Co som urobila zle?

Baby chcem sa opytat. Pochvalujete si tu vela ten traseny krem.Tak som ho dnes chcela vyskusat ( nastastie len tak pre nas). Robila som len na skusku.Dala som trosku viac ako 1 slahacku, 1 crem ole, trochu stavy z pomaranca no a kedze som sa bala,ze to nebude dost tuhe,hodila som tam jeden stuzovac do slahacky.No a ten krem sa mi totalne zrazil.Mozem ho vyhodit.Co som urobila zle? Ta pomarancova stava alebo ten stuzovac? Alebo bolo vsetko prilis studene,priamo z chladnicky? Poradte.
Inac,vy ten traseny krem davate normalne do torty a vydrzi v nej? Je naozaj dost tuhy?

Kategória: 

Podkategória: 

PREčO SI DáVALA šťAVU S POMARANčA TAM IDE KOMPOT

bude to asi tým pomarančom,citrusy majú v sebe kyselinu,ktorá to zrazí,robí to aj čerstvý ananás,ale zjesť sa to dá,len to nevyzerá pekne Úsmev

...problém nie je v šťave, ja bežne dávam hocijakú šťavu podľa druhu krému...ono tam šťava ísť musí, mám odskúšané, že na 1 šľahačku ide cca 1,5 dcl šťavy, závisí aj od ovocia, ak ti pri trasení pustí šťavu, daj jej menej... problém je stužovač, ten ti zhrudkovatel, lebo ten sa musí šľahať, ten trasením nerozpustíš dobre....ale inak, ak to teraz dáš do mixeru, podľa mňa sa ti to pekne našľahá...ja niekedy dávam trasený krém do mixéru, ale pozor, až po utrasení, inak sa zrazí, a vtedy je taký našľahanejší, jemnejší, ale tiež menej drží, čiže mixovaný nedávam do poschodovej torty na spodok, inak je v pohode....

To bude asi tou pomarančovou šťavou ako píše majdajanka. Ale ja osobne trasený krém jednoducho vyšľahám. Je to jemnejšie a navyše, kto sa s tým bude triasť? Chichocem sa

Nemyslím, že to bude stužovačom, lebo ja keď robím trasený krém, vždy dám stužovač a nikdy sa mi nezrazil. Skôr myslím, že to bude tou kyslou šťavou z pomaranča.

dakujem Vam dievcata.Ja to skusim este vyslahat slahacom,co to spravi.Nabuduce skusim bez tej stavy z pomaranca,dam len dzus alebo kompot (ale pomarancovy kompot nie je) no a raz skusim bez stuzovaca.Asi musim viac-krat na viacej sposobov skusat,kym nenajdem to spravne zlozenie.
Ale dakujem vam dievcaty.Ste zlate.

Ale ved na traseny je presny recept a funguje to. Na jednu 200 ml-trovu 33 percentnu slahacku ide jeden puding Ole vanikovy a jeden mandarinkovy kompot s ovocim a stavou/ma asi 320g priblizne tusim/. V pohode drzi v torte. Bez stuzovacu. Doteraz som s tym problem nemala a trasenie trva asi 20-30 sekund pri dvojitom mnozstve.

...stužovač tam vôbec nemusíš dávať, ten puding je tak upravený , že stužovač netreba, podľa mňa ten ti zhrčkavel. Aby bol krém hustý, musíš dodržať správny pomer tekutiny na puding tak ako je písané na obale pudingu.

...lenže na obale rátajú s 3 dcl mlieka, a keďže tam ide šľahačka, tú nemôžeš rátať ako 2,5 dcl tekutiny, lebo ona je hustá...ja som raz skúsila dať šľahačku, presne v dcl podľa obalu, a bolo to hnusné, ťažké, hrčkaté, fuj....čiže preto tam musí ísť tá šťava, ktorá hustú šľahačku zriedi, a mám fakt odskúšané, že na 1 šľahačku ide 1,5 dcl šťavy...teda, toto je v prípade, ak ide o krém do torty, čiže musí byť hustejší, inak ten krém znesie tekutiny aj viac, čiže okolo 2dcl šťavy na jednu šľahačku (takto to robím, ak ide o len o malú ovocnú tortičku bez poschodia a bez poťahu)....

t.z. keby som to mala rátať na dcl podľa obalu, dávam tam tekutiny priveľa, lebo šľahačka je 2,5 dcl plu šťava 1,5 dcl, to je spolu o deci viac, ako píšu na obale!!! lenže , takto to mám odskúšané a je to mňam mňam Veľký úsmev

dakujem Vam dievcata,za tolko prispevkov.Ja som si ten krem nevedela predstavit,nepoznam ho.Chcela som ho ale vyskusat.No bala som sa,ze to bude riedke na tortu a preto ten stuzovac (pretoze ako pisem nemala som predstavu ako tento krem vyzera). Bola som v obchode,kupila novy krem a vyskusala opät bez stuzovaca a je super.Takze si myslim,ze to bolo tym stuzovacom.Hoci pri tej stave z pomaranca som dodala este trochu kompotu,aby nebola len cista stava.Mozno aj preto.Neviem,ale teraz bez stuzovaca to uz vyzera na krem.Super.
dakujem dievcata ÁnoÁnoKvietok

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.