
keli62 | Novozámocké rezy
U nás veľmi obľúbený ananásový zákusok
Na 2 piškóty: | ||
10 | kusy | vajce |
400 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | hladká múka |
2 | balíky | prášok do pečiva |
2 | balíky | vanilkový cukor |
100 | millilitrov | olej |
Krém: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | ananásový kompót |
Snehová pena: | ||
6 | kusy | bielok |
450 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | jahodový lekvár |
Dokončenie: | ||
50 | gramov | čokoláda |
Korpus: Upečieme dve klasické svetlé piškóty z 5 vajec.
Na jednu piškótu potrebujeme: 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 50 ml oleja
Krém: Z mlieka, cukru, zlatého klasu a žĺtka uvaríme kašu. Necháme vychladiť a vyšľaháme s maslom na krém. (Časť krému si odoberieme na potretie vrchného plátu) Odtečený kompót nakrájame nadrobno a jemne primiešame do krému, miešame len ručne zľahka aby sa krém nezrazil.
Piškótu natrieme krémom, prekryjeme druhou a vrch natrieme rovnomerne krémom bez ananásu , necháme stuhnúť! Nakrájať na rovnaké kocky a na tie kocky ozdobíme penou.
Pena: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou. Keď je sneh krásne hustý, prišľaháme 2-3 lyžice jahodového (malinového) lekváru, ak treba, pridáme trochu farbiva. Ja dávam aj čerstvé jahody a je to super. Vrch posypeme strúhanou čokoládou.

keli62
Ďalšie recepty