reklama

vystuženie torty

Monči , 16. 01. 2012 - 09:41

reklama

Ahojte.Som amatérka samoučiteľka.Syn si zmyslel,že by chcel na narodeniny 5-poschodovú tortu (bude mať 5 rokov).nejaký plán už mám,len mi napadlo,či to nie je priveľká záťaž a stred sa mi nejako neprepadne,alebo tak nejako.Nechcem,aby bola príliš vysoká a tak budem spájať len dva pláty na jedno poschodie.Tvar bude obdlžnikový.Tak mi možno poradíte.

Pozrite si aj


reklama


reklama

na vrchne poschodie si vystrihni z kartonu podlozku podla velkosti ake budes ma to vrchne poschodie,ja ju obalujem do alobalu a potr.folie a do spodnej pod to napichaj spajle Mrkám
praci zdar Áno Áno

zabinka, Po, 16. 01. 2012 - 10:33

určite by bolo dobré každé poschodie podložiť (kartón obalený potr.foliou) a vystužiť špajdlami alebo slamkami ... pre istotu, alebo aspoň pod druhé a tretie od spodu...držím palce - pekne si to ten malý vymyslel Úsmev

Kazuso, Po, 16. 01. 2012 - 11:31

Pri päťposchodovej by som na prvé poschodie dala paličky. Slamky aj špajdle sa mi zdajú trochu slabé, je to predsa len váha. Päťposchodová torta /keď nechceš aby poschodia vyzerali len ako pagáčiky/ bude mať aj pri skromnosti cca 10-12 kg a možno aj viac.

Monči, Po, 16. 01. 2012 - 11:48

vďaka za rady.ak som správne pochopila,tak do cesta normálne zapichnúť paličky?a karton dať pod polevu,či až na ňu?

nanaa, Po, 16. 01. 2012 - 12:02

ahoj monci, normalne do cesta uz naplneneho das napr. 4 drevene vystuze, dostat to kupit v e-shopoch, alebo silnejsie drevene alebo plastove palicky (nie spajle), odrezies vo vyske naplneneho korpusu, polozis na to kartonovu podlozku (bud kupis tiez v e-shopoch alebo si vyrobis doma ako vyssie pisu babenky a na to polozis dalsie poschodie a tak pokracujes dalej. vrchne poschodie samozrejme nemusis vystuzovat, ale dobre by bolo potom dat cez celu vysku torty, teda cez vsetkych 5 poschodi stredom 1 vystuz, 1 dlhu palicku. nech sa dari Slnko .

Kazuso, Po, 16. 01. 2012 - 13:47

V čase núdze možno do slamky napchať špajdle. Ja tie paličky napichnem až na potiahnutú tortu tak od oka, prípadne si trošku naznačím polohu vrchného poschodia. Aby náhodou palička netrčala mimo. Vidím kde tie výstuže sú a môžem ich vytiahnuť alebo krájať mimo.

Kazuso, Po, 16. 01. 2012 - 12:18

Ja som si v cukrárskych potrebách pokúpila kartónové podložky rôznych veľkostí s povrchovou úpravou zlatou alebo striebornou. Vyberiem si veľkosť podľa tortičky, a na tej podložke tortičku naplním, potiahnem a položím na spodné poschodie v ktorom mám pozapichované výstuže. Keď idem tortu krájať tak si ju len podoberiem a položím na tácku, na ktorej ju krájam. Nekrájam tortu na torte, potom je dobabraná aj tá spodná. Lebo u nás sa poťahovka neje, tá sa hneď olupuje a odkladá. Ak sú poschodia vystužené, dá sa torta dobre krájať aj na sebe i keď je dlhšie vonku vyložená.

Monči, Po, 16. 01. 2012 - 13:06

takže každé poschodie pri krájaní odoberiem a nakrájam zvlášť.poľahované sa u nás veľmi nemusia,takže povrch bude čokoládový a kraje natreté krémom.a čo by sa stalo,ak by som to nespevnila?(som len zvedavá Mrkám )

Monci, ak nebude potiahnuta, iba poliata cokoladou, bude to menej pevne na vrchoch, myslim, mohlo by sa ti to postlacat a ciastocne prevalit, vyzeralo by to nevkusne, baby ti radia dobre...
Ja som robila 15 kiloveho snehuliaka, pozri si v mojom albume, a vystuzovala som kazde poschodie okrem vrchneho-hlavy iba spajlami a vydrzal krasne. Cize do spodneho 5 spajli, navrch podlozka, do druheho 5 sp.,navrch podlozka, do tretieho iba 4 sp.,podlozka a do stvrteho 4 sp.a podlozka, na nej bola polozena hlava. Ale ak robis iba 2 platy a krem...nebude to take tazke, ale bez potahu...urcite to vystuz, nech sa dari...

Monči, Po, 16. 01. 2012 - 13:44

díky,určite idem vystužovať,ja som len bola zvedavá,že čo mi to môže spraviť.kedže som upiekla zatiaľ 5 tort,z toho jedna absolútne hrozná,tak sa učím Chichocem sa

...a prosim ta, prepis si nazov prispevku, pod tymto nikto nevie o com je, aby nam to ulahcilo hladanie, dakujem a drzim palce pri torticke... Slnko

Kazda zacinala 1 hroznou tortou Chichocem sa , neboj, jasne, ze sa podari a potom to tu zaves, nech ta pochvalime...

amadora, Ut, 31. 01. 2012 - 14:04

baby môžem sa opýtať aj ja či dobre chápem ten princíp celý? idem robiť 3-poschodovú... takže do spodnej napichám výstuže,potriem trochu krémom a na to položím už na kartóne spravené druhé poschodie. a tak isto potom tretie... a z toho kartónu sa to nezošuchne? myslím ako či netreba krém aj medzi kartón a tortu Hambím sa a ešte, keď potom prepichujete durch celú tortu niečím, to prepichnete aj tie kartóny? Prekvapenie videla som aj to video na youtube ale nebolo mi z toho jasné či sú tam kartóny pod tými poschodiami či nie a tak Mrkám ďakujem

zabinka, St, 01. 02. 2012 - 21:22

z toho kartónu sa to nezošuchne, ono to drží ....a čo sa týka toho keď prepichuješ všetky torty skrz, tak je treba v tých kartónoch spraviť dieru, lebo inak to neprepichneš ... preto to celkové prepichnutie sa nedá robiť s kupovanými podložkami (mám na mysli tie strieborné), lebo tie sú veľmi pevné, ale len s tými podomácky vyrobenými. Ja sama vystužujem len každé poschodie, ale už nesprepichujem celé, záleží sa tebe, čo si zvolíš Úsmev Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama