reklama

Fondant od Tomáša Sedláčka


reklama

Už asi rok poťahujem torty fondantom. Recept mám zo stránky www.cukrar.cz a je úplne super.

1 balicek zelatiny-1 pol. lzice
1 polevkova lzice oleje
2 polevkove lzice ztuzeneho tuku
1 kilogram mouckoveho cukru
/1 dcl fruktozovy sirup/

zelatinu rozpustte v 1 dcl vody. V mise nebo mixeru smichejte vsechny ingredience, pridejte zelatinu a zpracujte na hladkou hmotu.
Pokud nemate zmineny sirup, pridejte ztuzeny tuk.
Uchovavejte pod folii v chladnicce, pracovni plochu a valecek posypejte skobovou mouckou, jinak se bude lepit a lepit.
Na dort doporucuji tloustku platu cca. 3-5 mm silnou, tenci se trha.
Pri nanaseni na dort navinte rozvaleny plat na valecek a preneste na korpus.

Pozrite si aj


reklama


reklama

ivkahru, Po, 28. 07. 2008 - 09:13

mam otazocku aku zelatinu do toho pouzivas? ak mozes napis aj konkretnu znacku. dik Úsmev

xi aku majú práve. Pozriem sa doma akú som dávala naposledy. Len si daj pozor, nie želééé ale želatinu, to je veľký rozdiel.

ivča, Po, 28. 07. 2008 - 14:03

miesto fruktozového sirupu sa nedá dať kukuričný,alebo med?A farba sa pridá až potom?Dakujem

ivkahru, Po, 28. 07. 2008 - 14:36

Váľam sa od smiechu po podlahe viem ze medzi zele a zelatinou je rozdiel ale vies je platkova, jemna, hrubsia...Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

pozrite v mojej galerii, vsetky torty su potiahnute tým fondantom

yukaya, Pi, 23. 04. 2010 - 13:36

preco je /1 dcl fruktozovy sirup/ z zatvorkach? dava sa ci nie? ci je na vyber?

Ilse1, Št, 18. 04. 2013 - 16:18

mno prave ho skusam zrobit...ale nejaky je divny... teda nie je taky pruzny ako keby sa trhal ci ako to mam nazvat...vyzera to jak praskovy cukor s vodou co mam robit??? Smútok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama