Medovníčky - stále mäkké

Popis

Medovníčky - stále mäkké

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

3pl roztopeného medu
1Čl sódy
500g hl. múky
250g pr.cukru
1/2 rozpustenej hery
3 celé vajíčka
1 1/2 Čl medovníkového korenia
mlieko na potretie

Inštrukcie

Med a sódu zmiešame, necháme cez noc stáť. Na druhý den všetké suroviny zmiešame.Ak sa cesto lepí nepridávame múku ale dáme do chladničky. Vynyľkáme na 1cm, kladieme dalej od seba na vymastený plech. Pečieme dozlatista a hned po upečení potrieme mliekom.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Marek, uverejní to medzi medovníčky KvietokKvietokKvietok

a kde to je teraz?lebo ja sa tu až tak nevyznám=D

Marek, na hornej liste máš napísané MEDOVNÍKY, tak tam si to nalistuj. Verím, že to nájdeš a podarí sa ti KvietokKvietokKvietokSlnko

marek7 dakujem aj za to...vyskusam, tiez som haldala recept tu a potom som si vsimla hore kolonku medovniky-len tam sa musim asi tiez registrovat lebo odtialto ked som prihlasena mi nedovoli komentovat perniky:-(

aha už chapem=)

...nie je to vela, vyvalkat na 1cm? ja valkam tak na 1/2, ked pri peceni podkysnu tak je to tak akurat

no ja valkam ma 1cm a su dobre ale možes vyskusat a potom daj vediet=)

..aj ja vaľkám medovníky max. na 1/2cm, na 1cm sa mi to zdá veľmi hrubé. Keď sú tenšie nesmú sa dlho piecť, aby veľmi nestvrdli.:-P

som zvedava ci naozaj nestvrdnu..(flower) KvietokKvietok

dakujem za recept este ze si ho dal sem

pred pečením sa nepotierajú vajíčkom??

ja ich nepotieram lebo potom je to take...dožlta=D a nepači sa mi to ja ich pred pečením potieram iba cukrovou vodou=)

takže pred pečením cukrovou vodou a po upečení mliekom?? A medovníky z tohto receptu mi už nestvrdnú alebo záleží aj na tom ako a kde ich skladujem??

ja ked ich ozdobím tak ich poukladam do krabičky a nestvrdnú mi ale oni aj tak u nas dlho nevydržia=)vsetko pojeme=) je ich pečiem asi týžden pred vianocami

fuuha týžden pred vianocami budem mat straašne vela roboty tak neviem či bude stíhat

Vyplazený jazyk aj ja ich vyskušam mnam:-P

aj ja sa na ne chystám, ďakujem za recept(sun) SlnkoSlnko

Dikk super vyskuuusam..(y) ÁnoÁno

..ja medovníčky potieram až po upečení, ešte musia byť horúce, rozriedim si žľtok s trochou vody - len pár kvapiek, dobre vymiešam, na medovníčku vznikne taký tenučký film, ktorý hneď zaschne, potom sa pekne lesknú.:-P

a to nevadi že tam je to surové žltko? a maju aj tak trvanlivost??

Marek, to vôbec nevadí, to je veľmi tenučká vrstva, lebo žltko je rozriedené vodou, a tá vrstvička sa na horúcom medovníčku ešte stihne tepelne upraviť. Ja to takto robím už roky , môj malý vnuk ich má veľmi rád, ten ich poje skoro sám a ešte mu z nich nič nebolo.Medovníky majú krásny lesk a takisto dlho vydržia, ak ich samozrejme nepojeme. Keď som potierala pred pečením, tak sa to potieranie akoby stiahlo na tom medovníku a nebolo to pekné. Neboj sa a skús to.(y) KvietokÁnoKvietok

Keď môžem,tak aj ja sa zapojím do debaty o medovníkoch.Z mojích skúsenosti viem, že sa majú piecť pri teplote 200°a len 5 minút, lebo keď sa pečú dlhšie,tak vysýchajú a vtedy stvrdnú:-O PrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie

Jarka, presne tak(clap) KvietokTlieskamKvietok

dakujem za rady buduci týžden sa do toho pustim =)

kedy sa akoze maju robit?uz teraz..nie je to skoro?

Medovníky máš trvanlivé pečivo. Zbehni pozrieť na medovníky a uvidíš odkedy dievčatá pečú už vianočné medovníčky. Nech sa vydaria. BozkávamBozkávam

ja ich robim týžden pred vianocami Chichocem sa

TlieskamTlieskamTlieskamSlnko

mozem nahradit heru maslom? a roztopit v hrnci na ohni, ci nechat zmaknut izbovou teplotou? dakujem Zlomené srdceZlomené srdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.