Aky marcipan pouzit?
Pozrite si aj
Možno skús mliečny marcipán, s tým nemáš problém, že nezatvrdne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem. helldana a mozem ta poprsit o recept?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja na ozdôbky dávam rovnaký pomer sušeného polotučného mlieka a práškového cukru, troška oleja a mandľovej aromy (nemusí byť) a vodu podľa potreby. Dlho, dlho spracovávať, aby bol lesklý a dal sa na tenučko vyvaľkať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam tento: 250 g práškového cukru - korunný tmavomodrý obal, 125 g sušeného mlieka, 1 PL medu, za malú lyžičku cery, 3-4 lyžice vody, s vodou opatrne ak to budeš mať moc tuhé pridaj trošku vody ale ozaj opatrne a ak by bolo zas moc riedke, pridať trošku práškového cukru. Ja som s ním spokojná, používam ho hlavne na ozdoby a tuhne ozaj veľmi dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten mliecny je 25 dkg cera
25 dkg praskovy cukor
15 dkg susene mlieko
to spracovat,vygulam na mikro. sacku,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj sona7. dakujem a da sa s nim dobre pracovat?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež robím ten marcipán ako sona7, len pridám ešte troška mandľovej arómy, aby to voňalo - nič iné som ani neskúšala, dá sa s ním dobre pracovať - keď je mäkký, šupnem na chvíľu do chladničky, po potiahnutí sa dajú pekne zahladiť aj spoje. Nech sa Ti darí!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja robím poťah tiež ako sona7, len ávam o 5 dkg menej cukru a cery. Ozdoby z neho nerobím, lebo na ozdoby je mäkký.Veľa zdaru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vam vsetkym
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sanulka,
na ozdoby používam tento marcipán:
6 PL práškový cukor /viackrát preosiať - najlepší v tmavomodrom sáčku-považský/
6 PL sušené mlieko, l PL maizena, 1 PL vaječný bielok, pár kvapiek mandľovej arómy, voda - najprv dám l PL a podľa potreby pridávam, aby nebola hmota veľmi riedka, dobre vymiesiť dohladka - ako plastelína, vaľkám potom po troške
na doske, ktorú slabo pomastím cerou a navrch dám mikroténový sáčok. Ozdoby Ti zatvrdnú veľmi rýchlo - ružičky aj za 2 hodinky / ak sa mi zvýši, odložím v mikr. sáčku do chladničky - keď potrebujem, dám do mikrovlnky na 15-20 sekúnd, ruky navlhčím vodou, premiesim dohladka a použijem/.Nech sa darí!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
AHOJ JA TIEZ ROBIM TAKY MARCIPAN A JE DOBRY.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež som robievala na ozdoby tento,ružičky majú tenké lupienky,sú asi krajšie a na poťah ten čo je tu tiež spomínaný,z cerou,ale ten je dosť mäkký,musí sa prenášať na fólii,ale odkedy chodím na túto stránku a objavila som MMF,robím už len ten,lebo sa s ním dá aj poťahovať a podľa farby cukríkov netreba ani farbivo,skúšala som všetky druhy aj farby,z Lidla,Haribo aj Jojo.Páči sa mi,že nemusím nič vážiť a mojim deťom chutí,nemajú veľmi radi mandľovú príchuť.A z cukríkov je poťah skutočne biely(najbelší z lidlových amerických)a zo sušeného mlieka je nažltlý.
Vďaka za rady a nápady žienky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem ti primilka. asi skusim tento tvoj. zajtra idem na to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako som pisala ten je super na potahovanie a ten co primilka na kvetinky, posledne som robila ozdoby; 25 dkg cukor praskovy,
12,5 dkg susene mlieko
polievkovu lyzicu oleja
vody opatrne,prv 1 lyzicu
to spracovat tiez sa s tymto robia dobre kvetinky postavicky
nemozem dostat mandlovu aromu,preto nedavam nic,aj tak je dobry
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sona7, tak skusim tento tvoj. inak uz som skusila dat miesto mandlovej aromy mandlove amaretto a celkom sa to dalo. dakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sanulka,
ak by si niekedy skúšala robiť ten marcipán na ozdoby podľa môjho receptu - zabudla som tam napísať ešte treba pridať Ceru - taký malý kúsok ako lieskový orech.
Ja tiež často čítam také všelijaké príspevky na tejto stránke - dá sa tu naozaj naučiť rôzne nové veci - viacej ľudí, viacej skúseností a cukrárky sú tu naozaj šikovnice veľké a radi poradia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to mas pravdu. asi skusim viac receptov a uvidim ktory bude pre mna ten naj... a ostatne zjeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pokud chceš marcipán jednoduchý a rychlý na zpracování.Vyzkoušej tento můj recept.Nechci si dělat reklamu,ale funguje a je hotový za 10 minut.Recept s fotopostupem najdeš tady.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094&user=79855:
-*
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pani Zdenka mate naozaj zlate a sikovne rucicky. nemozem ten sirup nahradit niecim inym, alebo musi tam byt? dnes ked mi mala zaspi chcem to robit a ani sa mi nechce ist do obchodu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pokojne môžeš dať med, mám to odskúšané, ale s vodou fakt opatrne, medu toľko ako glukózy, 1 PL..je plastický a perfektne sa s ním pracuje a vydrží v chlade oveľa dlhšie ako ten bez medu alebo glukózy, ten sa potom dosť drobí, tento nie, stačí dať na pár sekúnd do mikrovlny a je to...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte. kupila som si K2, ale kedze je tak teplo ako je... docitala som sa tu niekde ze potahovat nou mozem, ale na ozdoby to v tomto teple nebude ono. tak prosim poradte mi z akeho marcipanu mam robit ozdoby. a prosim aj o receptik.