WI a MMF
Pozrite si aj
Ahoj, ja som MMF robila iba 3x. Doma sa to vsetkym zda velmi sladke, tak s tym som skoncila. Taktiez WI, hoci kvalita je . Teraz pouzivam K2, pracuje sa s nou super a chutovo je uzasna.
Aj cena je prijatelnejsia oproti WI. Ale co sa tyka MMF, tak si ho mozes pripravit aj vopred, potom uz len prihrejes v mikrovlnke. Aby si naraz nemusela robit davku z tolkych cukrikov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už som skúšala aj tak, ale bolo mi lepšie, ak som nechala odležať len pol hodinku. Každý vychvaľuje WI, tak som chcela skúsiť, ale sa bojím, lebo je to dosť nákladné. Ale zas ušetrí čas.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nedám dopustiť na WI aj keď je drahšia, ale s ňou sa výborne pracuje a záruku má veľmi dlho, nemusíš ju mať ani v chladničke. Ja ju mám len v špajzi dobre uzatvorenú. Dá sa kúpiť aj v kilovom balení. Ale nedávno Bohuš ponúkal nejakú novú poťahovú hmotu, treba pozrieť jeho ponuku v obchode SugarArt. Nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
suhlasim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale prečo nevyskúšaš inú hmotu na poťahovanie ako WI, napríklad PDT je lacnejšia je na poťahovanie celkom fajn, ja poťahujem teraz len s MMF a nemôžem naň povedať nič zlé, dávam tam ceru a kys. citonovú a nieje až také sladké, robievam aj 4 - 5 toriet, robila som aj na stužkovú, nachystala som si dopredu a bol OK. Z WI robím len postavičky a kvietky. Je veľa hmôt len si treba vybrať, vyskúsať a potom uvidíš, ktorá ti bude najviac vyhovovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Akurát som si aj ja čítala príspevky a každý chváli WI, tak to risknem. Dakujem za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Popravde, ja nevidim ziadny rozdiel medzi potahovanim torty s WI a K2... teraz ako citam dost vychvaluju aj PDT, tak najblizsie skusim to. Ale s tym, ze to setri cas mas pravdu. A tiez nie je po celej kuchyni praskovy cukor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skús PDT tá vychádza aj s poštovným tak okola 4 eur a ja myslím, že stačí mne sa s nou pracuje výborne a podľa mna je najdôležitejšia chuť torty vo vnútri ako kupovať drahé poťahovky a tie väčšinou starší aj tak nemusia, taka je moja skúsenosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež mala dilemu pred Vianocami, robila som synovi na stužkovú tortičky chcela som objednať WI, ale nakoniec som kúpila PDT a bolo to v pohode, decká ušetrili a ja som nemusela miesiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja na poťahovanie používam PDT, ale z nej neviem robiť kvietky, tak na tie si kupujem po kile WI.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak teraz som v pomykove, koľko kg potrebujem na veľké torty? Budú 4 torty o veľkosti plechu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pozerala som PDT je v 5kg balení, cena dobrá. Ale aký je rozdiel medzi PDT a PDT špeciál? Tých 5 kg mi asi nestačí na tie 4 torty?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne z 5 kg vedierka vyšlo potiahnuť tortu priemer 30 cm a 34 malých priemer 8 cm a výška 10, podľa mňa by Ti to mohlo stačiť, ale snáď ešte niekto poradí, PDT špeciál som nemala, ale vraj je dobrá na modelovanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite ti stačí vedro, tak do 1 kila miniem na strednú tortu, samozrejme ak nevyváľkaváš veľmi hrubo je dobre plasticka tak netreba asi 3-4mm max. a špecialka je dobrá na kvietky a postavičky, ale nie je problém ani s klasickou ja som robila doteraz iba s tej/pozri môj album/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a inak už aj v cukrárských potrebách rozvažujú vedierka na kilá, aspoň kamoška tak brala, tak si tam zavolaj pán je ochotný tak sa dozvieš najviac
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takže len vyberiem a premiesim, už sa tam nič nedá?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz som sa dočítala, že sa niekomu robili bublinky, keď potiahli s PDT, vám to nerobí? a ak dávate maslo s cukrom, aký pomer, ja som robila 1x a chutilo samé maslo, bolo to cítiť pod poťahom, tak odvtedy nedávam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bublinky sa urobia keď sa hodne miesi, ale len prepichneš pri váľkaní a dobre, ak robíš maslové krémy môžeš dať tie, ja dávam vždy len používaný krém, ale môžeš zmiešať maslo, cukor a drobky s torty, ked orezávaš alebo tak, tie si rozmrv a pridaj k tomu prípadne aj kakao a maslo cítiť nebude
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som dala pre istotu trošku práškového cukru do hmoty, aby nebola až tak mäkká, torty vydržali celú noc, pod poťah dávam maslo s cukrom a namrvený korpus ako JANAAB
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potrebovala by som radu. Pracujem s MMF, ale teraz mám na jeden termín 4 poťahované torty a neviem si predstaviť, že zarábam tak veľa. Chcem si objednať WI, ale oplatí sa? MMF mi vychádza tak okolo 3-4 eurá a WI až 7 eur. Chcem si objednať veľké vedro, tak sa neviem rozhodnúť.