profici nakuknite... ktora hmota to moze byt?
Pozrite si aj
Je to pefektné, zas som sa naučila niečo nové. Aká hmota to je je ťažko posúdiť keď nerozumiem čo vraví, ale ja najradšej používam WI, aj s klieštikmi sa mi robí dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no podľa toho, ako sú tam popridávané príspevky, tak odpoveď bola fondant a nie gumpasta ani cukrová pasta (zrejme MMF)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mam z toho zmetok ja poznam fondant na polievanie a nie na potahovanie ako poleva na punčovy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
teraz som našla recept na fondant - poťah, ...ak chcete, tak ho sem dám ...dokonca som aj tu našla jeden recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
daj prosim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
recept na Fondant z http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3614
POTREBNÉ PRÍSADY
1 PL zelatiny, 1/4 pohara studenej vody, 1 CL lubovolnej esencie, 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g preosiateho praskoveho cukru - zalezi ako sa zmes spracovava, 1/2 CL stuzeneho tuku
POSTUP PRÍPRAVY
konecne slubeny recept na fondant tj. hmota na obalovanie toriet podobne ako falosny marcipan, alebo hmota z mashmallows, je tiez vhodny na modelovanie drobnejsich ozdob na torty....
1) v 1/4 pohari studenej vody rozpustite 1 PL zelatiny a nechajte 2-3 minuty postat; potom dajte zmes do mikrovlnky zohriat pokial sa zelatina nerozpusti staci 15-20 sekund.....
2)prilejte 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu) ak treba zmes opat chvilu ohrejte malo by to byt riedke (ak chcete hmotu snehobielu pouzite svetly kukuricny sirup)....
3) a pridajte 1 CL lubovolnej esencie...
4) celu zmes vylejte do cca 600 g preosiateho praskoveho cukru....
5)zmes bude najprv riedka a bude lepit....
6) cesto dajte na dosku posypanu preosiatym cukrom a mieste a podsypavajte cukrom dokial hmota berie cukor....
7) ked uz vidite, ze hmota uz nie je riedka a tolko nelepi potrite si ruky trochou tuku a vmieste do hmoty, mala by prestat uplne lepit a mala by ostat trosku leskla....
8) hotovo....je najlepsie ju nechat aspon den odstat na linke, v chladnicke by mala vydrzat 30 dni a v mraznicke 3 mesiace (ja som ju nikdy nemrazila); ak je hmota po vytiahnuti z chladnicky prilis tuha mozno ju nahriat v mikrovlnke - staci par sekund.....
kakaovy fondant vyrobite tak ze 200 g cukru nahradite kakaovym praskom..
ODPORÚČAM POZRIEŤ LINK, ktorý je celkom hore uvedený na postup aj s obrázkami
....a ešte jeden recept som videla na tejto stránke
....môžem prípadne aj ten nájsť a vložiť ak treba
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som uz tento recept z MMb sem davala davnejsie a aj som ho skusala, je dobry na potahovanie a na narocnejsie aplikacie by som ho neodporucala a ide o cukrovu masu, ktora nie je taka hladka ako kupovane hmoty, ktore sa robia z pudroveho cukru...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu je ten druhý link: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/fondant-od-tomasa-sedlacka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pekné video a zasa nová inšpirácia,super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem stelka za vyčerpavajuce info.nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rado sa stalo aj vám želám veľa úspechov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
1kg fondanu stoji 1,40e,neviem či sa to oplati lebo aj čas má svoju cenu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa je to RDI/ROLL DECOR ICING/ja to používam a je super na poťahovanie aj kvietky,všetky moje torty sú robené s RDI,odporúčam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
miluška ja som mala RDI a je to najmäkšia hmota akú poznám, tak klobúk dole, že to takto zvládaš
a ku stránke, je perfektná, ĎAKUJEM za info
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
koľko ľudí, toľko názorov
pripomína mi to rolled fondant, je hladký, lesklý, pružný, pracovalo sa s ním výborne len bol pred pár rokmi cenovo náročnejší, tak som prešla vďaka Bohušovi na MMF
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata v USA volaju kazdu potahovku fondant alebo rolled fondant.A zdobi to Royal Icingom co je zase vyraz pre bielkovu polevu.u nas je fondant poleva ktora sa pouziva napriklad na puncove rezy.Takze ak chcete vyrabat rolled fondant pozrite sa najprv na zlozenie potahovky ktoru pouzivate a zistite ze je to zhruba to iste.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rolled fondant je priamo názov výrobku od wiltonu, a ak máš na mysli náš fondan(t) v kýbliku, tak sa to nedá porovnať. aspoň ten náš, čo som mala bol nejaký riedky, zrejme som ho mala s niečim zahustiť? ale ten od wiltonu je na priame použitie a ako vtedajší začiatočník - pracuje sa s ním výborne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi je tazko tak cez video zistovat, ale velmi by som chcela vediet akou hmotou je potiahnuta torta. ... alebo vas prosim o radu s ktorou hmotou sa pracuje najlepsie, ak chcem pouzit kliestiky. dakujem.
http://www.youtube.com/watch?v=bpvoTXF-7BY