reklama

Karamelové veterníky

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 13. 11. 2019 - 14:58 - Recepty Sandra Hvilová
Karamelové veterníky , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Recept na výborné mäkučké karamelové veterníky.

Ingrediencie
Odpaľované cesto:
250 millilitrov voda
100 millilitrov olej
1 štipka soľ
140 gramov múka
Cesto:
4 kusy vajce
Krém:
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
600 millilitrov mlieko
1 balík puding
250 millilitrov smotana na šľahanie
1 balík stužovač
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
100 millilitrov mlieko
  trocha práškový cukor
Karamelová šľahačka:
100 gramov kryštálový cukor
500 millilitrov smotana na šľahanie
2 balíky stužovač šľahačky
Postup

Uvaríme karamelovú šľahačku. Zo 100gramov cukru urobíme karamel, nalejeme tam dve šľahačky a varíme kým sa karamel nerozpusti. Dáme vychladnúť na noc do chladničky.

Zapneme si rúru na 200 stupňov a vložíme tam plech z vodou.

Odpaľované cesto:

Vodu, olej a štipku soli prevedieme do varu, pridáme muku a miešame. Odpaľujeme 5-8minut. Necháme trocha vychladnúť. Vmiešame jedno vajce po druhom.

Dáme do cukrárskeho vrecka a urobíme plne pusinky. Pečieme na 200 stupňov 20minut.

1krem: urobíme si karamel, zalejeme mliekom a do rozpustenej zamiešame pudingy rozmiešane v troche mlieka. Uvaríme karamelový puding. Necháme vychladnúť a do vychladnutého zamiešavame už vyslahanu šľahačku zo stuzovacom.

Karamelová šľahačka: vyberieme z chladničky pridáme dva stužovače a vyšľaháme pevnú šľahačku.

Poleva rozpustime cukor pridáme deci mlieka a miešame kým sa nevytvorí hladká tekutina. Odstavíme z ohňa a začneme prisýpať práškový cukor preosiaty, kým poleva nezhustne.

Vychladnuté veterníky naplníme pomocou cukrárskeho vrecka najprv prvý krém potom karamelovou šľahačkou a nakoniec čiapočky namáčame do polevy. 

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama