
Recept na výborné mäkučké karamelové veterníky.
Odpaľované cesto: | ||
250 | millilitrov | voda |
100 | millilitrov | olej |
1 | štipka | soľ |
140 | gramov | múka |
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
Krém: | ||
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
600 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | puding |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | stužovač |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
trocha | práškový cukor | |
Karamelová šľahačka: | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | balíky | stužovač šľahačky |
Uvaríme karamelovú šľahačku. Zo 100gramov cukru urobíme karamel, nalejeme tam dve šľahačky a varíme kým sa karamel nerozpusti. Dáme vychladnúť na noc do chladničky.
Zapneme si rúru na 200 stupňov a vložíme tam plech z vodou.
Odpaľované cesto:
Vodu, olej a štipku soli prevedieme do varu, pridáme muku a miešame. Odpaľujeme 5-8minut. Necháme trocha vychladnúť. Vmiešame jedno vajce po druhom.
Dáme do cukrárskeho vrecka a urobíme plne pusinky. Pečieme na 200 stupňov 20minut.
1krem: urobíme si karamel, zalejeme mliekom a do rozpustenej zamiešame pudingy rozmiešane v troche mlieka. Uvaríme karamelový puding. Necháme vychladnúť a do vychladnutého zamiešavame už vyslahanu šľahačku zo stuzovacom.
Karamelová šľahačka: vyberieme z chladničky pridáme dva stužovače a vyšľaháme pevnú šľahačku.
Poleva rozpustime cukor pridáme deci mlieka a miešame kým sa nevytvorí hladká tekutina. Odstavíme z ohňa a začneme prisýpať práškový cukor preosiaty, kým poleva nezhustne.
Vychladnuté veterníky naplníme pomocou cukrárskeho vrecka najprv prvý krém potom karamelovou šľahačkou a nakoniec čiapočky namáčame do polevy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty