
Irma | Malinové kocky
Výborný malinový zákusok. Kakaový korpus, malinovo - tvarohová náplň, piškóty namáčané v káve a šľahačka na vrchu.
Piškóta: | ||
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | voda |
4 | kusy | vajce |
100 | millilitrov | olej |
200 | gramov | hladká múka |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
2 | kusy | želatína |
1 1⁄2 | decilitre | voda studená |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | kyslá smotana |
250 | gramov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | prepasírované maliny |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | balík | detské piškóty |
1 | hrnček | instantná káva |
Dokončenie: | ||
1 | kus | zeesan jogurt |
1 | kus | šľahačka |
1 | trocha | čokoláda |
Korpus: Upečieme kakaovú piškótu zo 4 vajec podľa vami osvedčeného receptu.
Kto nemá osvedčený, môže skúsiť najjednoduchší: žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky šľaháme so 4 lyžicami kryštálového cukru do peny, pridáme dve lyžice horúcej vody, dve lyžice oleja a zašľaháme. Bielka vyšľaháme do tuhej peny. Do peny pomaličky ručne zamiešame 3 lyžice polohrubej múky,1 lyžicu kakaa, žĺtkovú masu.
Krém: 2 ks želatíny nechať napučať v 1,5 dcl studenej vody cca 15 min. Potom to na slabom ohni necháme rozpustiť, NEVARIŤ.
Medzitým si do väčšej nádoby dáme jemný tvaroh, kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu na šľahanie, 3-4 PL cukru, prepasírované maliny - všetko dokopy metličkou zmiešať.
3 PL masy odobrať a zamiešať do mierne vychladnutej želatíny. Teraz to celé nalejeme do ovocno-smotanovej masy. Dobre celé premiešame.
Asi tri naberačky nalejeme na upečenú, vychladenú piškótu a necháme chvíľku stuhnúť.
Na to poukladáme tesne vedľa seba detské piškóty namočené v káve.
Zalejeme zvyšnou zmesou. Necháme v chladničke stuhnúť.
Dokončenie: Na vrch môžeme použiť vyšľahaný jogurtový zeesan so šľahačkou alebo aj šľahačku samotnú a dozdobiť čokoládovými hoblinami.
Dobrú chuť!
vyzera super skusim.dakujem
