
Odporúčam, sú veľmi dobré.
500 | gramov | polohrubá múka |
20 | gramov | droždie |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusy | zemiaky |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca |
2 1⁄2 | decilitre | mlieko |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | cukor |
16 | plátky | gazdovská slanina |
150 | gramov | tvrdý syr |
grilovacie korenie | ||
olej |
Z 20 g kvasníc, 2 čl múky, 1,5 čl cukru a 1,5 dcl vody urobíme kvások.
Po vykysnutí pridáme k múke, postrúhaným zemiakom uvareným v šupke, soli a rasci, prilejeme zvyšnú vodu a vymiešame vláčne cesto.
Necháme ho vykysnúť na teplom mieste asi 30 min.
Potom cesto premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Rozdelíme na dve časti.
Každú časť vyvaľkáme do kruhu a radlom rozdelíme na osminky. Osminky stočíme do rožkov a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť 5 min.
Potom potrieme rožky grilovacím korením rozmiešaným s trochou oleja a vody,na vrch položíme slaninku a posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 min. Dobrú chuť!:-)
Ilustračná fotografia: Pixabay.com
Tento recept som dostala od kamarátky,ktorá vôbec nepečie.Od vtedy robievam tieto rožky často a všetkým zatiaľ chutili.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty