Božské medové kolieska s pudingovým krémom s mascarpone.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
Sirup: | ||
1⁄2 | kilogram | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Cesto: | ||
1 | kilogram | hladká múka špeciál |
190 | gramov | med |
40 | gramov | džem |
2 | kusy | vajce |
10 | gramov | salajka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | škorica |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
300 | millilitrov | smotana na šľahanie |
400 | millilitrov | uvareného vychladeného vanilkového pudingu |
1 | balík | Ole puding |
4 | balíky | trstinový cukor s rumovou príchuťou |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Inštrukcie
Postup pri medovníčkoch:
Prvý deň: Sirup na prípravu perníkov je potrebné uvariť deň vopred. Do vody pridáme kryštálový cukor a sódu bikarbónu, privedieme do varu a povaríme 5 minút. Necháme v chlade postáť minimálne 5 hodín, najlepšie cez noc.
Na druhý deň: Do misky dáme múku, med, džem, vajcia, salajku, prášok do pečiva, škoricu a prilejeme odstáty sirup. Vypracujeme si cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať minimálne jeden deň.
Na tretí deň: Po odležaní si cesto premiesime, podľa potreby pridáme múku, aby nám vzniklo pevné, nie lepivé cesto.
Rozvaľkáme na 5 mm hrúbku. Vykrajujeme kolieska. Pri pečení sa tvar trošku deformuje, pretože perníčky narastú.
Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme jednotlivé kúsky, nie však veľmi blízko vedľa seba, lebo by sa zlepili. Pečieme pri teplote 160 °C 10 minút (ak by sme ich piekli dlhšie, stvrdnú). Rúru počas pečenia neotvárame, lebo by nám perníky spľasli.
Nebojte sa zvláštnej arómy pri pečení (spôsobuje to salajka), tá vyprchá.
Po upečení ich hneď neprekladáme, pretože sú mäkké. Musia trošku vychladnúť.
Jednotlivé kolieska zliepame krémom. Necháme odležať do druhého dňa, aby zmäkli.
Nezlepené medovníky skladujeme nie na sebe, lebo sa zlepia, ja ich ukladám do plechu a prekladám papierom na pečenie.
Krém:
Smotanu na šľahanie predšľaháme a potom všetko spolu vyšľaháme a plnka je hotová.(Môžeme dať aj 4 vanilkové cukre, podľa chuti.)
Cesta je dvojnásobok na množstvo krému.Môžete si ho upiecť a odložiť alebo cesto uchovať v chladničke a upiecť z neho za týždeň.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 1739x
- Pridať nový komentár