Mliečny marcipán - tečie zpod neho
Pozrite si aj
Aký marcipán si použila? Ja robievam salko marcipán a bežne dávam plnku z pudingu a ešte sa mi také nestalo...A nemala si ho natenko vyvaľkaný? Moc som asi neporadila...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No sa mi zdá že to bolo 400g a 1kg cukru.... no neviem nebol velmi na tenko...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dala si 400g sušené mlieko a 1kg cukru??? Ja mám osvedčený na poťahovanie a aj na ozdoby pomer 1:1, čiže 400g susene mlieko,400g práš.cukor, 2lyžice oleja,2lyžice kukuričného sirupu a trošku mandľ.aromy. Vodu dávam po kvapkách,vlastne tak,že si máčam len ruku,ktorou spracovávam zmes. Nakoniec dam 2kávove lyžičky cery a mlieč.marcipán sa potom nelepí a krásne sa leskne. Na poťahovanie hmotu vaľkám približne na 3mm a netrhá sa,nesteká,farbiť sa dá všetkými farbami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dala si do pudingu mlieko-mliecny maripan na pudingu robenym z mlieka pusta-puding sa robi v takomto pripade len z vody a primiesa sa maslo po vyhladnuti,...uhadla som?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mliečny marcipán mohol začať púšťať aj vtedy ak je v kréme viac pudingu...lepšie je na potretie dať viac maslový...proste do pudingu ešte všľaháš maslo a dáš poriadne zatuhnúť....krému nesmie byť príliš veľa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No moze byt , z mlieka som robila... najvacsi problem som mala s tym ze prisli za mnou ze chcu tortu pre 10 rocnu slecnu za 8,-eur... ako by ste si poradili? ako by to chudtilo keby som robila puding s vodou? robil to uz niekto z vás?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja osobne v tom rozdiel nevidim ak jes tortu v celku s korpusom a dzemom alebo ovcoim...neprides na to ze nie je z mlieka-ja som mala tiez tento problem a tu mi poradili-tusim priamo bohus to bol-ano som si ista... ak by som dala vedla teba len krem cisty robeny z mlieka a druhy robeny s vodou a opytala by som sa ta ktory je z vody-tak to uhadnes- ale jedno velke ALE ak das maslo a maslo ako vieme je z mlieka-aspon to ktore davam ja do plniek tak chut je lahodna maslova vravim na hotovej torte absolutne nespoznatelne-je to jediny sposob ako dosiahnut aby mliecny netiekol...ja robim 70% len s vodou a kazdy je spokojny, maslo je z mlieka povie si niekto tak by mal tiect mliecny marcipan aj z mlieka nie? nie ma inu konzistenciu a teda aj ine vlastnosti po zatuhnuti maslo nemäkne tak ako mliecny puding a teda nesposobi nezelanu reakciu na mlicnom marcipane-boze hotovy fyzikalny prednes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja mam tiez taký problem,do plnky som davala perlu,lebo maly ma bkm a tiez mi tiekol marcipan,citala som ze moze sa dat napr.400gmasla +100g hery,,moze to takto byt?ja davam sojove mlieko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mlieko vobec...puding robit vodou a samozrejme nemliecny lebo niektore su mliecne ci das maslo alebo heru- v tom to nie je...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba urobiť salkový a môžeš dávať poctivý krém z mlieka a pudingu nie z vody (nič proti tomu, ale...)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a masla samozrejme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne to tiež robieva a myslím že kvôli krému čím potriem celú tortu.teraz vyskúšam len potrieť maslom vyšľahaným s cukrom, a uvidím či bude tiecť na spodku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja poťahujem mliečnym marcipánom,pod to dávam krém varený nad parou od Bohuša a je to O.k.,raz som dala pudingový a vtedy mi tiekol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, robila som bábiku, moju prvú, potiahla osm u s mliečnym marcipánom, nemala som RDI a po ozdobení zacala púšťať... ochutnala osm má chuť ako to sušené mlieko. je to mliečnej farby... prečo? krém som dávala pudingový... dakujem