reklama

kukuricny sirup alebo slad?


reklama

Ahojte sikulky, chcem sa vas spytat, kupila som si kukuricny slad do cokoplasteliny, je to prosim vas ten sirup, co pisete ze ide do cokoplasteliny? Lebo vsade som pytala sirup, ale vraj kukuricny sirup este nevideli, ze to je slad. kupila som ho v bio potravinach a je to od firmy SUNFOOD. A este keby ste boli take dobre, a co mate odskusanu cokoplastelinu, prosim napiste mi recept, co sa urcite podari, lebo mnohe tu pisete, ze vasa cokoplastelina letela do kosa. DakujeeeemÚsmev Úsmev Úsmev Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

miriams, Ne, 29. 11. 2009 - 21:44

500g čokolády roztopiť nad parou, uvariť cukr. rozvar - 50ml vody + 50ml kryšt.cukor - pridať 150g kukuričného al. pšeničného sirupu. Zmiešať rozvar s čokoládou. Ja to potom vylejem do misky a po vychladnutí vypracovať. Varievam si ju večer a ráno vypracujem. Na bielu čokoládu ide polovičná dávka sirupu. A kupujem len kukuričný sirup. Býva aj priesvitný aj tmavý. S tým priesvitným sa mi lepšie robí. O slade som ešte nepočula. Tak nech sa ti vydarí.

Janka22, Ne, 29. 11. 2009 - 23:21

nie je to nahodou cesky vyrobok? lebo ten co mam ja je cesky a je SLAD. mal by to byt sirup len po cesky.

AnaP, Po, 30. 11. 2009 - 01:53

Janka 22-aj v češtine je sirp sirupom a slad sladom.Ten slad čo máš na mysli je ďaľšia forma spracovania -menej kvalitná,preto aj menej hustá.nech sa Ti darí.Anka

prosím vás, napíšte presnejšie, ako vyzerá ten cukrový rozvar, to totiž nikdy neviem odhadnúť. dám rozvariť cukor s vodou, to chápem, ale má to zhustnúť či nie? ďakujem pekne.

fani, Po, 30. 11. 2009 - 09:37

Odváž cukor, odmeraj vodu a daj variť. Sále miešaj až kým ti roztok mierne nezhustne. Daj ochladiť a potom pridaj do rozpustenej čokolády spolu s kukuričným sirupom. POZOR - var len pri slabom plameni, inak budeš mať karamelovú chuť aj farbu karamelu.Držím palce

velmi pekne dakujem, snad to odhadnem.
kdesi som citala recept na cokoplastelinu bez toho sirupu len s rozvarom. skusila som a neslo to. co vy na to? da sa to bez toho sirupu? Ja to teraz minam ako polevu. inac, je perfektna Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama