
Nápaditý ale jednoduchý zákusok. Ako ovocie môžete použiť višne, ja zvyknem dávať marhule.
Korpus: | ||
200 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | kakao |
200 | gramov | práškový cukor |
5 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | rum |
300 | gramov | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
680 | gramov | marhule |
Krém: | ||
1 | kus | Zlatý klas |
5 | decilitre | mlieko |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
1 | kus | čokoláda |
Korpus:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Po jednom pridávame celé vajcia a 1 PL rumu. Potom pridáme múku s práškom do pečiva.
Polovicu cesta natrieme na vymastený plech.
Do druhej polovice pridáme kakao a druhú lyžicu rumu, premiešame a natrieme na svetlé cesto. Na cesto poukladáme ovocie pritlačíme pečieme asi 20 min vo vyhriatej rúre.
Krém:
Zo Zlatého klasu, mlieka a vanilkového cukru uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s cukrom, do toho zašľaháme puding.
Na vychladnutý korpus natrieme krém a dáme stuhnúť do chladu.
Dokončenie:
Potrieme roztopenou čokoládou alebo čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!

Ďalšie recepty