Medovníky od Jarinky

Popis

Moje medovníky

Medovníky od Jarinky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

240 g tmavého medu,300g pr. cukru,1bal. van. cukor,180g. tuku/palmarin
1lyž.káv. soda,750 g hl. múky t-650,3vajcia,2lyž. káv. škorice,2 káv. lyžičky
klinčeky mleté/možno nahradiť asi 1 pol. lyž.perníkového korenia/ 1 bal.pr.
do pečiva /perníkový/.70 g hl. múky t 650.
na potretie:1 pol.lyžica studenej vody a 1 vajce rozmiešať
bielková poleva:175 g. pr. cukor/považský/1bielok/keď je vajičko väčšie dáme
200g.cukru/2x preosiať/lyžička citonovej šťavy a 1 lyž. gustinu.miešať 20min.

Inštrukcie

Med, pr. cukor ,van. cukor, tuk a sodu za stáleho miešania na miernom ohni necháme zovrieť.Odstavíme a do horúceho nasypeme 750 g hl. múky a rozmiešame .Do mierne vychladného/asi 10 min/dáme 3 vajcia a perníkové koreniny so škoricou a prdopeč/perníkový/.Dobre vymiešame .Používam el. šľahač a metly na kys. cesto.Cesto dáme do potrav. folie a necháme stáť do druhého dňa .Pred pečením ho vyberieme z chladu a necháme aspoň 3 hod stáť ,aby malo izbovú teplotu.Potom do cesta zapracujeme ešte 70g- 100g hl. múky a vykrajujeme tvary.Pečieme pri 200 stupňoch asi 5 -7 min. podľa veľkosti tvarov.potierame hneď po upeční a zdobíme na druhý deň./Musia sa tzv.vydýchať./ Prajem veľa zdaru!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Ďakujem že si nezabudla keď vyskúšam dám vedieť ako dopadli.(sun)

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.