reklama

Penová torta v tvare podkovy

Pridal/a Ružena 123 dňa 18. 03. 2012 - 20:52
Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123

Ružena 123


reklama

Môj overený recept s fotopostupom na penovú - snehovú tortu so žltkovo - kakaovým krémom v tvare podkovy.

Korpus:

  • 10 bielkov
  • 500 g kryštálový cukor
  • 300 g práškový cukor

Biela šľaháme s kryštálovým cukrom nad parou dobrých 10-15 min mixérom, potom pridáme ešte 300 g práškového cukru a šľaháme dovtedy kým sa kryštálový cukor úplne nerozpustí , pena musí byť pevná a lesklá. Sneh preložíme do zdobiaceho vrecka s ozdobnou špičkou.

Na papier na pečenie si nakreslíme formu, dobre vymastíme Cerou, nastriekame sneh a sušíme v teplovzdušnej rúre na 80 stupňov 1 hod.- 1.20 hod.

Penová torta

Čokoládová náplň :

  • 10 žĺtkov
  • 200g kryštálového cukru,
  • 100 g Holandského kakaa,
  • 100g čokolády na varenie,
  • 3 dcl mlieka 
  • 4 lyžice kopcom polohrubej múky
  • 500 g maslo alebo Palmarín

Všetko okrem masla uvaríme na hustú kašu, dôkladne miešame. Kaša bude hustá, ale nezľaknite sa krásne sa potom po vychladnutí vyšľahá s  maslom alebo Palmarinu.

Vysušené pláty naplníme.


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123, 1

Ružena 123

Vyšľahaný sneh


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123, 2

Ružena 123

papier na pečenie dobre potrieme cerou


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123, 3

Ružena 123

Najprv si spravím okraje podľa obrysov na papieri


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123, 4

Ružena 123

Vyplním stred


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123, 5

Ružena 123

Uvaríme čokoládovú "kašu"


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123, 6

Ružena 123

Vychladnutú vyšľaháme s palmarinom, alebo maslom


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123, 7

Ružena 123

na jednotlivé pláty nanesieme krém


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123, 8

Ružena 123

a posledný plát. Už len ozdobíme


Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy, Ružena 123

Penová torta v tvare podkovy, návod, Netradičné korpusy


reklama


reklama

Komentáre

Dúfam že niekomu môj postup pomôže i keď všetky ste tu také šikulky a ja sa mám veľa čo učiť od Vás Úsmev

ja som este nerobila penovu, ale idem vyskusat:) Zlomené srdce dakujem Tlieskam . chcela som sa opytat, tento recept ti vystacil na celu tuto podkovu?

Áno tieto ingrediencie sú na celú tortu, použiť 10 veľkých vajec a určite Vám to vystačí Úsmev Úsmev Úsmev

jasama, Ne, 18. 03. 2012 - 21:07

Ruženka ďakujem za fotopostup. Som nová a už som čítala o penovej torte, len som ju ešte nevidela. Mne Tvoj fotopostup určite pomohol a tortička je krásna. Už len ochutnať. TlieskamTlieskamTlieskam

jajce (bez overenia), Ne, 18. 03. 2012 - 21:13

jajáááááj, krásny postup ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno ..... hneď by som si dala z tej tortičky, aj keď viem, že by mi potom bolo zle... na stole by mohlo byť tisíc zákuskov a ja si vyberiem vždy penový aj za cenu, že si to zliznem.... PlačemPlačemPlačemPlačem

tak na toto sa nedam asi nikdy nahovorit... to keby som len do paprcky chytila,je iste ,ze to zlomim,... klobuk dolu!!! ÁnoÁnoÁnoPrekvapenieZlomené srdce

livia74, Po, 19. 03. 2012 - 00:11

TlieskamTlieskamTlieskam dakujeme,tak toto je super ÁnoÁnoÁno paci sa mi, ze si vyfotila aj aku konzistenciu maju mat vyslahane bielka ÁnoÁnoÁno mozno sa raz odvazim upiect penovu....

pexeso, Po, 19. 03. 2012 - 00:12

... TlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno veľmi pekné, len by som chcela vedieť(keďže ma tento postup veľmi zaujal, penovú tortu som nikdy nerobila Hambím sa ) či tieto horeuvedené ingrediencie sú na celú tortu?

