reklama

ako na nugátový krém bez masla a vajec????


reklama

Neviete mi poradiť, ak by som chcela urobiť nugátový krém, ale nie s maslom ani nie šľahaný nad parou z vajec, dá sa to???? chcela by som taký jemný, ako šľahačka našľahaný nugátový krém, jedla som v jednej torte a bol skvelý, len neviem recept Smútok Smútok Smútok a ani nepoznám autorku tej torty, tak som v koncoch....

Pozrite si aj


reklama


reklama

zlatat, St, 15. 02. 2012 - 14:33

keby si skúsila tvarohovo-šľahačkový a do toho zamiešať nutelu? Nerobila som ešte taký, len ma to teraz napadlo, no nemuselo by to byť zlé - hmm?

zeronka, St, 15. 02. 2012 - 14:40

ja som inak ešte rozmýšľala spraviť akože parížsky - a síce rozpustiť v šľahačke nutelu a potom po vychladnutí vyšľahať....myslíte, že sa to nezrazí a bude to dosť tuhé?????

evi, St, 15. 02. 2012 - 15:19

Ja som robila nugatovy krem tak, ze som nugat roztopila v slahacke, dala zachladit a na druhy den vyslahala. Bol to fantasticky krem. Ale neiem, ci na sk je bezne dostat kupit obycajny nugat, nie bonbonieru alebo nejake tycinky, cisty nugat...

anuš14, St, 15. 02. 2012 - 15:21

Naj krém, aký som kedy robila je z 2ks mascarpone a do toho jedna 400g Nutela
korpus potieram jahodovým džemom na to banániky a tento krém Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

trnko, St, 15. 02. 2012 - 16:46

Zeronka,používam na nugátový krém, čistý nugát plus smotana a trochu masla len na zjemnenie. Čistý nugát sa dá kupiť bud od fy. CALLEBAUT, alebo IRCA má lacnejší. Malé CALLEBAUT balenie 1kg majú myslím aj na pečenie hrou. Nugát je velmi chutný a prudko jedlý len tak samostatne. Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe
Minulé stretko sa dal ochutnať aj kúpiť v DK, a určite bude ochutnávka aj na Sliači.

zeronka, St, 15. 02. 2012 - 17:13

lenže mne sa neoplatí kupovať ani kilo kvôli jednej torte, pečiem len pre rodinu a známych, pečiem vyše roka a toto je prvá nugátová, inak o taký krém nemá nikto záujem, tak by som toľko nugátu asi neminula....musím to vyriešiť dáko inak....

sio, St, 15. 02. 2012 - 16:49

ja robím tento:250g čokolády,200g nutely,750g smotany na šľahanie,100g lieskovcov,150g masla,10g práškovej želatíny.Postup:šľahačku zohrejeme,pridáme čokoládu,nutelu,maslo všetko dobre prehrejeme,pridáme pomleté lieskovce a necháme postáť v chladničke cca8 hodín.Na druhý deň dáme napučať želatínu(do vody cca 1dcl)potom ju rozpustíme(mikrovlnka cca 20sec.)pridáme asi lyžicu krému a premiešame,potom to vylejeme k zostatku krému a šľahačom šľaháme do zhustnutia.Maslo tam vôbec nie je cítiť.Miesto nutely sa dajú použiť čokoládky nugetka.

zeronka, St, 15. 02. 2012 - 17:12

...tak tento ma láka najviac!!!! a vyzerá, že kvôli tej želatíne bude taký našľahaný, myslím, že aj v tom, čo som ja jedla, bol buď stužovač alebo želatína, tak to možno buide on...určite ho vyskúšam, najskôr na mojich deťoch Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa a potom aj pre ostatných....

Ahoj Silvia, kolko ma byt tej zelatiny?mam ju v prasku a aj vo foliach... Mrkám

atafa, St, 15. 02. 2012 - 19:44

tento kremik je isto famozny,určite vyskúšam....Ďakujem Kvietok Kvietok Kvietok

dasak, St, 15. 02. 2012 - 21:15

nutelový krém so šľahačkou - to by ma ani nenapadlo,ja robievam klasický s maslom a pudingom. Tento určite vyskúšam. "Vyzerá" úúúúžasne Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama