reklama

Aky recept na piskotu

Jenn44 , 20. 08. 2010 - 20:29

reklama

Prosim vas, poradte recept na piskotove cesto, paci sa mi aj falosna piskota, ale neviem aky pomer surovin a tak... jedna sa o srdcovu formu, taku klasicku, velku. Dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja robim do srdcovej formi 4vajcia 160gkrys.cukru dat 160g hladkej muky a necele dcl vody a pol prasku do peciva vyslahat sneh a nakoniec vmiesat to cesta ja robim len toto cesto a velmi si chvalia Úsmev nech sa dariMrkám

4 vajcia
100g praškový cukor
100g kryštál cukor
250g hl.múka
100ml horúcej vody
150ml oleja
1prášok do peč.
bielky s kryštálom na snech, žltky s práškovym do peny 3min.šľahať pridať horucu vodu došľahať ešte olej trocha prešľahať a potom uz len metličkou muku s praškom de peč. a na striedačku so snehom. pecieť prvých 25 minut na 175 a potom dopiect na 150 takych 40-50 minut podla potreby, výborný šťavnatý korpus
je to na formu 23cm

Jenn44, Pi, 20. 08. 2010 - 21:02

neviem aku velku mam formu... ako cm... ale snad sadne... dakujem

Sausen, So, 21. 08. 2010 - 00:55

jenn ja robim taku lahucku ze az a je vyborna,poharova ako na bublaninuÚsmev
3vajcia vyslahas s poharom cukru,pridas pol pohara mlieka,alebo vody,pol pohara oleja a 2pohare muky s pr.d.p a ci uz chces kakao,alebo kokos,ci oriesky mozes pridat.nic netreba oddelovat a je to rychle,vlacne a chutne,inak odporucam aj bohusov nastavovany najdes ho v receptoch,je vynikajuciMrkám
nech sa dariKvietok

Jenn44, Pi, 27. 08. 2010 - 11:23

ale vajcia cele uplne normalka? ci oddelovat zltok a bielok? a ak, tak kedy dodat zltok? som totalny laik :))) ale znie to dobre, dakujem

Sausen, Pi, 27. 08. 2010 - 12:54

cele,celeÚsmevked si laik a zaciatocnik,zacni s takou lahkou,nemas na tom co pokazit a mozes si to,len potriet lekvarom a poliat cokoladu,alebo len posypat pr.cukrom a dat ku kaveMrkám

Jenn44, So, 28. 08. 2010 - 19:54

a pohar... aky velky, ja viem, hlupa otazka, ale kazdy ma inu salku ci pohar... kolko dc asi ma tvoja? a no, mala by to byt puncova narodeninova torta, nakoniec okruhla 29cm korpus

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama