Salkový marcipán
Pozrite si aj
salkomarcipan nikdy nebude biely skor taky maslovy, beloba ti ho trosku zosvetli ale vyslovene biela to nebdue nikdy. Chut podobna ako mliecny marcipan, takmer indenticka len podla mna jemnejsia, biele bodky ti neostanu ak kupis povazsky cukor na tutti. Ja som robila salkomarcipanom krstinovu jedni poschodie, Mc Queena a ruzicky sa s nim tiez krasne daju robit...treba ho vsak uchovat niekde v teple ja som dala nad radiator ked som s nim pracovala az o par hodin lebo tvrdne a potom sa tazko valka, ak by sa ti stalu ze sa ti uda velmi tuhy ja som pridala este salko a rozmiesila ho vo zvysku a bol potom vlacnejsi, eviem ci to nezavisi aj od druhu suseneho mlieka ze raz bol strasne tuhy pri tom istom podiely surovin ale ko vravim salko navyse to napravilo---
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som s týmto marcipánom maximálne spokojná, ale keď potrebujem peknú modrú, používam mliečny alebo PDT. Na tejto torte som použila podklad nebielený a patchwork bielený salkový marcipán http://www.tortyodmamy.sk/narodeninove/s-patchworkom možno Ti to pomôže, ako píše adeluska, vybieliť sa celkom nedá, ale je super elastický
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcem sa Vás opýtať na názor. Idem prvýkrát skúsiť salkový marcipán, len si neviem predstaviť jeho chuť. Nie je to pre nás, tak sa trochu obávam. Doteraz som robievala mliečny marcipán, ale nepáči sa mi že tam vždy ostanú také bodky, nech ho osievam koľko chcem. A ešte jedna otázka, dá sa ten salkový marcipán vybieliť belobou? Alebo bude biely hneď keď sa vyrobí? Prosím o vaše rady skúsenejších a veľmi pekne ďakujem