visnova cokotorta s cokoMMF potahom a maslovo-dzemovym kremom
Pozrite si aj
Mia ja by som to napísala takto (prosím nenahnevaj sa): pre budúcnosť - hore v hnedom rámčeku máš diskusie - je tam toho strašne veľa čo sa týka korpusov, poťahov, krémov. Ja som tiež takto začínala ale všetko som si našla sama - pri pc som strávila veľa hodín - zošit a zapisovať si. A teraz k tvojej otázke - ja som hmotu MMF ešte nerobila, robím s kupovanými hmotami ale základ je - korpus ked naplníš tak potrieť najlepšie čisté maslo+cukor+omrvinky (odrezky) z torty, na tom drží poťah najlepšie. Proste celú tortu dokola +vrch týmto natrieť v tenkej vrstve. Zachladiť do druhého dna v chladničke a potom potiahnuť, ozdobiť a nazad do chladničky. Len tak mať tortu v kuchyni by som neriskovala, roztopil by sa ti poťah. Ja to väčšinou robím tak že jeden den si pečiem korpusy, druhý den naplním a tretí potiahnem a ozdobím. Veľa zdaru a nech sa tortička vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
smiem sa opýtať prečo si chceš komplikovať krém pod poťah dzemom?...a ešte odpoved na tvoju druhú otázku...ak bývaš na polárnom kruhu, tak kludne nechaj aj v kuchyni na drese....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som piekla višňovú tortu pre kamarátku. Dávala som kakaový korpus na to višňový rôsol, čokoládový krém a ďalší korpus som natrela višňovým džemom zospodu (čiže natrela som ho džemom a opačne som ho prevrátila na krém). Vraj bola dobrá. Džem do krému nemiešaj, lebo ho potom nepoužiješ na poťahovanie torty. Korpusy som pokropila cukrovou vodou, do ktorej som pridala trocha griotky. Tortu je najistejšie skladovať v chladničke alebo nejakej super studenej komore. Nech sa Ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte kocky, chcem upiect cokoladovy korpus, naplnit ho visnovym rosolom, na to recepty mam, vrch chcem potriet nejakym maslovym kremom,do ktoreho by som zapracovala visnovy dzem.. ale ako na to? a bude mi na to MMF potah drzat???chcem robit z bielej a mliecnej cokolady.. a?kde takuto torticku do druheho dna skladovat? v chladnicke,alebo staci niekde v chlade,ci vydrzi aj v kuchyni??? a ten MMF potah sa mi nezacne topit? vopred dakujem za kazdu radu
, som uplna zaciatocnicka,ale stale verim,ze to zvladnem-ma to byt prekvapko torta pre manzelicka
mia 