WI - nezmäknu moc kvietky na torte v chladničke?
Pozrite si aj
ja nechavam kvietky najprv vyschnut a potom az na tortu. a take raz vyschnute uz nikdy nezmaknu, mne sa to nestalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem janušik moc,lebo som nevedela - akurát sa mi sušia už 24h jedny a druhé idem robiť. Dufam,že nepovolia,lebo robím orchidei a lalie - keby povolili lupienky,to by ma hnevalo.
Dakujem moooooooooc za radu a prajem krasny večerík.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem janušik moc,lebo som nevedela - akurát sa mi sušia už 24h jedny a druhé idem robiť. Dufam,že nepovolia,lebo robím orchidei a lalie - keby povolili lupienky,to by ma hnevalo.
Dakujem moooooooooc za radu a prajem krasny večerík.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janulka ja robievam tiež lalie a orchideje z WI a nikdy mi nepovolili pokiaľ boli dobre vysušené ja si ozdoby robievam aj týždeň vopred a nechámporiadne vysušiť a sú super ale myslím že deň dva na WI postačí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá aby rýchlo uschli kvietky a postavičky z WI,treba premiesiť WI so solamylom???? Nechcem dokladať drôtiky, ale potrebujem, aby hmota bola pevná a neohýbala sa, npr. pri vlhkom počasí, alebo po vybratí z chladničky.
Už som písala v iných príspevkoch, že potrebujem urobiť labutiam krásne dlhé biele krky a bojím sa, aby mi to zo zákuskov nespadlo( to sa mi stalo z K2).
Roky som robila falošný marcipán a to bolo super, len to má tú chybu, že to nie je pekné biele. Alebo sa to dá vybieliť??? poradíte prosím?????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do WI nemusíš dávať solamyl, ten ti stvrdne do druhého dňa, tak nemaj obavy. Najskôr si nechaj poriadne vonku v kuchyni vysušiť pokiaľ sa bude dať aj dlhšie ako jeden deň - čímdlhšie tým lepšie - a potom aj keď už to dáš do chladničky, tak ti to nepovolí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no moja zlatá, mám urobené na skúšku už 3 dni, zdá sa to byť oveľa krehkejšie ako zo sušeného mlieka..... tak mám obavy, aby sa to neohlo....:((((
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No neviem ja mám z WI len dobré skúsenosti, ale lámať sa ti to neláme nie? Myslím pri manipulácii
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no aj ja mám takú skúsenosť,že WI vytvrdne za deň ale je pravda že ozdoby sú krehkejšie ako z falošného marcipánu.Aj mne sa stáva ,že pri zdobení zlomím lupienok alebo lístok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mne sa veľakrát stalo, že som si pri zdobení torty zlomila lupienok z kvietku - WI je naozaj krehkejší, ale zase pekne vytvrdne aj za deň - teda keď nie je vlhko v miestnosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.... ešte ma napadlo, že ak sa strčí vytvrdntá ozdoba do krému, či to nesaje vlhkosť a či to nie je dôvodom na to, že ozdôbky odvlhnú a ohnú sa..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked sa daju do kremu tak zmaknu to ano. ale na potahovke nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mimulilinka, ja som robila kvietky z WI pred 5 dnami a stale su makke..mam ich volne polozene na stole..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jediné čo ma teraz napadá kôli čomu by to mohlo byť je vlhkosť vzduchu, niekde som čítala, že dávajú ozdoby vytvrdnúť do trúby len tak na chvíľku zapať trúbu na 30 stupňov a nechať to tam vysušiť, ale nemám s tým osobnú skúsenosť tak ti viac neviem povedať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja robím tiež z WI, 24hod nechám ozdoby na drese uschnúť, a potom ešte ,,čakajú" v špajzy, kým ich nedám na tortu. Tam v pohode vydržia. A to mám dosť vlhký dom. A v chladničke s nimi nie je problém. Skôr s K2 - tá sa mi v chladnicke ,,potí".
A ,že WI sa láme to je pravda, ale len keď je človek neopatrný a náhodou silnejšie pritlačí kvietok na torte, tiež sa mi to už pritrafilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulky. Prosím vás,viete mi povedať,či kvietky moc zmäknu na torte v chladničke? Myslím vtedy,ked bude tortička čakať na zákazníka....trošku sa toho bojím,lebo som tu v jednej diskusii čítala,že jednej kočke zmäkli v chladničke,že je dobré ich nechať vysušiť len tak v izbe,pokial nie je moc vlhký vzduch. Ja som to nevedela,dala som ich do chladničky a ráno boli mäkké. Zas nechcem nechať tortu vonku,aby sa nepokazila plnka....prosím poradte,ako to riešite,lebo na piatok robím 2 svadobné torty....