reklama

Želatínová poťahovka


reklama

Zarábam želatínovú pastu podľa jaji,ale stále mi to lepí.Prečo?

Pozrite si aj


reklama


reklama

andika, Št, 18. 11. 2010 - 21:53

asi i dala moc glukózy , pridávaj smelo aj solamyl a aj cukor podľa potreby ... Mrkám

Kisko, Št, 18. 11. 2010 - 22:25

neviem ktori je ten recept,ale ja robim casto,nevadi ze lepi,daj do sácku a aspon na 1-2 hodiny supni do chladnicky,nebude lepit ked vychladne,potom uz iba miesit a mozez potahovat

jaja19, Št, 18. 11. 2010 - 23:11

vlastinka, bude sa ti lepiť čoraz viacej ,ak budeš pridávať cukor. tak ako píše Kisko, daj jej pauzu, inak ostane pažravá a zje ti veľa cukru a bude to ešte horšie. zarobím základ a nechám odstáť aj do druhého dňa ked to neponáhľa. v prípade núdze stačí hodinka. a potom pomaly zapracovávať další sukor až do maxima 600 - 700 g. prepáč že odpovedám tak neskoro ale musíme ponáhľať s domom, tak tlačíme dokedy sa dá. a pripájam sa až takto neskoro. ak by niečo kludne sa ohlás.

Ešte raz jaja19:glukóza +1.2dcl vody uvariť.Odliala som pólku a pridala želatínu/1dcl vody+ želatína/.Prisýpala cukor po troške a miešala, nechala postáť a zasa pridala cukor po troške.Ale dala som ho asi 60 deka. Plačem -teraz neviem či som neurobila blbosť. Poťahovať budem v piatok večer, potrebujem to na sobotu.Tak zatiaľ díky všetkým za odpoveď a radu.

jaja19, Pi, 19. 11. 2010 - 09:11

božínku vlastinka ty si bola ešte hore. to ma mrzí, ale už som bola grogy, išli sme spať, prepáč. hej na polovicu tej glukozy, ale ja som si už zvykla robiť rovno najmenej z dvoch dávok, ked je tá želatinovka odstáta je lepšia, a k tomu druhému pokecu, hej spravila si to výborne, len otázočka, nedala si aromu? a ked si ju teraz nechala odstáť je už lepšia? nechám pripojený pc a budem sledovať či sa ozveš.

práve som dorazila z roboty.Arómu som dala mandľovú,inú som nemala a robila som z dvoch dávok- jednu som schovala do kýblika - je mäkká a asi bude dobrá,druhá bola v chladničke a vyzerá taká gumová-uvidím čo z toho bude.Je to pre vnučku,ale mám WI-keby niečo nešlo.Si poklad, že mi takto radíš a hore som bola kvôli tortám a synovi, ktorý šiel v noci na vlak. Váľam sa od smiechu po podlahe

jaja19, Pi, 19. 11. 2010 - 17:54

jéééjda, tak ty ešte takto na všetky strany. ked ich zmiešaš tak bude aj plastická aj pevná. ja nedávam do chladničky, len ked treba urýchliť. ale to len na spodnú poličku smerom k zelenine v šuplíkoch. a ja robievam väčšinou amndľovú, je neutrálna. ke dby niečo celý víkend som na stretkách, v sobotu večer na charitatívnom plese, takže tu budem až v nedeľu večer pravdepodobne. držím palce, nech sa vydarí.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama