
reklama
Svieže rezy s citrónovým krémom.
Ingrediencie
Na 3 korpusy: | ||
15 | kusy | vajce |
15 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
15 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | olej |
9 | polievkové lyžice | voda |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | citrón |
Krém: | ||
6 | kusy | vajce |
180 | gramov | kryštálový cukor |
400 | gramov | maslo |
2 | kusy | citrón |
Zálievka: | ||
4 | decilitre | voda |
3 | polievkové lyžice | cukor |
3 | kusy | citrón |
Dokončenie: | ||
200 | gramov | biela čokoláda |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | marhuľový džem |
Postup
Upečieme si 3 pláty.
Na jeden plát použijeme: 5 vajec, 5 PL cukru, 5 PL poloh.múky, 1 PL oleja, 3 PL vody,1/3 prášku do pečiva, 1/3 cit.kôry.
Krém: 6 celých vajec šľaháme nad parou so 180 g kryštálového cukru aspoň 15 - 20 minút.
Odstavíme, prechladíme, všľaháme 400 g masla a šťavu z 2 citrónov.
Ako poskladať zákusok:
- Prvý plát potrieme džemom, na džem natrieme polovicu krému.
- Na krém položíme druhý plát, ktorý polejeme zálievkou zo 400 ml vody+3 PL cukru+šťava z 3 citrónov. Navlhčený plát potrieme džemom na džem natrieme krém.
- Položíme tretí plát, ktorý potrieme len veľmi malou vrstvou krému, aby poleva z bielej čokolády nevsiakla do plátu a pekne sa nám rozliala.
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie je ten stredný plát potom príliš mokrý keď toľko vody? rada vyskúšam, vyzerá mňamkovo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.