
Martuška 123 | Jablkový koláčik
reklama
Výborná klasika ktorá nikdy neomrzí
Ingrediencie
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | gram | prášok do pečiva |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
Náplň: | ||
1500 | gramov | jablká |
2 | balíky | škoricový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
150 | gramov | kryštálový cukor |
Postup
Ingrediencie spolu zmiesim, ak treba, pridám mlieko. Ak netreba, mlieko nepridávajte. Uvidíte akú konzistenciu bude mať cesto.
Cesto rozdelím na polovicu. Jednu vyvaľkám a dám na vymastený a múkou vysypaný plech 26x36.
Cesto posypem strúhankou a dám na to premiešané jablka.
Rozvaľkám druhú polovicu a dám na jablka. Popichám vidličkou a pečiem na 180 stup.
Výnos
1 plech
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
reklama
reklama
Vyzerá fantasticky

