
Jablká sú naozaj veľmi dobre na prípravu koláčikov, teraz jeden s penou.
Cesto: | ||
450 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | Palmarin |
3⁄4 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | vanilkový cukor |
Plnka 1: | ||
1 | kilogram | jablká |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | škorica mletá |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
Snehová pena: | ||
4 | kusy | bielok |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Do väčšej misy dáme múku, vaječné žĺtky, cukor, prášok do pečiva, kakao, zämknuté maslo pokrájané na menšie kúsky. Vypracujeme hladké cesto, ale musíme mať trpezlivosť, aby sa suroviny spojili.
Cesto rozdelíme na dve časti jednu väčšiu časť a menšiu časť, odložíme do chladničky stuhnúť.
Medzitým pripravíme plnku jablká ošúpeme, nastrúhane pridáme cukor, šťavu z citróna, škoricu mletú, premiešame.
Plech 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou väčšiu časť rozvaľkáme pomocou valčeka prenesieme na plech, Zľahka pritlačíme potrieme lekvárom následne rozložíme nastrúhane jablka.
Bielky vyšľaháme do polotuha pridáme cukor šľaháme na tuhý sneh, ktorý rozotrieme na jablkovú plnku.
Z chladničky vyberieme menšiu časť cesta nastrúhame na strúhadle prekryjeme snehovú plnku. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 40 minút.
Ľahký zákusok, ktorému sa poteší aj náročný.








ako stvorené pre tento čas
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je jeseň a toto je naozaj, aktuálne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty