reklama

Tuhnutie čokolády pri roztápaní


reklama

Ahojte!
Chcela by som zistiť čo mohlo zapríčiniť stuhnutie čokolády pri jej roztápaní.
Stalo sa mi to aj doma (peniažkova čoko) taktiež kolegyni a aj v práci (tam používame čoko s vysokým obsahom kakaa). Dali sme čoko do vodného kúpeľa pridali rozpustenú ceru a čokoláda stuhla, nie úplne ale zreteľne zhustla. Neviem kde sme urobili chybu a chcela by som sa jej v budúcnosti vyvarovať. Napadlo nás že jedine od pary...ale veď tá predsa ide do okolitého ovzdušia nielen do čoko. AK by ste niektorá vedela čím to je tak mi prosím poraďte budem vám naozaj vďačná Úsmev Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

tak ja ked davam ceru tak nie rozpustenu stale ju tam rovno smiknem ale asi zalezi aj od cokolady ja tiez co som teraz mala cokoladu tie peniazky tak ta bola tak husta a ja pridavam olej potom lebo takto nerobim vzdy s cerov podla toho co mam ale ked je husta tak jedine olej pomoze aspon u mna to tak funguje Chichocem sa uvidis co ti napisu este zienky len tam nenalej prosim ta vodu!!!!!!! lebo ja to uz mam za sebov bolo to uz davnejsie a nevedela som co skoro tak a vodu som mala najblizsie Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Vodu preboha nie Váľam sa od smiechu po podlahe Neviem si naozaj dať rady...zmiatlo ma to pretože ako som vyššie spomínala v robote máme ozaj kvalitnú čoko tak naozaj netuším. A ceru tiež dávame v celku, doma zase rozpúšťam tak v tom by problém nebol. Ale štve ma to lebo sa to stalo v priebehu pár týžnov a stalo sa to po prvý krát...

mne sa osvedčilo dat roztopit ceru a až potom pridat čoko a miešat kým sa nerozpustí, niekedy potom nakoniec pridám aj trochu oleja.

stefi_k, So, 13. 07. 2013 - 10:48

mohlo to spraviť viac veci málo tuku v čokoláde, málo lecitínu, staršia čokoláda ale aj množstvo vlhkosti neviem či v robote meriate vlhkosť a rosný bod.

Tuk sme dávali ale nechceli sme dávať až priveľmi veľa aby v nej nebolo viac tuku ako čokolády Mlčím ja si tiež myslím že veľká vlhkosť vzduchu a v práci ani nehovorím o vlhkosti keďže tam vyrábame aj knedle a parené buchty takže sa tam parí veľmi veľa. Síce máme aj ventilátor ale ten nestíha odsávať toľké množstvo pary...ale prečo nám to urobilo aj doma? Chichocem sa Tiež žeby vlhkosť?

stefi_k, So, 13. 07. 2013 - 21:49

bola to tá istá čokoláda v robote aj doma? ono to je tažko takto povedať, že konkrétne čo to spôsobilo. niektorý čokolatiery v teplách ako sú tieto ani nepracujú pretože sú s čokoládou všelijaké problémy ono pri vyších teplotach a zvýšenej vlhkosti vzduchu sa čokoláde nedarí, my sme maly pred týždnom v robote rosný bod na 19 a norma je tak 8 a strop 12 cely pracovný zošit som plný problémamy s masou, čkoládou a chladením Chichocem sa Chichocem sa normálne sme maly problémy kam sa zašívať. mohla to byť aj horšia kvalita čokolády sem tam sa stane že aj v kvalitnej čokoláde je horšia várka, len ty nemožeš zajsť za človekom ktorý ju namiešal a sprdnuť ho zobrať si lecitín alebo kakaové maslo pripadne čistý maslový tuk aby si si ju upravila

Hodíme to teda na počasie a vlhkosť Chichocem sa Nie doma som mala úplne inú čokoládu ako v práci a kolegyna mala tiež inú....
Asi to zostane pre mňa záhada ale aspoň dúfam v to že sa mi to už nestane Mrkám

...ja teda ie som odbornik, ale nemohlo to byt tou cerou? tukom? co ked v nom bolo viacej vody ako inokedy?mne sa uz par krat stalo, ze som roztapala ceru a prskala a strielala ako ked vam do tepleho oleja padne kvapka vody......... Smútok

...ja teda ie som odbornik, ale nemohlo to byt tou cerou? tukom? co ked v nom bolo viacej vody ako inokedy?mne sa uz par krat stalo, ze som roztapala ceru a prskala a strielala ako ked vam do tepleho oleja padne kvapka vody......... Smútok

no ja neviem , ale ja som zisťovala u profesionála . Dostala som odpoveď že je to teplom , nad určitú hranicu........

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama