reklama

Novozámocké rezy

Pridal/a keli62 dňa 02. 10. 2016 - 17:33 - Recepty keli62
Novozámocké rezy, Recepty na zákusky, keli62

keli62 | Novozámocké rezy


reklama

U nás veľmi obľúbený ananásový zákusok Úsmev

Ingrediencie
Na 2 piškóty:
10 kusy vajce
400 gramov kryštálový cukor
300 gramov polohrubá múka
200 gramov hladká múka
2 balíky prášok do pečiva
2 balíky vanilkový cukor
100 millilitrov olej
Krém:
300 millilitrov mlieko
200 gramov kryštálový cukor
1 kus Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
2 kusy žĺtok
250 gramov maslo
1 kus ananásový kompót
Snehová pena:
6 kusy bielok
450 gramov práškový cukor
3 polievkové lyžice jahodový lekvár
Dokončenie:
50 gramov čokoláda
Postup

Korpus: Upečieme dve klasické svetlé piškóty z 5 vajec.

Na jednu piškótu potrebujeme: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 50 ml oleja

Krém: Z mlieka, cukru, zlatého klasu a žĺtka uvaríme kašu. Necháme vychladiť a vyšľaháme s maslom na krém. (Časť krému si odoberieme na potretie vrchného plátu) Odtečený kompót nakrájame nadrobno a jemne primiešame do krému, miešame len ručne zľahka aby sa krém nezrazil.

Piškótu natrieme krémom, prekryjeme druhou a vrch natrieme rovnomerne krémom bez ananásu , necháme stuhnúť! Nakrájať na rovnaké kocky a na tie kocky ozdobíme penou.

Pena: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou. Keď je sneh krásne hustý, prišľaháme 2-3 lyžice jahodového (malinového) lekváru, ak treba, pridáme trochu farbiva. Ja dávam aj čerstvé jahody a je to super. Vrch posypeme strúhanou čokoládou.

Doplňujúce obrázky
Novozámocké rezy, Recepty na zákusky, keli62, 1

keli62

Výnos
1 plech
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama