PROSIM O RADU - zdobenie
Pozrite si aj
toto robí bielkový sneh ak je šľahaný nad veľmi horúcou parou, sa ako keby už prevarí. Keď ti voda začne vrieť, daj to na úplne pomaly a tak šľahaj, kým nerobí sneh tuhé špičky. Ja dávam na jedno bielko cca 50-60 g cukru. držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,moje rada je-nešlehat nad parou,šlehat za studena do pevného sněhu.Neroztéká se,krásně uschne.Dříve jsem tak zdobila všechny své dorty -na čokoládovou polevu,pak i na potahové hmoty.Koukni ke mně na obrázky. zdenab.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež som viac krát zdobila snehom, v albume na tretej strane dolu v strede mám svadobnú tortu zdobenú snehom, ale nikdy som ho nešľahala nad parou, vlastne som ho ani nešľahala, ale miešala hákmi na kysnuté cesto, len bielky a cukor, pridala som pár kvapiek citrónovej šťavy. Hmota musí byť hustá, mala by z lyžice padať, nie stekať. Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem , milé žienky , za radu...skúšala som nad parou, skúšala som uvariť sirup,a zdobilo sa dobre, ale ako vravím " neobschlo", resp. nescukornatelo....len LEPILO......a po dvoch dňoch sa scvrkávalo.......na nete som videla aj videá, kde šľahali nad parou, urobili mimo nejaké tvary, ono to uschlo...rukou preložili na tortu....pekne pevné , suché a nesušili v rúre....tak asi nejaká mágia :-) skúšam všeličo, ale môžem si otvoriť továreň na lepidlo :-) som z toho strapatá a polepená :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslela som niečo takéto, http://www.mimibazar.sk/recept/13431/torta-zdobena-snehom
ALE neviem ako docieliť aby to obschlo a nelepilo.....ani tá pani to tam nejak extra nepopisuje ....a nikoho takého v okolí nemám, čo by poradil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne takýto sneh robievam nad parou v nerezovej miske, na slabučko a miska sa nesmie dotýkať vody. Skús poprípade najprv vyšľahať bielka so štipkou soli len čisto v miske, keď sa začne robiť poriadny sneh tak prisypávaj postupne práškový cukor počas šľahania a až budú vyšľahané tak šup na chvíľu šľahať nad paru, nech sa trocha zohrejú a zastabilizujú...držím palce, raz sa to určite podari :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale ďakujem za rady a skoro som odpadla aké krásne torty robíte..........krásne sú všetky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň,možno je tu už niekde nejaká takáto téma ( verím tomu ) , ale aj tu som začiatočník ( nevyznám sa tu dobre), tak ako pri tortách ....mala by som, milé žienky, otázku a ak by ste mi vedeli poradiť , bola by som Vám veľmi vďačná. Potrebovala by som radu ako na výzdobu torty bielkovým snehom . Totižto skúšala som rôzne spôsoby, ale neviem ja či to robím dobre. Výsledok som očakávala ( aspoň keď som iné torty jedla a videla ), že to " bielkové " čím sa torta zdobí, bolo také ako keby " obschnuté" či ako to povedať....moje je lepkavé a po dvoch dňoch sa to ako keby skvrkáva....prosím poraďte, ako na to ...kde robím chybu....veľmi pekne ďakujem.