reklama

Tmavý a horký krem do penovej torty


reklama

ahojte sikulky.potrebujem recept na fakt dobry a overeny recept do penovej torty.uz som vyskusala asi 3 a stale to nieje ono.nieje az taky tmavy.a kakao mam dobre.chcem vazne az cierny a horky.nech to nieje s tym penovym platom take sladke.pomozte mi prosim.dakujem


reklama


reklama

ten sa mi celkom pozdava.mala som podobny ale ten bol beu cokolady.uvidim tento-dakujem

kusbabo, Po, 17. 03. 2014 - 20:54

ahoj,,,ja robim tento : 10 zltkov,1 vajce, 350g pr.cukor, 100g coko ,50g kakao ,,,, vsetko spolu uvarit nad parou a do vychladnuteho zaslahat 500 g maslo a rum,,, je fajnovy ,, nech sa dari TortaTortaTorta

dasak, Po, 17. 03. 2014 - 21:25

tento je skutočne "čierny" a horký.
7 žĺtkov, 210 g prášk.cukru, 50 g kaka, 1,5-2 maslá
Všetko okrem masla rozmiešame a varíme nad parou (stačí miešať varechou). Keď je masa uvarená na puding ďalej varíme nad parou a postupne pridávame maslo a vmiešavame ho do horúceho "pudingu". Dáme schladiť. Krém variť aj s maslom, vtedy zostane tmavý. Ak sa maslo s pudingom vyšľahá, až keď je to vychladnuté, tak krém zbledne.
Takýto krém dlho chladne a vyzerá to možno "divne", ale keď to vychladne, je to úúúúúúúúúžasný, fajnový a veľmi pevný krém. MŇAM.
držím palce

kusbabo, Po, 17. 03. 2014 - 23:03

dasak. TortaTortaTorta tiez zaujimavy receptik,,,urcite niekedy vyskusam na porovnanie TortaTortaTorta

LeJaJa, Pi, 21. 08. 2015 - 18:14

Jaj som zachránená vďaka Vám Mrkámďakujem . Môj krem bol zrazeny a šlahanie nad parou mi pomohlo Áno

 

Mima15, Št, 08. 02. 2018 - 14:48

Ahojte, je tento krem mozne pouzit aj na vrch torty? neviem ci by sa neroztiekol, ci by drzal..

No a ja mam zas iny a je ozaj tmavy mozes kuknut v mojich obrazkoch mam viac penoviek.10 zltkov,200 g cukru,100 g kakaa-ja pouzivam z L...A kakao na pecenie je tmave,toto spolu slaham nad parou do zhustnutia a do horuceho dam 2 velke masla a 150 g rozpustenej cokolady a este chvilu slaham.Potom necham vychladnut a znova dobre vyslaham.Ak chces kavovu chut,pridas deci silnej kavy.Tak snad sa Ti zapaci Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

dasak, St, 19. 03. 2014 - 08:49

Anna ÁnoÁnoÁno , vyskúšam aj váš recept, máte to EEEEŠTE viac kakaové ako ja. Môjmu mužovi sa už ten môj krém zdá moc horký, ale ja milujem horkú čoko. Ale princíp ten istý, do horúceho maslo, nie do vychladnutého, tým ten krém zostane čierny.
inak ja používam to isté kakao Mrkám

Ano,ja som tento recpt "vydolovala" od vyhlasenej pekarky penoviek a nedam nan dopustit...Ludia ho vychvaluju a pre torty sa stale vracaju.Viem,ze je asi trosku nakladnejsi,ale v tomto pripade sa oplati nesetrit na kakau a cokolade....Je fakt vyborny. Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Prosím vás a netopi sa vám maslo v kréme? Lebo stava sa mi, že keď už navrstvym krémom korpusy, tak na druhý deň sa mi začne spúšťať maslo v kréme a prejavy sa to zozltnutim korpusu. Neviete co to môže spôsobovať? Ďakujem
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama