Popis
Tradičný tvarohový koláčik.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Inštrukcie
Cesto:
- 400 g hladká múka
- 150 g práškový cukor
- 250 g palmarín
- 1 balíček kypriaci prášok do pečiva
- 1 ks žĺtok
- 4 PL kakao
Plnka:
- 750 g jemný tvaroh
- 200 g práškový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- citrónová kôra
- 3 ks žĺtok
- 4 ks vaječný bielok
Vymiesime cesto, rozdelíme ho na polovicu a dáme do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku: tvaroh, práškový cukor, žĺtka, citrónová kôra, vanilkový cukor. Z bielkov si ušľaháme sneh a jemne vmiešame do plnky.
Plech vymastíme a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie, polovicu cesta naň nastrúhame. Rozotrieme tvarohovú plnku a na plnku nastrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 15298x