reklama

WI a MMF


reklama

Potrebovala by som radu. Pracujem s MMF, ale teraz mám na jeden termín 4 poťahované torty a neviem si predstaviť, že zarábam tak veľa. Chcem si objednať WI, ale oplatí sa? MMF mi vychádza tak okolo 3-4 eurá a WI až 7 eur. Chcem si objednať veľké vedro, tak sa neviem rozhodnúť.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj, ja som MMF robila iba 3x. Doma sa to vsetkym zda velmi sladke, tak s tym som skoncila. Taktiez WI, hoci kvalita je Áno . Teraz pouzivam K2, pracuje sa s nou super a chutovo je uzasna. Úsmev Aj cena je prijatelnejsia oproti WI. Ale co sa tyka MMF, tak si ho mozes pripravit aj vopred, potom uz len prihrejes v mikrovlnke. Aby si naraz nemusela robit davku z tolkych cukrikov Chichocem sa

siska11, Po, 17. 01. 2011 - 18:44

Už som skúšala aj tak, ale bolo mi lepšie, ak som nechala odležať len pol hodinku. Každý vychvaľuje WI, tak som chcela skúsiť, ale sa bojím, lebo je to dosť nákladné. Ale zas ušetrí čas.

Korona, Po, 17. 01. 2011 - 18:46

Ja nedám dopustiť na WI aj keď je drahšia, ale s ňou sa výborne pracuje a záruku má veľmi dlho, nemusíš ju mať ani v chladničke. Ja ju mám len v špajzi dobre uzatvorenú. Dá sa kúpiť aj v kilovom balení. Ale nedávno Bohuš ponúkal nejakú novú poťahovú hmotu, treba pozrieť jeho ponuku v obchode SugarArt. Nech sa darí. Slnko

ale prečo nevyskúšaš inú hmotu na poťahovanie ako WI, napríklad PDT je lacnejšia je na poťahovanie celkom fajn, ja poťahujem teraz len s MMF a nemôžem naň povedať nič zlé, dávam tam ceru a kys. citonovú a nieje až také sladké, robievam aj 4 - 5 toriet, robila som aj na stužkovú, nachystala som si dopredu a bol OK. Z WI robím len postavičky a kvietky. Je veľa hmôt len si treba vybrať, vyskúsať a potom uvidíš, ktorá ti bude najviac vyhovovať Slnko Slnko Slnko Slnko

siska11, Po, 17. 01. 2011 - 18:51

Akurát som si aj ja čítala príspevky a každý chváli WI, tak to risknem. Dakujem za rady

Popravde, ja nevidim ziadny rozdiel medzi potahovanim torty s WI a K2... teraz ako citam dost vychvaluju aj PDT, tak najblizsie skusim to. Ale s tym, ze to setri cas mas pravdu. A tiez nie je po celej kuchyni praskovy cukor Váľam sa od smiechu po podlahe

JANAAB, Po, 17. 01. 2011 - 18:53

skús PDT tá vychádza aj s poštovným tak okola 4 eur a ja myslím, že stačí mne sa s nou pracuje výborne a podľa mna je najdôležitejšia chuť torty vo vnútri ako kupovať drahé poťahovky a tie väčšinou starší aj tak nemusia, taka je moja skúsenosť

Sisja, Po, 17. 01. 2011 - 18:54

Ja som tiež mala dilemu pred Vianocami, robila som synovi na stužkovú tortičky chcela som objednať WI, ale nakoniec som kúpila PDT a bolo to v pohode, decká ušetrili a ja som nemusela miesiť Slnko

stankad, Po, 17. 01. 2011 - 18:58

Ja na poťahovanie používam PDT, ale z nej neviem robiť kvietky, tak na tie si kupujem po kile WI. Slnko

siska11, Po, 17. 01. 2011 - 19:00

Tak teraz som v pomykove, koľko kg potrebujem na veľké torty? Budú 4 torty o veľkosti plechu

siska11, Po, 17. 01. 2011 - 19:04

Pozerala som PDT je v 5kg balení, cena dobrá. Ale aký je rozdiel medzi PDT a PDT špeciál? Tých 5 kg mi asi nestačí na tie 4 torty?

Sisja, Po, 17. 01. 2011 - 19:10

Mne z 5 kg vedierka vyšlo potiahnuť tortu priemer 30 cm a 34 malých priemer 8 cm a výška 10, podľa mňa by Ti to mohlo stačiť, ale snáď ešte niekto poradí, PDT špeciál som nemala, ale vraj je dobrá na modelovanie

JANAAB, Po, 17. 01. 2011 - 19:20

určite ti stačí vedro, tak do 1 kila miniem na strednú tortu, samozrejme ak nevyváľkaváš veľmi hrubo je dobre plasticka tak netreba asi 3-4mm max. a špecialka je dobrá na kvietky a postavičky, ale nie je problém ani s klasickou ja som robila doteraz iba s tej/pozri môj album/

JANAAB, Po, 17. 01. 2011 - 19:23

a inak už aj v cukrárských potrebách rozvažujú vedierka na kilá, aspoň kamoška tak brala, tak si tam zavolaj pán je ochotný tak sa dozvieš najviac Áno

siska11, Po, 17. 01. 2011 - 19:33

Teraz som sa dočítala, že sa niekomu robili bublinky, keď potiahli s PDT, vám to nerobí? a ak dávate maslo s cukrom, aký pomer, ja som robila 1x a chutilo samé maslo, bolo to cítiť pod poťahom, tak odvtedy nedávam.

JANAAB, Po, 17. 01. 2011 - 21:07

bublinky sa urobia keď sa hodne miesi, ale len prepichneš pri váľkaní a dobre, ak robíš maslové krémy môžeš dať tie, ja dávam vždy len používaný krém, ale môžeš zmiešať maslo, cukor a drobky s torty, ked orezávaš alebo tak, tie si rozmrv a pridaj k tomu prípadne aj kakao a maslo cítiť nebude

Sisja, Po, 17. 01. 2011 - 21:26

Ja som dala pre istotu trošku práškového cukru do hmoty, aby nebola až tak mäkká, torty vydržali celú noc, pod poťah dávam maslo s cukrom a namrvený korpus ako JANAAB

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama