reklama

Mliečny marcipán - tečie zpod neho

Bejč , 07. 12. 2009 - 19:35

reklama

Ahojte, robila som bábiku, moju prvú, potiahla osm u s mliečnym marcipánom, nemala som RDI a po ozdobení zacala púšťať... ochutnala osm má chuť ako to sušené mlieko. je to mliečnej farby... prečo? krém som dávala pudingový... dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Rebeka7, Po, 07. 12. 2009 - 19:41

Aký marcipán si použila? Ja robievam salko marcipán a bežne dávam plnku z pudingu a ešte sa mi také nestalo...A nemala si ho natenko vyvaľkaný? Moc som asi neporadila...

Bejč, Po, 07. 12. 2009 - 19:43

No sa mi zdá že to bolo 400g a 1kg cukru.... no neviem nebol velmi na tenko...

dala si 400g sušené mlieko a 1kg cukru??? Ja mám osvedčený na poťahovanie a aj na ozdoby pomer 1:1, čiže 400g susene mlieko,400g práš.cukor, 2lyžice oleja,2lyžice kukuričného sirupu a trošku mandľ.aromy. Vodu dávam po kvapkách,vlastne tak,že si máčam len ruku,ktorou spracovávam zmes. Nakoniec dam 2kávove lyžičky cery a mlieč.marcipán sa potom nelepí a krásne sa leskne. Na poťahovanie hmotu vaľkám približne na 3mm a netrhá sa,nesteká,farbiť sa dá všetkými farbami.

dala si do pudingu mlieko-mliecny maripan na pudingu robenym z mlieka pusta-puding sa robi v takomto pripade len z vody a primiesa sa maslo po vyhladnuti,...uhadla som?

mliečny marcipán mohol začať púšťať aj vtedy ak je v kréme viac pudingu...lepšie je na potretie dať viac maslový...proste do pudingu ešte všľaháš maslo a dáš poriadne zatuhnúť....krému nesmie byť príliš veľa

Bejč, Po, 07. 12. 2009 - 21:09

No moze byt , z mlieka som robila... najvacsi problem som mala s tym ze prisli za mnou ze chcu tortu pre 10 rocnu slecnu za 8,-eur... ako by ste si poradili? ako by to chudtilo keby som robila puding s vodou? robil to uz niekto z vás?

ja osobne v tom rozdiel nevidim ak jes tortu v celku s korpusom a dzemom alebo ovcoim...neprides na to ze nie je z mlieka-ja som mala tiez tento problem a tu mi poradili-tusim priamo bohus to bol-ano som si ista... ak by som dala vedla teba len krem cisty robeny z mlieka a druhy robeny s vodou a opytala by som sa ta ktory je z vody-tak to uhadnes- ale jedno velke ALE ak das maslo a maslo ako vieme je z mlieka-aspon to ktore davam ja do plniek tak chut je lahodna maslova vravim na hotovej torte absolutne nespoznatelne-je to jediny sposob ako dosiahnut aby mliecny netiekol...ja robim 70% len s vodou a kazdy je spokojny, maslo je z mlieka povie si niekto tak by mal tiect mliecny marcipan aj z mlieka nie? nie ma inu konzistenciu a teda aj ine vlastnosti po zatuhnuti maslo nemäkne tak ako mliecny puding a teda nesposobi nezelanu reakciu na mlicnom marcipane-boze hotovy fyzikalny prednes

kasimo, Po, 07. 12. 2009 - 22:07

aj ja mam tiez taký problem,do plnky som davala perlu,lebo maly ma bkm a tiez mi tiekol marcipan,citala som ze moze sa dat napr.400gmasla +100g hery,,moze to takto byt?ja davam sojove mlieko

mlieko vobec...puding robit vodou a samozrejme nemliecny lebo niektore su mliecne ci das maslo alebo heru- v tom to nie je...

Rebeka7, Ut, 08. 12. 2009 - 09:05

Treba urobiť salkový a môžeš dávať poctivý krém z mlieka a pudingu nie z vody (nič proti tomu, ale...)

marcy, Ut, 08. 12. 2009 - 16:22

mne to tiež robieva a myslím že kvôli krému čím potriem celú tortu.teraz vyskúšam len potrieť maslom vyšľahaným s cukrom, a uvidím či bude tiecť na spodkuHambím sa

sio, Ut, 08. 12. 2009 - 17:17

ja poťahujem mliečnym marcipánom,pod to dávam krém varený nad parou od Bohuša a je to O.k.,raz som dala pudingový a vtedy mi tiekol.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama