reklama

Pepermintové rezy

Pridal/a keli62 dňa 23. 05. 2010 - 19:55 - Recepty keli62
Pepermintové rezy, Recepty na zákusky, keli62

keli62 | Pepermintové rezy


reklama

Veľmi dobrý a osviežujúci zákusok

Ingrediencie
Na 4 piškóty:
16 kusy vajce
12 polievkové lyžice hladká múka
4 polievkové lyžice polohrubá múka
16 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice olej
1 balík prášok do pečiva
  potravinárska farba zelená
Krém:
500 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
2 polievkové lyžice hladká múka
2 kusy žĺtok
200 gramov kryštálový cukor
500 gramov maslo
Zálievka:
2 decilitre ananásový džús
1 deciliter citrónový sirup
150 millilitrov pepermintový likér
Citrónová poleva:
300 gramov práškový cukor
  citrónová aróma
2 kusy bielok
100 gramov Cera
Ešte potrebujeme:
  marhuľový džem
Postup

Piškóty:

Upečieme si dve svetlé piškóty, každá zo štyroch vajec a dve zelené piškóty.

Na jednu piškótu potrebujeme: 1 piškóta, 4 vajcia, 3 PL hladkej múky, 1 PL polohrubej múky, 4 PL kryštálového cukru, 2 PL oleja, 1⁄4 balíka prášku do pečiva

Môžete upiecť ako ste zvyknutí alebo postupovať takto:

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, prišľaháme olej a potom už len opatrne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 12-15 minút podľa rúry.

Tak isto upečieme zelené piškóty len pridáme na konci zelené potravinárske farbivo.Srdce

Krém: Z mlieka, Zlatého klasu, múky a cukru uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom.

Zálievka: Všetko spolu zmiešame, neprevára sa.

Poleva: Cukor vymiešame s bielkami, pozor nešľahať, len vymiešať, pridať kyselku a rozpustenú Ceru.

Postup: žltá piškóta, natrieť marhuľovým .lekvárom, na to zelená piškóta, poliať pepermintovou zálievkou, (len polovicou),  potom krém, (trochu krému si nechať na vrch) zase zelené cesto, zálievka a na koniec žlté natreté lekvárom. Zaťažiť a nechať postáť pár hodín. Vrch potrieť troškou krému a poliať citrónovou polevou.

Mnoho zdaru pri pečení! 

Výnos
1 plech
Celkový čas
2 hod, 10 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút
Priemer 2 (1 hlas)

reklama


reklama

jaja26, Ne, 23. 05. 2010 - 21:00

vďaka za všetky recepty,vyzerajú úžasne...mam čo skúšaťZlomené srdceSlnkoTlieskam

vyzerá super, ak sa môžem opýtať s koľkých vajec sú tie cestá, ak dobre rátam tak z 12...ak by si mohla dať recept aj a tie cestá lebo moja klasika je dosť vysoká, a tie tvoje koláčiky až tak vysoko nevyzerajú...ďakujemÁnoÁnoÁnoSlnkoSlnkoSlnkoÁnoÁnoÁno

keli62, Ut, 25. 05. 2010 - 23:50

4 krát 4vajcia a ostané robím kolko vajec tolko cukru aj múky.a trochu olejaZlomené srdce

keli- a prašok dp. nedávaš? A ešte - na koľko stupňov pečieš, koľko min? Stále sa mi zdá, že to neodhadnem Mrkám .

100x vďaka... úžasné recepty... keďže som teraz akože doma začínam vypekať. rodina bude obézna Úsmev))) ale ja sa teším TlieskamTlieskamTlieskam

emillka, Št, 27. 05. 2010 - 22:02

Všetke recepty su fáááájn! a užasne je,že si nam dala aj foto!!!!!Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceKvietokKvietokKvietok

aja1, So, 29. 05. 2010 - 12:34

S tým pepermintovým likérom to vyzerá dobre.

Alena_K, Ne, 06. 06. 2010 - 23:12

potvrdzujem,vyskušané,perfektné,štavnaté mnamky.Srdečná vdaka za recetíkZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁno

Ukáž radsej co dokazes.Na tvojom ucte je iba hole meno,alebo iba cislo.To preto,aby sa ti neprihodila chyba?Keli tu uz nieco dokazala.Teraz ukaz ty a az potom kritizuj.

keli62, So, 01. 01. 2011 - 22:46

Dakujem čokoládka že si zareagovala.Já som už skor zbadala že sa niekto snaží zosmiešniť moj pravopis a chcela som reagovať ,ale som sa zasekla lebo som si pomyslela že mi nestojí za to aby som vobec niečo napísala.Ak táto dotyčná ,alebo dotyčný vyskúša urobiť nejaký super koláčik,tak ju určite pochválim a zadakujem za recept.Ona totižto nevie aké ťažké je stáť celý týždeň na nohách,lietať po kuchyni ako o život aby stihla to čo niekomu slúbila a ešte k tomu sa snažila v rýchlosti dať na stránku recepty ,aby si aj ona mohla takýto koláčik doma vyskúšať.Já jej aj tak za to ďakujem,pretože bez jej komentáru bi som nevedela ,že mám naozaj super dobrú kamošku,ktorá vie o čom je táto naša drina.Dakujem zo Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce Kráááááááááásny Nový Rok. /aj jej/

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama