
Vynikajuca ovocna torta plnena jahodami a cucoriedkami
Na dva korpusy: | ||
8 | kusy | vajce |
360 | gramov | práškový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
500 | gramov | hladká múka |
300 | millilitrov | olej |
200 | millilitrov | voda |
2 | balíky | prášok do pečiva |
4 | polievkové lyžice | kakao |
250 | gramov | mascarpone |
Plnka: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | balík | stužovač šľahačky |
cukor | ||
Parížsky krém: | ||
100 | gramov | čokoláda |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
Ostatné: | ||
jahody | ||
čučoriedky | ||
džem |
Budeme potrebovať dva korpusy. Na 1 korpus potrebujeme: 4 vajíčka (ak sú malé, tak 5), 180 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g hladkej múky, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa
Korpus:
Celé vajíčka vymiešame s cukrom, pomaly prilejeme olej, vodu. Prášok do pečiva pridáme k múke a postupne zapracovávame do cesta. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakao.
Formu na tortu vyložíme papierom na pečenie – len dno, boky vymažeme maslom. Cesto dávame do formy nasledovne: do stredu 2 lyžice bieleho, potom naň 2 lyžice tmavého a opäť biele, tak tmavé - vždy po 2 lyžice na to isté miesto (cesto sa postupne rozteká ku krajom ), kým nespotrebujeme všetko. Pečieme cca 50 minút pri teplote 1800C.
Postup:
Korpusy necháme vychladnúť, každý prerežeme raz, takže máme 4 pláty. Prvý plát natrieme tenkou vrstvou ovocného džemu (čierne ríbezle) natrieme mascarpone krém a poukladáme jahody nakrájané na plátky, prikryjem plátom korpusu, ktorý natrieme zospodu mascarpone krémom.
Na vrchnú časť plátu natrieme tenkú vrstvu džemu a parížsky krém, posypeme čučoriedkami.
Opäť prikryjeme plátom korpusu, natretý parížskym krémom.
Takto pokračujeme striedavo, korpus postavíme na podložku a celú tortu natrieme mascarpone krémom, dáme zachladiť. Môžeme ešte nerovnosti zakryť maslovým krémom a necháme dobre vychladiť. Torta je pripravená na poťahovanie.
Poťahovaciu hmotu rozvaľkáme na väčší polkruh a potiahneme polovicu torty, to isté zopakujeme na druhú stranu. V strede doplníme pruh a spojíme oba polovice. Zakryjeme spoje pásikom, vymodelujeme rúčky a necháme vychladnúť. Dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty