
reklama
Venčeky z odpaľovaného cesta
Ingrediencie
Cesto: | ||
500 | millilitrov | voda |
140 | gramov | maslo |
280 | gramov | polohrubá múka |
6 | kusy | vajce |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
4 | balíky | Zlatý klas |
trocha | rum | |
400 | millilitrov | šľahačková smotana |
Dokončenie: | ||
práškový cukor |
Postup
Cesto:
Vodu, štipku soli, maslo dáme variť, pridáme múku so štipkou prášku do pečiva a urobíme odpaľované cesto.
Necháme trochu vychladnúť a postupne zašľaháme 6 vajíčok.
Na papier na pečenie striekame venčeky a upečieme.
Plnka:
Uvaríme si puding z 1 litra mlieka a 4 zlatých klasov.
Po vychladnutí pridáme trochu rumu a asi 400 ml vyšľahanej šľahačky.
Venčeky prekrojíme, naplníme krémom a povrch posypeme práškovým cukrom.
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kde?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty