šlahačkový krém - prvá objednávka
Pozrite si aj
Ahoj ja ked pracujem so slahackou tak do nej nedavam stuzovac ale zelatinovy stuzovac nemeni chut a pekne drzi tuhy ovocie ukladam na krem a zakrijem dalsim korpusom.Traseny som este nerobila tak v tom ti neporadim aj ked si myslim ze zamena ovocia tomu nemoze uskodit. Inak ja kupujem slahacku pol litrovu exta kremovu a som s nou spokojna. tak aspon takto aj ked som velmi nepomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
maťka ďakujem za radu a to je aká tá extra krémová??? ten želatínový stužovač práškový alebo plátkový a ako sa tam dáva? no polopate prosím prvý krát je prvý krát, nechcem niečo pokaziť,
ja som dávala želatínový stužovač len do pudingu teplého tak neviem.
dakujem za ochotu, no ťažké učenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ju kupujem v HM tes.. v takej sivej krabici a zelatinovy stuzovac tiez tam je to taky väcsi sacok ako tie slahackove stuzovace tusim jeden balik je na 700 ml stoji okolo 0,8 e rozrobim si ho s 100 ml vody je to prasok a potom prislaham do uz uslahanej slahacky postup je na obale verim ti ze mas obavy ja tento tyzden peciem prvu svadobnu tortu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, môj názor je, že keď chce len šľahačku so stužovačom, tak by som jej vyhovela, veď jej má torta chutiť, preto by som radšej "nasilu" sa nesnažila meniť objednávku...ale ak by predsa, do traseného by som čerstvé černice nedávala, pretože pustia nielen šťavu, ale aj farbu a pokiaľ predstava zákazníčky je napr. biela torta s tmavým ovocím a Tvoja bude do fialova, neviem či by mala radosť. Potom radšej černice naukladať na krém a znovu potrieť krémom. Ak sa Ti zdajú korpusy suché, tak pokrop ovocnou šťavou alebo rozvarom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mariolka
a tak to môže teda byť že šlahačka so stužovačom? môžem ho miešať metličkami mixéru pomaly alebo treba na to ten originál na miešanie šlahačky s tým pohárom, u nás šlahačka vôbec nejde tak to ani nemám.
to je fakt že to ovocie v trasenom kréme zafarbí a zase tam je treba trochu tej šťavy, no uvidím ešte mi napíše,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mariolka
a tak to môže teda byť že šlahačka so stužovačom? môžem ho miešať metličkami mixéru pomaly alebo treba na to ten originál na miešanie šlahačky s tým pohárom, u nás šlahačka vôbec nejde tak to ani nemám.
to je fakt že to ovocie v trasenom kréme zafarbí a zase tam je treba trochu tej šťavy, no uvidím ešte mi napíše,
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mariolka
a tak to môže teda byť že šlahačka so stužovačom? môžem ho miešať metličkami mixéru pomaly alebo treba na to ten originál na miešanie šlahačky s tým pohárom, u nás šlahačka vôbec nejde tak to ani nemám.
to je fakt že to ovocie v trasenom kréme zafarbí a zase tam je treba trochu tej šťavy, no uvidím ešte mi napíše,
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kľudne šľahaj klasickými metličkami. Ja si najskôr šľahačku vyšľahám do polotuha a potom nasypem stužovače a došľahám dotuha. Ale podarí sa aj keď nasypeš na začiatku. Len si treba dať pozor a nevyšľahať zo smotany maslo . Tak nech sa darí
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mariolka myslíš kalsické metličky v elekt. šlahači??? a to na tých menších obrátkach však,
a kolko tých stužovačov??? teda pomer šlahačka , stužovač a cukor ? no bude to torta 2x plnená tak si to potom prispôsobím + na boky a ozdoba na vrch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím tie klasické metličky /nie hnetacie háky na kysnuté cesto/, ja začínam šľahať na pomalšie a postupne prejdem na silnejší výkon, ale mám to v oku, kedy treba už prestať šľahať. No na dvakrát plnenú tortu by som dala 2-3 /250ml/ smotany , záleží ako nahrubo chceš natierať a ako bohato zdobiť a na 1 smotanu aspoň 1 1/2 stužovača /pre istotu/, cukor záleží podľa chuti, ale asi tak 2-3 PL by mali stačiť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi za ochotu, no uvidím ako sa nakoniec rozhodne. dám vedieť
pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja robím šľahačka biela čokoláda sa privedie do bodu varu,odstavím, nechám vychladúť a potom šup na 12 ho. do ľadničky, vyšľahám so ztužovačom a ovocie dám podľa želania, je dosť žiadaná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Klocik prosím, aký pomer šľahačky a čokolády dávaš , ako do parížskeho krému? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Palmi, ja túto s bielou čoko robím tiež dosť často. Na 1 (250ml) šľahačku dávam 75g bielej čokolády, je dosť sladká, tak viac netreba, niekde tu som sa dočítala, že najlepšia je Ori.on, tak tú aj kupujem. Plnka je super. A dávam ešte aj šľahačkové stužovače, aby bola pevná a dobre držala. Na dve šľahačky dám 3 stužovače... Nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj,ja dávam na pollitra šľahačky 170g bielej čokolády a potom pridám dva ztužovače. Mata
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
klocik prosím ťa máš na mysli šľahačku 33%??? A dá sa takýto krém použiť ako plnka do marcipánovej tortičky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sprav zeasan neutral a na to poukladaj černice
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bublinka nemám skúsenosti žiadne zo zeasanom a šlahačkovú nerobievam ani doma, nik to u nás nechce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kup si rastlinú smotanu 1litrovu. vyšlaháš 0,5litra a budeš mat 1,5litra šlahačky. nepotrebuješ žiadny stužovač a drží tvar 5dní.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím dnes sa stal zázrak, známa môjho manžela si u mňa objednala tortu ale nie poťahovanú ale vraj šlahačkovú s černicami.
priemer bude asi 24 cm - klasické bilee cesto - upečiem na 3 krát pre istotu
šlahačkový krém?? čítala som tu ale do všetkých ide bud smotana alebo je to trasený krém alebo tvaroh a ona chce len čisto šlahačka so stužovačom a do toho poukladať černice, boky a vrch tiež potrieť šlahačkou.
toto som ešte nerobila a tak vás prosím o radu keby chcela ten trasený môžem namiesto mandariniek čo sú v návode pridať čerstvé černice a aké množstvo alebo môžem urobiť, že šlahačky tie oranžové čo predávajú 33% 2x + 2x stužovač + 3 vanilky šlahačky vymiešať metličkami mixérom na nižších otáčkach do husta a dať na pláty a povkladať na to tie černice?,
Ja zvyknem aj pláty poliať trochou šťavy alebo tak aby neboli suché treba to aj teraz?? pri šlahačke alebo ak by si vybrala aj pri tom trasenom kréme?
keby to bola klasika pudingový alebo čokol. krém ale toto? no všetko je raz prvý raz.
ďakuejem Vám za rady vopred, budeme spolu volať a upresní mi čo vlastne chce, tak trpnem.