reklama

Surne pomoc - penova torta


reklama

Prave skusam robit penovu tortu - prvykrat. Vyslahala som z polovicnej davky (5 bielok a 300g krystaloveho cukru) penu. Slahala som 35-40 min. Pena sa mi zrazila, zmensila objem o polovicu. Vyzera ako turecky med. Vystacilo mi to akurat na dva platy (24cm priemer). Je to v poriadku, alebo som to preslahala, alebo co som zle spravila? Zda sa mi ta pena strasne malo na 5 bielkov. Sikulky poradte. Idem vyslahat este z 5 bielkov, aby som vedela ci vsetko robim dobre. Torta ma byt sestre na meniny, tak by som to nerada pokazila.Dakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja by som povedala že málo cukru ja dávam 7-8 dkg na jedno vajce a určite tak dlho nemiešam asi je to už uvarené , ale nie som profík robím len tak sem tam pre nás uvidíš čo povedia ostatné

síce niesom odborníčka na penové torty ale aj mne sa zdá že je tam málo cukru...a tiež sa mi zdá 40 minút šlahat 5 bielkov vela...ja ked šlahám sneh na pusinky tak strčím do bielkov prst a ked sú teplé tak by to už malo byt Chichocem sa nestopujem to lebo nie vždy sa ti rovnako vyšlahajú, vela záleží od velkosti vajíčok...nech sa darí Slnko

ano, ako píše valeria, na 1 bielok 8 dkg kryštálového cukru.
a voda, z ktorej je para, nesmie veľmi vrieť, lebo sa ti to uvarí.
nech sa darí Áno

Adka_lc, Ut, 07. 09. 2010 - 19:44

no ja davam na jeden bielok 7 dkg cukru a 5 vajicok slaham tak mozno 5-10 minutmaximalne ale tych dsat sa stane malo kedy je to vela ked aekne rozpusti cukor a ked je hmota pekne leskla tak hotovo dam hnd nemusi ani vychladnut nastriekam ake chem tvary a krasne sa pdari na 100 stupnov dva plechy vacsinou jeden uplne hore druhy uplne dole po pol hodine vymenim a po hodine skusim ci sa pekne odliepajuz papiera ak nie tak dam ruru na ventilator a varechu medzi dvierka a necham na njakych desat minut nech ich troska prefuka a su super

kavenka, Ut, 07. 09. 2010 - 20:03

ja davam na jeden bielok 6 dkg praskoveho cukru ale najprv slaham len tak volne bez pary a potom nad parou asi tak 10 minut a pred koncom pridam trochu citronovej stavy a vysledok je super.Hambím sa Hambím sa nech sa dari

Torta ja robím 15 bielkov+1,2kg cukru=30 min a vždy to je ok.Takže na 5 bielkov si mala dať 40 dkg cukru a stačilo 10-15 min:)

HelkaT, Ut, 07. 09. 2010 - 20:48

Zuzka ja dávam na 1 bielok 7 dkg cukru takže si dala podľa mna málo cukru, ale šlahala si to veľmi dlho neviem čo ti z toho vznikne, ale ja keď robim z 10 vajec mám z toho 3 pláty a asi 2 kg tortičku - nech sa ti darí

Dakujem vam moc pekne za rady...Co som z toho vyvodila? Dala som malo cukru a slahala moc dlho, ale sa mi podarilo vytvorit nieco ako turecky med :D Esteze sa u nas minie vsetko, co je sladke Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe este raz, dakujem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama