Šťavnatý šľahačkový koláč

Popis

šlahačkovo-ovocný koláč z pokrájanej lekvárovej rolády
Šťavnatý šľahačkový koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

4kusyvajcia
7polievkové lyžicestudenej vody
200gramovkryštalového cukru
160gramov80 g hladkej a 80 g polohrubej múky
 trochaprášku do pečiva

Inštrukcie

Upečieme piškótu, ktorú hneď po upečení zrolujeme do rolády a po vychladnutí potrieme jahodovým džemom. Naspäť zrolujeme a pokrájame na kolieska, ktoré poukladáme na menší plech. Nakladáme jahody a polejeme šťavou z jahodového kompótu (ak použijeme čerstvé jahody môžeme popolievať jahodovým džúsom. Plnka: 1 želatínu necháme nabublať v asi 1 dcl studeného mlieka. Po nabublaní dáme do hrnca, pridáme 140 g kryštálového cukru, 1 vanilku, 4 dcl mlieka a 3-4 žĺtky. Všetko pomaly varíme na miernom plameni (necháme želatínu rozpustiť, ale nesmie nám to vrieť), odstavíme. Vychladnutú zmes potom pomaly pridávame do 2 vyšľahaných šľahačiek. Nalejeme na pokrájané roládu a dáme do chladničky (najlepšie na noc).

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁno

cinkalu, akú želatínu používaš, čo sa ti najlepšie osvedčila? zákusok vyzerá byť dobrý , na víkend by som ho skusila urobiť. Vyplazený jazykKvietokVyplazený jazykKvietokVyplazený jazyk

neviem teraz presný názov, ale väčšinou dávam takú granulovanú (nie práškovú), najčastejšie kupujem v takom žltom obale, ale myslím si, že ani prášková od Dr. Oetker nebude vadiť. A koláčik je naozaj výborný - hlavne v týchto horúčavách. :)

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.