Novozámocké rezy

Popis

U nás veľmi obľúbený ananásový zákusok Úsmev

Novozámocké rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

2 piškóty z 5 vajec
krém
300millilitrovmlieka
200gramovkryštálový cukor
1kuszlatý klas
1kusvanilkový cukor
2kusyžĺtko
250gramovmaslo
1kusananásový kompót
Snehová pena
6kusybilelkov
450gramovpráškového cukru
3polievkové lyžicejahodový lekvár (alebo trochu červenej potravinárskej farby)
Dokončenie
50gramovčokolády

Inštrukcie

Korpus:

Upečieme dve klasické svetlé piškoty z 5 vajec podľa vami osvedčeného receptu..

Krem:

Z mlieka, cukru, zlatého klasu a žltka uvaríme kašu. Necháme vychladiť a vyšlaháme s maslom na krém. (Časť krému si odoberieme na potretie vrchného plátu) Odtečený kompót nakrájame nadrobno a jemne primiešame do krému, miešame len ručne zľahka aby sa krém nezrazil.

Piškótu natrieme krémom, prekryjeme druhou a vrch natrieme rovnomerne krémom bez ananásu , necháme stuhnúť! Nakrájať na rovnaké kocky a na tie kocky ozdobíme penou

Pena:

Bielka s cukrom vyšľaháme nad parou, keď je sneh krásne hustý prišlaháme 2-3 lyžice jahodového /malinového/ lekváru, trochu farbiva ak je treba. Ja dávam aj čerstvé jahody a je to super. Vrch posypeme strúhanou čokoládou.

Novozámocké rezy - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.