Áno tieto ingrediencie sú na celú tortu, použiť 10 veľkých vajec a určite Vám to vystačí ÚsmevÚsmevÚsmev

Bejulik, Po, 19. 03. 2012 - 09:53

Prenádherná Torta aj prácička - DOKONALÁ ÁnoÁnoÁnoZlomené srdce a nehovoriac ešte aj o postupe ÁnoÁnoÁno

ja som sa dala raz nahovoriť na penovu tortu ( kedže ich milujeme ) ale nemala som ju taku krasnu ako ty . Moje platy boli trošku hnede ale usušešne boli ok aj chutovo len ja by som ju chcela mať bielulinku ako to mam piecť v elektrickej ?
SmútokSmútok

V elektrickej by som piekla určite len po jednom pláte a pri pootvorenej rúre, skús tak a radšej na menšom stupni a dlhšie , skús takto určite sa Ti podarí držím palčeky ÁnoÚsmev

daska.t, Po, 19. 03. 2012 - 11:57

Ja mam otazku, ked sa prida praskovy cukor, stale sa to este slaha nad parou? Chichocem sa

Ruženka a pečieš viac plátov naraz alebo jednotlivo ? /taká amatérska otázka, ale radšej sa opýtam/ Ja mám tiež teplovzdušnú rúru. Hambím saHambím saHambím saHambím saHambím sa

dagaz, Po, 19. 03. 2012 - 14:00

No tak na toto sas asi nikdy nedam nahovorit.....neviem ci by som zvladla nieco take...klobuk dole ÁnoÁnoÁnoÁno este otazocka....tie krasne penove platy sa lepia k sebe normalne neakou plnkou? Áno napr. cokolada....ci nie?

ak lepšie pozrieš postup je tam aj krém , dávaš jeden plát a krém a potom opakuješ a všetko treba striekať vreckom aj krém tak to bude najkrajšie TlieskamTlieskamTlieskam

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno no super tak to sa nikdy neodvážim upiecť ale dík za postup,..... čo ak niekedy_-_ Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykChichocem saChichocem saChichocem saÁnoÁnoÁnoÁno

vyzera to dost zlozito, ako je chutova?Takze sa susi len forma podkovy(v tomto pripade) a vyplan sa kremom....Neviem si predstavit ako je to chutove, a nelame sa to pri krajani?

Je krasna, len neviem ci take nieco dokazem urobit, to je pre cukrarov... ÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceTlieskamTlieskamTlieskam

áno sušia sa len biele podkovy , a láme sa to je jasné ale bez toho by táto torta nebola torta Úsmev , ale nie vážne dá sa pekne krájať Úsmev

AnaP, Po, 19. 03. 2012 - 17:59

Ešte som sa na takúto neodvážila-je parádna a pre mňa výzvou.Ale mám otázku:To plný plát je len spodný a samý vrchný?A tie dva v strede sú iba kontúry?A nie je tam potom tej plnky moc? Vdáka Zlomené srdce Anka

Ivana14, Po, 19. 03. 2012 - 18:06

ja to poznam, moja sestra ju ma la na svadbe a krajali ju o polnoci, je perfektna ale mate sladke az za usami ÁnoÁnoÁno

ÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamSlnkoSlnkoSlnkoSlnko
Ahoj chcela vby som sa opytat ze v teplovzdusnej rre mozem upiect vsetky pláty na raz na tej istej teplote ? dakujem

JAFA, Po, 19. 03. 2012 - 19:34

dakujem dakuje dakujem toto som potrebovala dik dik dik dik dik dik dik dik TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam naozaj suprova

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama