reklama

Aky marcipan pouzit?


reklama

ahojte. kupila som si K2, ale kedze je tak teplo ako je... docitala som sa tu niekde ze potahovat nou mozem, ale na ozdoby to v tomto teple nebude ono. tak prosim poradte mi z akeho marcipanu mam robit ozdoby. a prosim aj o receptik.Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

Možno skús mliečny marcipán, s tým nemáš problém, že nezatvrdne.

Ja na ozdôbky dávam rovnaký pomer sušeného polotučného mlieka a práškového cukru, troška oleja a mandľovej aromy (nemusí byť) a vodu podľa potreby. Dlho, dlho spracovávať, aby bol lesklý a dal sa na tenučko vyvaľkať.

ja robievam tento: 250 g práškového cukru - korunný tmavomodrý obal, 125 g sušeného mlieka, 1 PL medu, za malú lyžičku cery, 3-4 lyžice vody, s vodou opatrne ak to budeš mať moc tuhé pridaj trošku vody ale ozaj opatrne a ak by bolo zas moc riedke, pridať trošku práškového cukru. Ja som s ním spokojná, používam ho hlavne na ozdoby a tuhne ozaj veľmi dobre Hambím sa

sona7, Št, 23. 07. 2009 - 06:36

ten mliecny je 25 dkg cera
25 dkg praskovy cukor
15 dkg susene mlieko
to spracovat,vygulam na mikro. sacku,

Ja tiež robím ten marcipán ako sona7, len pridám ešte troška mandľovej arómy, aby to voňalo - nič iné som ani neskúšala, dá sa s ním dobre pracovať - keď je mäkký, šupnem na chvíľu do chladničky, po potiahnutí sa dajú pekne zahladiť aj spoje. Nech sa Ti darí!Torta Slnko

fani, Št, 23. 07. 2009 - 08:52

Aj ja robím poťah tiež ako sona7, len ávam o 5 dkg menej cukru a cery. Ozdoby z neho nerobím, lebo na ozdoby je mäkký.Veľa zdaru.Kvietok Kvietok Kvietok

Sanulka,
na ozdoby používam tento marcipán:
6 PL práškový cukor /viackrát preosiať - najlepší v tmavomodrom sáčku-považský/
6 PL sušené mlieko, l PL maizena, 1 PL vaječný bielok, pár kvapiek mandľovej arómy, voda - najprv dám l PL a podľa potreby pridávam, aby nebola hmota veľmi riedka, dobre vymiesiť dohladka - ako plastelína, vaľkám potom po troške
na doske, ktorú slabo pomastím cerou a navrch dám mikroténový sáčok. Ozdoby Ti zatvrdnú veľmi rýchlo - ružičky aj za 2 hodinky / ak sa mi zvýši, odložím v mikr. sáčku do chladničky - keď potrebujem, dám do mikrovlnky na 15-20 sekúnd, ruky navlhčím vodou, premiesim dohladka a použijem/.Nech sa darí!Torta Slnko

Aliss, Ne, 26. 07. 2009 - 20:34

tiež som robievala na ozdoby tento,ružičky majú tenké lupienky,sú asi krajšie a na poťah ten čo je tu tiež spomínaný,z cerou,ale ten je dosť mäkký,musí sa prenášať na fólii,ale odkedy chodím na túto stránku a objavila som MMF,robím už len ten,lebo sa s ním dá aj poťahovať a podľa farby cukríkov netreba ani farbivo,skúšala som všetky druhy aj farby,z Lidla,Haribo aj Jojo.Páči sa mi,že nemusím nič vážiť a mojim deťom chutí,nemajú veľmi radi mandľovú príchuť.A z cukríkov je poťah skutočne biely(najbelší z lidlových amerických)a zo sušeného mlieka je nažltlý.Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Torta Torta Torta Vďaka za rady a nápady žienkySlnko Slnko Slnko Slnko Slnko

sanulka, Št, 23. 07. 2009 - 10:21

dakujem ti primilka. asi skusim tento tvoj. zajtra idem na to.Hambím sa

sona7, Št, 23. 07. 2009 - 13:56

ako som pisala ten je super na potahovanie a ten co primilka na kvetinky, posledne som robila ozdoby; 25 dkg cukor praskovy,
12,5 dkg susene mlieko
polievkovu lyzicu oleja
vody opatrne,prv 1 lyzicu
to spracovat tiez sa s tymto robia dobre kvetinky postavicky
nemozem dostat mandlovu aromu,preto nedavam nic,aj tak je dobry

sanulka, Št, 23. 07. 2009 - 14:19

sona7, tak skusim tento tvoj. inak uz som skusila dat miesto mandlovej aromy mandlove amaretto a celkom sa to dalo. dakujem...

Sanulka,
ak by si niekedy skúšala robiť ten marcipán na ozdoby podľa môjho receptu - zabudla som tam napísať ešte treba pridať Ceru - taký malý kúsok ako lieskový orech.
Ja tiež často čítam také všelijaké príspevky na tejto stránke Slnko - dá sa tu naozaj naučiť rôzne nové veci - viacej ľudí, viacej skúseností a cukrárky sú tu naozaj šikovnice veľké a radi poradia Slnko

sanulka, Št, 23. 07. 2009 - 15:22

to mas pravdu. asi skusim viac receptov a uvidim ktory bude pre mna ten naj... a ostatne zjemeChichocem sa

sanulka, Št, 23. 07. 2009 - 19:48

pani Zdenka mate naozaj zlate a sikovne rucicky. nemozem ten sirup nahradit niecim inym, alebo musi tam byt? dnes ked mi mala zaspi chcem to robit a ani sa mi nechce ist do obchodu.Smútok

ketrin, So, 01. 08. 2009 - 09:45

pokojne môžeš dať med, mám to odskúšané, ale s vodou fakt opatrne, medu toľko ako glukózy, 1 PL..je plastický a perfektne sa s ním pracuje a vydrží v chlade oveľa dlhšie ako ten bez medu alebo glukózy, ten sa potom dosť drobí, tento nie, stačí dať na pár sekúnd do mikrovlny a je to...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama