reklama

Marlenka čokoládová

Pridal/a Valika475 dňa 22. 12. 2022 - 07:51 - Recepty Valika475
Marlenka čokoládová, Recepty na zákusky, Valika475

reklama

medová Marlenka je výborným dezertom na Vianoce

Ingrediencie
Cesto:
100 gramov maslo
3 polievkové lyžice med
180 gramov kryštálový cukor
1 čajová lyžička ocot
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
2 kusy vajce
700 gramov hladká múka
2 polievkové lyžice kakao
Plnka:
1 plechovka Salko čokoládové
600 millilitrov mlieko
2 balíky čokoládový puding
250 gramov Hera
Na ozdobu:
  čokoláda
Postup

Cesto : maslo, med a cukor dáme  roztopiť za stáleho miešania, potom pridáme ocot, sódu a stiahneme so sporáka. Rýchlo vmiešame vajíčka, tak aby sa nám nespravila praženica. Potom vmiešame múku zmiešanú s kakao. Cesto dôkladne vypracujeme už na doske a ihneď rozdelíme na 5 až 6 častí, podľa toho aký máme veľký plech. Najlepšie sa každý diel rozvaľká ešte za tepla a na silikónovej, alebo teflónovej podložke. Ak takú nemáme tak nám poslúži a papier na pečenie. Každý plát ešte radlíkom orežeme a prepichneme niekoľko krát vidličkou. Pečieme 5-7 min pri 180´C.

Plnka :. Uvaríme v mlieku hustý puding a necháme vychladiť. Heru vymiešame a pomaly zamiešame vychladnutý puding. Potom pridáme z konzervy karamelizované čokoládové mlieko a dobre vymiešame.  Krém si rozdelíme na toľko časti, koľko sme upiekli plátov cesta a necháme aj trochu na vrch. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou. Necháme postať do druhého dňa.

 

 

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama