Maslo+cukor pod poťah-chrupčí.
Pozrite si aj
ja dávam aj pod poťah pudingový krém.... a cukor, ktorý by sa mal šľahať s cukrom, ten dám všetok do pudingu... potom si len troška rozšľahám maslo a primiešavam sladký puding... je to rýchlejšie a neškrípe ti cukor...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a dávaš práškový cukor?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
puding varím vždy s kryštálovým cukrom... a maslo už prešľahám bez cukru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ved to je jasné ale zeronka lebo ja dávam pod poťah vačšinou práškový považský alebo korunní a nikdy sa mi to nestalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prepáč, nevedela som komu patrila otázka.... myslela som, že reaguješ na to čo som napísala...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...lenže ja som tu čítala, že niektoré baby dávajú len čisté maslo s cukrom... a keď by som ja chcela vymiešať čisté maslo s cukrom, tak sa ten cukor proste nerozpustí....
keď pridám puding, tak to je v pohode, ale ako na to, keď tam dám len maslo????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja miešam maslo alebo heru s praškovym cukrom preosiatym a s trochou rumu a je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mozno ti to chrumka hned, ako vyslahas, ale ja som teraz jedla asi zo 4 mojich torticiek a vsade davam pod potah heru s cukrom a trochu korpusu (alebo ak nemam, tak struhanku) a vobec to nie je citit.. ved torta postoji par hodin v chladnicke (mne obycajne celu noc) a ked ju krajas a pochutnavas si, nie je to citit.. naozaj..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nikuschka,fakt strúhanku???to je fajn nápad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ano nie vždy mi zvýši korpus a piecť kvôli tomu ďalší mi príde zbytočne drahé.. nastrúham si suchý rožtek a je to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,
skús si trochu nahriať v MV alebo nad parou trochu pšeničného, abo ryžového sirupu ( alebo si urob glukózový), tak do polotekuta ( za studena je moc hustý, blbo by sa s tým robilo)..párkrát premiešaj a vlažný všľahaj do masla, aby sa Ti to spojilo ...pomer sirup + maslo= 1:1
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pouzivam pod potah bud krem, ktory je v torticke, ak teda moze pod potah, alebo maslo s cukrom a korpusom. A este sa mi nikdy nestalo, ze by cukor skripal. Vzdy to aj chutnam, ked to robim a este nikdy som ten cukor necitila.
Podla mna je najlepsie pod potah vyslahane maslo s cukrom a do toho zmixovat zmrveny korpus. Nadherne to vyrovna nerovnosti na torticke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aký máš s tým problém,proste šlahaj až kým sa cukor nerozpustí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
viem o čom píšeš-mala som tiež tento problém,teraz najprv prešľahám maslo,potom pridám preosiatý cukor a vyšľahám dohladka-trvá to len chvíľku a robím to mixérom-a už tento problém nemám,cukor sa v tom masle rozpustí nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež šlahám iba maslo a práš. cukor pod poťah. Cukor riadne prosejem, mám také super husté sitko. A keď šlahám, tiež je cukor trochu cítiť, ale nikdy som ho pri jedení torty necítila. Ono sa to tak nejak stratí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja pod poťah davam len vyšlahané maslo s považskym praškovym cukrom a v pohode,nič nevrzga....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zeronka ja tiež dávam pod poťah čisté maslo s považským cukrom-dokonca pod poťah ho ani nepreosievam a nikdy mi tam nevrzga
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam normálny krém, pudingovo salkovo maslový a na to potom iba čisté maslo. Samozrejme len tenkú vrstvu, aby ho tam nebolo veľa. Nie je to potom príliž sladké, pretože aj poťah aj krém sú dosť sladké a keď to všetko prejde spolu, tak to samotné maslo tam nie je vôbec cítiť. A nemám potom problém, čo urobiť zasa zo zvyškom zarobeného masla s cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
s tym chrupcanim sme na tom rovnako -ja pred par dnami som zahadny problem s chrupcanim
Ja neslaham studene maslo ale ked zmakne a slaham uplne az do peny a vobec tam cukor necitit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam pod poťah 2bielka vymiešané s krýštálovým cukrom 10dkg nad parou ,zvlášť vymiešam maslo 250mg s 50g práškovým cukrom a spolu ešte vymiešam.Krém nie je príliš sladký,je hladký a po stuhnutí v chladničke dobre tuhý.Dobre sa potom poťahuje torta hmotou akou potrebuješ.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa to tiež tento týžden stalo, ale pridala som do masla veľa cukru /samozrejme práškového/. Proste sa všetok nedokázal roztopiť. Vždy ho dávam od oka, no tento krát mi ušlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pred rokom som zacala potahovat torty a tiez soma mala ten isty problém-tiez som robila vareny cukor s maslom aby nechrupcilo,ale potahovky tiez chrupciaved tam je vela práskového cukru,ked som na to prisla skoncila som s varenym cukrom,robim iba len tak sorovo:maslo+cukor=ziadny problém s chrupcaním
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam pod poťah buď puding. maslový ako do torty alebo falošný parížsky a nikdy nebol problém a ked mám pocit, že je puding málo sladký dám práškový cukor do masla ako miešam a nikdy neškrípe,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila aj s práškovým, ale zvyčajne s kryštálový, maslo si nechám zmäknuť, nie hned z hladničky, a vždy to zmizne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno mám hlúpu otázku, ale fakt si s týmto neviem rady - ak chcem robiť pod poťah krém z masla a cukru, tak sa mi ten cukor vôbec nerozpustí a ten krém je jak s pieskom, proste vrzga pod zubami.... ako to robíte vy, aby sa rozpustil???? mám ho nahriať???? mne sa to rozpustí až vtedy, keď pridám iný krém, napr. ten, čo máím v torte, ale niekdy mi z neho nezostane a musím miešať krém len kvôli tomu, aby po d poťahom nebol tento pieskový hnus
