
Jednoduchý mramorový korpus, plnený parížskym krémom a banánmi.
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
240 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
4 | kusy | žĺtok |
4 | kusy | bielok |
150 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
300 | gramov | čokoláda na varenie |
1 | balík | stužovač šľahačky |
čučoriedkový džem | ||
banány | ||
Na ozdobu: | ||
dlhé piškóty | ||
kvety | ||
stuha |
Deň vopred : vylejeme šľahačku do hrnca a zohrejeme, pridáme čokoládu nalámanú na kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Vychladíme a dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň vyberieme z chladničky a vyšľaháme so stužovačom, vznikne úžasný čokoládový krém, ktorý nie je potrebne sladiť
Torta:
Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru. Do žĺtkov postupne pridáme vodu, olej a muku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh s cukrom. Odoberieme tretinu cesta a prifarbime kakaom.
Na dno tortovej formy si dáme papier na pečenie do stredu formy dáme lyžicu tmavého cesta a nato 2 lyžice svetlého cesta. Takto to striedame pokiaľ nespotrebujeme cesto. Cesto sa pekne rozteká a vytvára "terčík" alebo tzv. mramor. Pečieme na 180 st. cca 45-50 min.
Tortu necháme vychladnúť a 2x prekrojíme. Na prvý korpus natriem jemnú vrstvu čučoriedkového džemu, prikryjeme ďalší korpus natrieme jemnou vrstvou šľahačkového krému položíme prekrojene banány a zakryjeme. So zvyškom krému natrieme na vrch a boky torty.
Zdobenie:
Tortu obložíme piškótami, ktoré na jednej strane zrežeme tak, aby trošku prečnievali cez tortu a nakoniec ich omotáme stuhou. Vyzerá to ako plôtik na záhradke. Vrch torty ozdobíme kvietkami alebo gumenými medvedíkmi, lentilkami a pod.
Tortu odporúčam aspoň 2-3 hod nechať v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty