Plnené medové kolieska

Pridal/a meggienka

Božské medové kolieska s pudingovým krémom s mascarpone.

Plnené medové kolieska - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Sirup:
1⁄2kilogramkryštálový cukor
250millilitrovvoda
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
Cesto:
1kilogramhladká múka špeciál
190gramovmed
40gramovdžem
2kusyvajce
10gramovsalajka
1⁄2balíkprášok do pečiva
1čajová lyžičkaškorica
Krém:
500gramovmascarpone
300millilitrovsmotana na šľahanie
400millilitrovuvareného vychladeného vanilkového pudingu
1balíkOle puding
4balíkytrstinový cukor s rumovou príchuťou
2balíkyvanilkový cukor

Inštrukcie

Postup pri medovníčkoch:

Prvý deň: Sirup na prípravu perníkov je potrebné uvariť deň vopred. Do vody pridáme kryštálový cukor a sódu bikarbónu, privedieme do varu a povaríme 5 minút. Necháme v chlade postáť minimálne 5 hodín, najlepšie cez noc.

Na druhý deň: Do misky dáme múku, med, džem, vajcia, salajku, prášok do pečiva, škoricu a prilejeme odstáty sirup. Vypracujeme si cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odležať minimálne jeden deň.

Na tretí deň: Po odležaní si cesto premiesime, podľa potreby pridáme múku, aby nám vzniklo pevné, nie lepivé cesto.

Rozvaľkáme na 5 mm hrúbku. Vykrajujeme kolieska. Pri pečení sa tvar trošku deformuje, pretože perníčky narastú.

Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme jednotlivé kúsky, nie však veľmi blízko vedľa seba, lebo by sa zlepili. Pečieme pri teplote 160 °C 10 minút (ak by sme ich piekli dlhšie, stvrdnú). Rúru počas pečenia neotvárame, lebo by nám perníky spľasli.

Nebojte sa zvláštnej arómy pri pečení (spôsobuje to salajka), tá vyprchá.

Po upečení ich hneď neprekladáme, pretože sú mäkké. Musia trošku vychladnúť.

Jednotlivé kolieska zliepame krémom. Necháme odležať do druhého dňa, aby zmäkli.

Nezlepené medovníky skladujeme nie na sebe, lebo sa zlepia, ja ich ukladám do plechu a prekladám papierom na pečenie.

Krém:

Smotanu na šľahanie predšľaháme a potom všetko spolu vyšľaháme a plnka je hotová.(Môžeme dať aj 4 vanilkové cukre, podľa chuti.)

 

Cesta je dvojnásobok na množstvo krému.Môžete si ho upiecť a odložiť alebo cesto uchovať v chladničke a upiecť z neho za týždeň.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.