reklama

Kakaovo-smotanový tunel

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 31. 03. 2021 - 15:18 - Recepty Sandra Hvilová
Kakaovo-smotanový tunel, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Tunel s kakaovej piskoty, smotanovo tvarohoveho krému a ovocia 

Ingrediencie
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice práškový cukor
4 polievkové lyžice hladká múka
  balík prášok do pečiva
30 gramov olej
250 gramov tvaroh jemný
250 gramov mascarpone
200 gramov šľahačková smotana
200 gramov kyslá smotana
2 balíky Smeta-fix
2 polievkové lyžice kakao
  práškový cukor
Postup

Piškóta: Bielka vyšľaháme do tuha, postupne pridáme práškový cukor a po jednom zašľahávame žĺtka. 

Pridáme múku, PDP, kakao a vymiešame. Pridáme olej a poriadne premiešame. Pečieme na 175 st na plochom plechu. Piškótu necháme vychladnúť. 

Krém: Kyslú smotanu, šľahačkovú smotanu, mascarpone, stužovač a cukor podľa chuti zmiešame. 

Zoberieme si formu na srnčí chrbát alebo na metrový zákusok. Vyložíme ho fóliou, odrežeme si s piškóty potrebný plát, ktorý budeme mať na bokoch a spodku.

Potrieme džemom a krémom, naukladáme ovocie a prekryjeme zvyšným kremom.

Zvyšnú piskotu dáme na vrch krému pritlačíme ho a zabalíme do fólie. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky. Neskôr ho polejeme čokoládovou polevou a ľubovoľne ozdobíme. 

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama