reklama

Maslo+cukor pod poťah-chrupčí.


reklama

Možno mám hlúpu otázku, ale fakt si s týmto neviem rady - ak chcem robiť pod poťah krém z masla a cukru, tak sa mi ten cukor vôbec nerozpustí a ten krém je jak s pieskom, proste vrzga pod zubami.... ako to robíte vy, aby sa rozpustil???? mám ho nahriať???? mne sa to rozpustí až vtedy, keď pridám iný krém, napr. ten, čo máím v torte, ale niekdy mi z neho nezostane a musím miešať krém len kvôli tomu, aby po d poťahom nebol tento pieskový hnus Smútok Smútok Smútok Smútok Smútok Smútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

nanya, Pi, 19. 08. 2011 - 22:27

ja dávam aj pod poťah pudingový krém.... a cukor, ktorý by sa mal šľahať s cukrom, ten dám všetok do pudingu... potom si len troška rozšľahám maslo a primiešavam sladký puding... je to rýchlejšie a neškrípe ti cukor... Úsmev

nanya, Pi, 19. 08. 2011 - 22:30

puding varím vždy s kryštálovým cukrom... a maslo už prešľahám bez cukru

ved to je jasné ale zeronka lebo ja dávam pod poťah vačšinou práškový považský alebo korunní a nikdy sa mi to nestalo

nanya, Pi, 19. 08. 2011 - 22:37

prepáč, nevedela som komu patrila otázka.... myslela som, že reaguješ na to čo som napísala... Úsmev Kvietok

zeronka, Pi, 19. 08. 2011 - 22:49

...lenže ja som tu čítala, že niektoré baby dávajú len čisté maslo s cukrom... a keď by som ja chcela vymiešať čisté maslo s cukrom, tak sa ten cukor proste nerozpustí....
keď pridám puding, tak to je v pohode, ale ako na to, keď tam dám len maslo????

mozno ti to chrumka hned, ako vyslahas, ale ja som teraz jedla asi zo 4 mojich torticiek a vsade davam pod potah heru s cukrom a trochu korpusu (alebo ak nemam, tak struhanku) a vobec to nie je citit.. ved torta postoji par hodin v chladnicke (mne obycajne celu noc) a ked ju krajas a pochutnavas si, nie je to citit.. naozaj..

no ano Mrkám nie vždy mi zvýši korpus a piecť kvôli tomu ďalší mi príde zbytočne drahé.. nastrúham si suchý rožtek a je to Chichocem sa

bobula, Pi, 19. 08. 2011 - 23:39

Ahoj,

skús si trochu nahriať v MV alebo nad parou trochu pšeničného, abo ryžového sirupu ( alebo si urob glukózový), tak do polotekuta ( za studena je moc hustý, blbo by sa s tým robilo)..párkrát premiešaj a vlažný všľahaj do masla, aby sa Ti to spojilo ...pomer sirup + maslo= 1:1 Mrkám

evi, Pi, 19. 08. 2011 - 23:56

Ja pouzivam pod potah bud krem, ktory je v torticke, ak teda moze pod potah, alebo maslo s cukrom a korpusom. A este sa mi nikdy nestalo, ze by cukor skripal. Vzdy to aj chutnam, ked to robim a este nikdy som ten cukor necitila.
Podla mna je najlepsie pod potah vyslahane maslo s cukrom a do toho zmixovat zmrveny korpus. Nadherne to vyrovna nerovnosti na torticke Mrkám

Alena_K, So, 20. 08. 2011 - 00:39

aký máš s tým problém,proste šlahaj až kým sa cukor nerozpustí Pohoda Pohoda Pohoda Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

viem o čom píšeš-mala som tiež tento problém,teraz najprv prešľahám maslo,potom pridám preosiatý cukor a vyšľahám dohladka-trvá to len chvíľku a robím to mixérom-a už tento problém nemám,cukor sa v tom masle rozpustí Mrkám nech sa darí Slnko

stankad, So, 20. 08. 2011 - 08:17

Tiež šlahám iba maslo a práš. cukor pod poťah. Cukor riadne prosejem, mám také super husté sitko. A keď šlahám, tiež je cukor trochu cítiť, ale nikdy som ho pri jedení torty necítila. Ono sa to tak nejak stratí.

atafa, So, 20. 08. 2011 - 09:19

ahoj ja pod poťah davam len vyšlahané maslo s považskym praškovym cukrom a v pohode,nič nevrzga.... Kvietok Kvietok Kvietok

Itka, So, 20. 08. 2011 - 09:40

zeronka ja tiež dávam pod poťah čisté maslo s považským cukrom-dokonca pod poťah ho ani nepreosievam a nikdy mi tam nevrzgaÚsmev
Slnko

alager, So, 20. 08. 2011 - 14:23

Ja dávam normálny krém, pudingovo salkovo maslový a na to potom iba čisté maslo. Samozrejme len tenkú vrstvu, aby ho tam nebolo veľa. Nie je to potom príliž sladké, pretože aj poťah aj krém sú dosť sladké a keď to všetko prejde spolu, tak to samotné maslo tam nie je vôbec cítiť. A nemám potom problém, čo urobiť zasa zo zvyškom zarobeného masla s cukrom. Úsmev

adamira, So, 20. 08. 2011 - 16:38

s tym chrupcanim sme na tom rovnako -ja pred par dnami som zahadny problem s chrupcanim Chichocem sa
Ja neslaham studene maslo ale ked zmakne a slaham uplne az do peny a vobec tam cukor necitit

Ja dávam pod poťah 2bielka vymiešané s krýštálovým cukrom 10dkg nad parou ,zvlášť vymiešam maslo 250mg s 50g práškovým cukrom a spolu ešte vymiešam.Krém nie je príliš sladký,je hladký a po stuhnutí v chladničke dobre tuhý.Dobre sa potom poťahuje torta hmotou akou potrebuješ. Úsmev Úsmev Úsmev

Mne sa to tiež tento týžden stalo, ale pridala som do masla veľa cukru /samozrejme práškového/. Proste sa všetok nedokázal roztopiť. Vždy ho dávam od oka, no tento krát mi ušlo Hambím sa

Kisko, Ne, 21. 08. 2011 - 21:21

Pred rokom som zacala potahovat torty a tiez soma mala ten isty problém-tiez som robila vareny cukor s maslom aby nechrupcilo,ale potahovky tiez chrupciaved tam je vela práskového cukru,ked som na to prisla skoncila som s varenym cukrom,robim iba len tak sorovo:maslo+cukor=ziadny problém s chrupcaním Chichocem sa

ja dávam pod poťah buď puding. maslový ako do torty alebo falošný parížsky a nikdy nebol problém a ked mám pocit, že je puding málo sladký dám práškový cukor do masla ako miešam a nikdy neškrípe,

ardeas, Po, 04. 06. 2012 - 14:20

ja som robila aj s práškovým, ale zvyčajne s kryštálový, maslo si nechám zmäknuť, nie hned z hladničky, a vždy to zmizne

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama