
Tunel s kakaovej piskoty, smotanovo tvarohoveho krému a ovocia
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
balík | prášok do pečiva | |
30 | gramov | olej |
250 | gramov | tvaroh jemný |
250 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | šľahačková smotana |
200 | gramov | kyslá smotana |
2 | balíky | Smeta-fix |
2 | polievkové lyžice | kakao |
práškový cukor |
Piškóta: Bielka vyšľaháme do tuha, postupne pridáme práškový cukor a po jednom zašľahávame žĺtka.
Pridáme múku, PDP, kakao a vymiešame. Pridáme olej a poriadne premiešame. Pečieme na 175 st na plochom plechu. Piškótu necháme vychladnúť.
Krém: Kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu, mascarpone, stužovač a cukor podľa chuti zmiešame.
Zoberieme si formu na srnčí chrbát alebo na metrový zákusok. Vyložíme ho fóliou, odrežeme si s piškóty potrebný plát, ktorý budeme mať na bokoch a spodku.
Potrieme džemom a krémom, naukladáme ovocie a prekryjeme zvyšným kremom.
Zvyšnú piskotu dáme na vrch krému pritlačíme ho a zabalíme do fólie. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky. Neskôr ho polejeme čokoládovou polevou a ľubovoľne ozdobíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty