reklama

smartflex velvet v lete


reklama

Ahojky, prosim vas ak pouzivate smartflex velvet, tiez sa vam v lete topi? Ja ho pouzivam na potahovanie i postavicky a je super. Ale posledne dve torty boli ok, kym boli v chladnicke a ked som ich vybrala von, zacala byt hmota velmi lepkava. Neviete mi poradit, ci sa da do hmoty nieco primiesat, alebo ci mam v lete radsej pouzit inu?

reklama


reklama

To by som aj ja rada vedela...som robila tortičku, ked boli teraz naposledy tie horká, a po vytiahnutí z chladničky sa mi rosila ...Ale vraj požívajú v teple PDT špeciál,že je tuhšia....

Robia to všetky hmoty , mám vyskúšané aj PDT špecialku a zvlášť záleží od vonkajšej vlhkosti vzduchu. Keď je "vzdušno" aj poťahovka smartflex je v lete OK.

U mňa je smartflex v lete jednoznačne top - je najlepšia. Čo sa týka orosenia torty - keď vyberiete tortu z chladničky do 30 stupňového horka, samozrejme, že sa orosí. Je to veľký teplotný rozdiel. Orosia sa v tomto prípade všetky poťahovky. Mrkám

Lucka, ale mne to ta hmota v zime vobec nerobila. Tak ale ked to robia aj ostatne, tak ju za inu menit nebudem, lebo inac je super :)
katka_d, Po, 29. 06. 2015 - 12:54

kasiopeja01 - ale tomu nezabrániš, to je fyzika. V chladničke máš 5 stupňov a keď ju vyberieš von, kde je 30 stupňov, tak torta sa ti proste orosí. Tak isto aj fľaša s nápojom sa ti orosí. Deje sa to každej z nás.

Ja na smartflex velvet nedám dopustiť Úsmev,je s ním najlepšia práca /z mojich skúseností/ len po vybratí z chladničky ju treba nechať uschnúť a v žiadnom prípade orosenie neotierať.

 

anusa, So, 27. 06. 2015 - 18:59

aj já používam smart a vždy tortu vytiahnem prv ako prídu pre nu a dám do chladnejšej miestnosti tak nepúšťa hneď rosu

 

Dakujem za rady, pochopila som teda, ze to je rosa a nie topenie potahovky, skusim to teda ako pise anusa, dat ju najprv na chladnejsie miesto, ked ju vytiahnem z chladnicky :)

Ja som začala na horúce dni skúšať poťahovku credin. Už mám druhé 7-kg balenie. 

http://www.vsetkoprepecenie.sk/stranka/category.php?id_category=181&p=3

Doteraz som poťahovala icingom, s credinom sa mi ale lepšie pracuje v tom horku (včera som poťahovala tortu neskoro večer, aby som sa vyhla horúčave), zdá sa mi, že ani toľko nerosil ako icing, aj keď po vytiahnutí z chladničky na ceste k autu krstinová torta mierne zvlhla. Credin doporučujú na svadobné torty, je fakt, že sa mi horšie prifarbuje. Nešla mi spraviť drevená dýha stolíka, ako som ju mala kedysi na torte s klobásou (icing). Mám tiež trochu obavu, lebo na budúci týždeň ma čaká trojposchodová svadobná a dvojposchodová krstinová torta a teplo neustúpi.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama