reklama

WI - nezmäknu moc kvietky na torte v chladničke?


reklama

Ahojte šikulky. Prosím vás,viete mi povedať,či kvietky moc zmäknu na torte v chladničke? Myslím vtedy,ked bude tortička čakať na zákazníka....trošku sa toho bojím,lebo som tu v jednej diskusii čítala,že jednej kočke zmäkli v chladničke,že je dobré ich nechať vysušiť len tak v izbe,pokial nie je moc vlhký vzduch. Ja som to nevedela,dala som ich do chladničky a ráno boli mäkké. Zas nechcem nechať tortu vonku,aby sa nepokazila plnka....prosím poradte,ako to riešite,lebo na piatok robím 2 svadobné torty....

Pozrite si aj


reklama


reklama

Janka22, Ut, 14. 09. 2010 - 22:36

ja nechavam kvietky najprv vyschnut a potom az na tortu. a take raz vyschnute uz nikdy nezmaknu, mne sa to nestalo.

dakujem janušik moc,lebo som nevedela - akurát sa mi sušia už 24h jedny a druhé idem robiť. Dufam,že nepovolia,lebo robím orchidei a lalie - keby povolili lupienky,to by ma hnevalo.
Dakujem moooooooooc za radu a prajem krasny večerík.

dakujem janušik moc,lebo som nevedela - akurát sa mi sušia už 24h jedny a druhé idem robiť. Dufam,že nepovolia,lebo robím orchidei a lalie - keby povolili lupienky,to by ma hnevalo.
Dakujem moooooooooc za radu a prajem krasny večerík.

Janulka ja robievam tiež lalie a orchideje z WI a nikdy mi nepovolili pokiaľ boli dobre vysušené ja si ozdoby robievam aj týždeň vopred a nechámporiadne vysušiť a sú super ale myslím že deň dva na WI postačí Slnko

KaMarta, Ut, 14. 09. 2010 - 22:54

dievčatá aby rýchlo uschli kvietky a postavičky z WI,treba premiesiť WI so solamylom???? Nechcem dokladať drôtiky, ale potrebujem, aby hmota bola pevná a neohýbala sa, npr. pri vlhkom počasí, alebo po vybratí z chladničky.
Už som písala v iných príspevkoch, že potrebujem urobiť labutiam krásne dlhé biele krky a bojím sa, aby mi to zo zákuskov nespadlo( to sa mi stalo z K2).
Roky som robila falošný marcipán a to bolo super, len to má tú chybu, že to nie je pekné biele. Alebo sa to dá vybieliť??? poradíte prosím?????

Do WI nemusíš dávať solamyl, ten ti stvrdne do druhého dňa, tak nemaj obavy. Najskôr si nechaj poriadne vonku v kuchyni vysušiť pokiaľ sa bude dať aj dlhšie ako jeden deň - čímdlhšie tým lepšie - a potom aj keď už to dáš do chladničky, tak ti to nepovolí Slnko

KaMarta, Ut, 14. 09. 2010 - 23:24

no moja zlatá, mám urobené na skúšku už 3 dni, zdá sa to byť oveľa krehkejšie ako zo sušeného mlieka..... tak mám obavy, aby sa to neohlo....:((((

No neviem ja mám z WI len dobré skúsenosti, ale lámať sa ti to neláme nie? Myslím pri manipulácii

sio, St, 15. 09. 2010 - 06:54

no aj ja mám takú skúsenosť,že WI vytvrdne za deň ale je pravda že ozdoby sú krehkejšie ako z falošného marcipánu.Aj mne sa stáva ,že pri zdobení zlomím lupienok alebo lístok

zlatat, St, 15. 09. 2010 - 09:32

Aj mne sa veľakrát stalo, že som si pri zdobení torty zlomila lupienok z kvietku - WI je naozaj krehkejší, ale zase pekne vytvrdne aj za deň - teda keď nie je vlhko v miestnosti.

KaMarta, St, 15. 09. 2010 - 09:45

.... ešte ma napadlo, že ak sa strčí vytvrdntá ozdoba do krému, či to nesaje vlhkosť a či to nie je dôvodom na to, že ozdôbky odvlhnú a ohnú sa..

Janka22, St, 15. 09. 2010 - 10:02

ked sa daju do kremu tak zmaknu to ano. ale na potahovke nie

m_mimi, St, 15. 09. 2010 - 11:01

mimulilinka, ja som robila kvietky z WI pred 5 dnami a stale su makke..mam ich volne polozene na stole..

Jediné čo ma teraz napadá kôli čomu by to mohlo byť je vlhkosť vzduchu, niekde som čítala, že dávajú ozdoby vytvrdnúť do trúby len tak na chvíľku zapať trúbu na 30 stupňov a nechať to tam vysušiť, ale nemám s tým osobnú skúsenosť tak ti viac neviem povedať

Ahoj, ja robím tiež z WI, 24hod nechám ozdoby na drese uschnúť, a potom ešte ,,čakajú" v špajzy, kým ich nedám na tortu. Tam v pohode vydržia. A to mám dosť vlhký dom. A v chladničke s nimi nie je problém. Skôr s K2 - tá sa mi v chladnicke ,,potí".Mlčím
A ,že WI sa láme to je pravda, ale len keď je človek neopatrný a náhodou silnejšie pritlačí kvietok na torte, tiež sa mi to už pritrafilo.Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama