
Kamila | Fantastický nepečený pudingový koláč s jahodami
Recept s fotopostupom na božský nepečený koláčik s obľúbenou pudingovo- tvarohovou náplňou. Ozaj výborná kombinácia, niet nad čerstvé jahody z vlastnej záhrady.
450 | gramov | BeBe sušienky |
1 | liter | mlieko |
2 1⁄2 | balíky | Zlatý klas |
2 | kusy | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
500 | gramov | jemný tvaroh |
80 | gramov | maslo |
1 | kus | jahodový džem |
1 | kus | červené želé |
500 | gramov | jahody |
Do menšej hranatej formy naskladáme sušienky, tak aby sme prekryli celé dno.
Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Do horúceho zamiešame maslo, kým sa neroztopí a na záver primiešame jemný tvaroh.
Polovicu náplne rozotrieme na sušienky. Na naň rozložíme ďalší rad sušienok a rozotriem druhú polovice náplne. Teraz máme dve možnosti, ak máte fajný domáci jahodový džem, pridajte tretí rad sušienok (džem nám zaistí, aby želé nevsiaklo do sušienok) ak nemáte, tretí rad nedávajte. Necháme chvíľu vychladnúť a potom dáme stuhnúť do chladničky.
Pripravíme želé na 500 ml tekutiny podľa návodu na obale, zvyknem preliať z hrnca do misky aby skôr vychladla. Kým sa chladí jahody umyjeme, odstopkujeme nakrájame na štvrtiny. Tretiu vrstvu sušienok potrieme džemom. Jahody uložíme na koláč, buď na džem alebo priamo na náplň.
Ja som mala doma želatínu len na 250 ml, tak to nemám dokonalé. Na výsledku to však nič nemenilo, ozaj bol božský.
Keď je želé vlažné trvá to určite viac ako 10 minút, ktoré uvádzajú na obale, začneme opatrne liať na jahody. Osvedčila sa mi taká skúška, že keď lejem želé na opačnú stranu lyžice a začína pomaly tuhnúť, je ten správny čas ... Chce to trocha praxe.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechovo-mandľová roláda
katarinalucanova | Orechovo-mandľová roláda
Orechovo-mandľová roláda
Rýchla a chutná orechová roláda s výborným mandľovým krémom.
Škoricovo-vanilkové srdiečka
sedita321321
Škoricovo-vanilkové srdiečka
Chutné srdiečka z kysnutého cesta s príchuťou škorice a vanilky, ideálne na raňajky, desiatu či ku káve..