vody - veľmi opatrne - ozaj len po kvapkách.
Ak je hmota riedka, pridáme trocha preosiateho práškového cukru a sušeného mlieka. Hmota má byť ako plastelína, robím ju, ak potrebujem farebnú hmotu. Farbím všelijakým farbami - tekutými, práškovými, gelovkami aj kakaom.
Táto dávka mi teraz naposledy stačila na potiahnutie torty autíčko pre Reného -
farbila som ju práškovou červenou, pridala som trošilinku gel REdRed a veľmi málilinko čiernej gelovky - len som si namočila prst do farby/. Pri vaľkaní podsypujem dosku aj vrch hmoty len práškovým cukrom. Na potiahnutej torte marcipán štetcom veľmi jemne umyjem od práškového cukru vodou /tiež veľmi opatrne s tou vodou /- krásne sa potom leskne. /Niekto natiera olejom/
Recept mám tiež z knihy Julkine netradičné torty, ale časom som si ho trošku prispôsobila.

Tieto marcipány rada robím preto, že si vždy urobím len potrebnú dávku na tortu
a nemusím to mať doma v zásobe. Ak sa mi podarí nakúpiť suroviny v akcii, tak je aj oveľa lacnejší ako hotové kupované hmoty.
Úsmev

atinka, Ut, 04. 05. 2010 - 13:35

Krásny snehobiely je aj MMF, z cukríkov, ktoré treba umyť z ružového cukru. Minule som robila a bolo to fakt pekne biele.Úsmev

marycka, Ut, 04. 05. 2010 - 21:00

ja som teraz robila tortu na birmovku zo zelatinovej potahovky.je uplne biela a aj sa s nou dobre robi.vola sa to zelatinova hmota na potahovanie.pozri torta na obetne dary

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama