reklama

Torta hory

majap , 26. 01. 2014 - 17:30

reklama

Ahoj žienky, opäť potrebujem Vašu pomoc, lebo mám hlavu v smútku :((( Mala by som upiecť podobnú tortu ako je http://www.tortajeumenim.sk/galeria/1/IMG_0212.jpg a bojím sa tej hory. Chceli by nejakú sviežu plnku šlahačkovú a bojím sa že ak urobím horu z punčoviny alebo ako ďalšiu tortu tak to neudrží. Torta by mala byť cca pre 30 ľudí, neviem ani aký rozmer torty. Takú veľkú som ešte nepiekla. No a teraz dala by sa urobiť hora z burizonov, dala by sa tak vytvarovať????? Ak viete o nejak postupe budem veľmi vďačná! A poradte mi prosím aj nejakú sviežu plnku čo by to aj udržala.Ďakujem, ďakujem, ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

zoliman, Ne, 26. 01. 2014 - 19:32

majap!určite by som nerobil horu ani s burizonov ani s punčoviny!!!predstav si že Tebe ukroja s torty a dostaneš na tanier burizony alebo nebodaj punč!!!katastrofa!!kludne urob tortu aj horu a ked dáš poriadne stuhnut,kludne ju potiahneš hmotou a potom dokončíš....a Ty si šikula...hore hlavu a krok vpred...a potom ju chcem vidiet Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Z punčoviny by som asi nerobila, bola by veľmi ťažká a bolo by jej veľa. A také veľké množstvo burizónky... Možno by bolo lepšie urobiť túto tortu ako poschodovú - spodné poschodie obdĺžnik - na veľký plech - mierne sa zvažujúci a na to ďalšia torta - hora - vyrezaná z ďalších plátov - dotvarovať orezaním a punčovinou. Potiahnuť ak by sa dalo naraz, ak nie každú tortu zvlášť a spoje zamaskovať trávou a pod. Ak dáš vrchnú tortu na kartónovú podložku a pod podložku do spodnej torty paličky, môžeš dať plnku akúkoľvek. Možno som aspoň trochu pomohla, nech sa ti tortička vydarí.

Zaujimava torticka veru Áno , priklanam sa k nazorom, ze nie puncovinu ani burizonku, ludia chcu jest tortu, myslim si Úsmev ...torta sa da krasne urobit ako timi pise, cize ako 2-poschodova...plnku je jedno aku das, ak spravne rovnomerne vystuzis, bude to drzat Mrkám , pre 30 ludi aspon 7 kg by som urobila, cize spodnu obdlznik z plechu po naplneni vysky asi do 8-10cm a kopec to je tazsie radit, ja si vzdy viacej korpusu upeciem a ak ostane, zamrazim a na puncovinu pouzijem, drzim palce Kvietok

majap, Ne, 26. 01. 2014 - 22:14

aaaaaaaaa tá hora ma zabije :((((((( ...... no a tú horu mám aj vystužiť, myslím stredom???? a môže ísť aj do hory šľahačkový krém???

aramana, Ne, 26. 01. 2014 - 22:19

Prekvapenie sám? a nebude sa báť?...samého ho do hory nepúšťaj! Prekvapenie Prekvapenie
Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe prepáč, musela som Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Chichocem sa super otazka Objímam ...jasne, moze, robim najma 3D slahackove, proste maslove nechcu Vyplazený jazyk , ako pise ajka, ked poriadne vychladis, da sa aj pekne orezat, upravovat dodatocne,...horu netreba vystuzit myslim, ak to bude cele ako vysoky korpus naplneny, len to obrezes do tvaru kopca a puncovinou len tie vystupky dorobis, potom hod foto Mrkám Kvietok

ajka82, Po, 27. 01. 2014 - 01:24

ja som robila jednu torticku kde bola taka hora...sice nebola taka velka ako ma byt tvoja, ale v pohode tam bol slahackovocokoladovy krem v celej torticke aj v hore, dalo sa to potiahnut na 1x a nic nepadalo, ked naplnis, natries maslovym kremom a das riadne zachladit tak vydrzi... moja dokonca potom cestovala BA-Vieden cez dediny, a vydrzala aj prevoz...tak sa nemusis bat Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama